hiç bir üretici giriş segmentinden vazgeçmedi. Otobana çıkma limiti 300cc'ye çıkarıldığı için 250cc olan motorları 300cc olarak üretmeye başladılar.
yoksa endonezya, hindistan vs. buralara hala 250CC olarak motor üretiliyor hatta ninja çift silindirli 250cc'yi bile hindistanda satmaya devam ediyor.
Giriş seviyesi olan bir segmenti kapatarak firmalar ayağına sıkmaz
Bir kaç noktayi belirtmem lazim yoksa yanlis anlasilacak.
Öncelikle bu motosikletler giris segmenti degil.En azindan avrupa için degil çünkü burada acemi/ögrenci için motosiklet denilince akla bu motosikletler gelmez.
Ayrica ayaga sikma gibi bir durum da söz konusu degil çünkü hepimizin bildigi gibi japon markalari uzun yillar boyunca 250cc spor motosiklet üretmediler. Yine cruiser sinifinda da artik düsük cc motosiklet üretmiyorlar. Üstelik bana kalirsa talep de var.
Otobana çikma limiti ile ilgili cc meselesi genel taammüllere uymuyor çünkü genellikle kw cinsinden güç sinirlamasi koyarlar motor hacmi onun yaninda belirtilebilir fakat su ana kadar uygulamaya geçilip geçilmedigini bilmiyorum.
Su an burada hala eski kurallar geçerli.
Üretime devam edilmesi konusunda da yaklasimin dogru yani mesela bu yil yamaha bir dünya R25 satti yani üretim devam ediyor ama ben zaten üretmiyor demedim, yatirim yapmaz dedim.
Bu su anlama geliyor. Motoru üretip alicisi olan ülkelerde satmaya devam eder ama o motosiklete ARGE için para harcamaz.
Mesela Honda 2003 yilinda son CBR 600F'i üretti.
Ayni yil CBR 600 RR modelini piyasaya çikardi ve 650 F satisini bir çok ülkede durdurdu.
Fakat Türkiye'de 600 F yanlis hatirlamiyorsam 2006 yilina kadar satmaya devam etti.
Ne yaptilar?
Ufak tefek makyaj, bir kaç parça degisikligi (o da belki) renk seçenegi gibi basit degisikliklerle ayni motosikleti satmaya devam ettiler.
Bu gün ülkemizde satisi devam eden cc spor modellerde muhtemelen bu sartlarda satilmaya devam edecek.
Kisacasi meramim budr yanlis anlasilmasin.