2016-2019 arası Africa Twin alırken nelere dikkat etmek gerekiyor ? Bütçe 500k

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Merhabalar kendi motoru satıp üzerinede bir miktar kredi çekip 450 500k civarı africa almayı düşünüyorum. Afrika almak istememin en başında DCT olması geliyor. Hem şehir içi günde 50 60 km otoyolda hemde haftasonu 500 600km kullanacağım için ve hayalim olduğu için Afrika almak istiyorum. Alırken dikkat etmem gereken şeyler neler ? Yüksek mesela +70k km motor almak mantıklı mı ? Ağır hasarlı uyguna olanlar var şase hasarı olmayan mantıklı mı ? Ömürlük olacak en az 3 4 sene kullacağım kafa ağrıtmacak bir motor arıyorum?

DCT istememin sebebi manuel tecrübem yok ve şehir içinde daha kolay olması. Hali hazıra maxiscooter var ama arazi girmek istediğim için uzun yol istediğim için afrika mantıklı geliyor fakat önerdiğiniz başka motorlar olursada açığım. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50
5 scooter 2 vitesli motordan sonra DCT africaya geçtim. DCT daha kolay gözüyle bakmamalısın maxi scooter de otomatik ama kavrama baya zaman alıyor DCTde gaz kolu ciddi hassas ama keyifli güzel makine. çok ağır alışmak zaman alıyor şehir içi trafikte kullanmak çok sorun değil ancak yokuşlu dar sokaklarda sıkıntı olabilir boyunuz kaç bilmiyorum ama. Bakarken ben de o bütçelerle başladım aslında africalar için 50binden sonra rodaj bitiyor bu kilometreler bişey değil diyorlar ama sonrasında satarken süreç bi hayli uzayacak gibi trde km takıntısı yapan çok. ben de o bütçeyle başladım ama ileride ev alma durumumuz olursa çok nispeten daha kolay satalım diye 23bindeki africayı 630bine aldım😅

Merhabalar kendi motoru satıp üzerinede bir miktar kredi çekip 450 500k civarı africa almayı düşünüyorum. Afrika almak istememin en başında DCT olması geliyor. Hem şehir içi günde 50 60 km otoyolda hemde haftasonu 500 600km kullanacağım için ve hayalim olduğu için Afrika almak istiyorum. Alırken dikkat etmem gereken şeyler neler ? Yüksek mesela +70k km motor almak mantıklı mı ? Ağır hasarlı uyguna olanlar var şase hasarı olmayan mantıklı mı ? Ömürlük olacak en az 3 4 sene kullacağım kafa ağrıtmacak bir motor arıyorum?

DCT istememin sebebi manuel tecrübem yok ve şehir içinde daha kolay olması. Hali hazıra maxiscooter var ama arazi girmek istediğim için uzun yol istediğim için afrika mantıklı geliyor fakat önerdiğiniz başka motorlar olursada açığım. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Bu hesaba göre senede 35.000 km yol yapacaksınız.3 senede motor 175,000 km ye gelecek.Satışı çok zorlaşır.
Ömürlük binecekseniz olabilir.Ayrıca şehir içine çokta uygun bir motor değil.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Bu hesaba göre senede 35.000 km yol yapacaksınız.3 senede motor 175,000 km ye gelecek.Satışı çok zorlaşır.
Ömürlük binecekseniz olabilir.Ayrıca şehir içine çokta uygun bir motor değil.
Aslında tam istediğim karakterde bir motor olduğu için uzun süre kullanacağım ömürlük olur. Şehir içi genelde otoyolda olacak çok dar sokaklara gimreyeceğim ama yaz kış kullanacağım için biraz sıkıntı olur. Ortlama yıllık 20 25k km yapıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5 scooter 2 vitesli motordan sonra DCT africaya geçtim. DCT daha kolay gözüyle bakmamalısın maxi scooter de otomatik ama kavrama baya zaman alıyor DCTde gaz kolu ciddi hassas ama keyifli güzel makine. çok ağır alışmak zaman alıyor şehir içi trafikte kullanmak çok sorun değil ancak yokuşlu dar sokaklarda sıkıntı olabilir boyunuz kaç bilmiyorum ama. Bakarken ben de o bütçelerle başladım aslında africalar için 50binden sonra rodaj bitiyor bu kilometreler bişey değil diyorlar ama sonrasında satarken süreç bi hayli uzayacak gibi trde km takıntısı yapan çok. ben de o bütçeyle başladım ama ileride ev alma durumumuz olursa çok nispeten daha kolay satalım diye 23bindeki africayı 630bine aldım😅
Hocam kaç model 630 aldınız ? Ne zaman aldınız ? Debriyaj olmadığı sürece gaz hasaslığını ayarlıyabileceğimi düşünüyorum. Zaten aldıktan sonra eğitimde alacağım

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx

Kullanıcı kitlesi gereği falsolu motora denk gelme olasılığınız düşük olan bir model AT. Titiz bir kullanıcıdan, bakımları zamanında ve eksiksiz yapılmış ufak tefek düşme kalkma haricî ağır kazası olmayan bir motor işinizi çok uzun yıllar görecektir. Blok yapısı gereği çok uzun ömürlü makinalar Afrikalar. 50-60k km bile sayılmaz.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
gel sana banim nc yi vereyim. araziye de girmeyiver, üstün başın kirlenmesin hem. :)

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
africa ağır ama ağır hissettirmeyen bir motosiklet
1-2 yol yaptım arkadaşımda vardı aldım 2-3 gün.

konforu çok iyiydi. Peglerini sürtecek kadar viraj da yapabildik.

Aksesuar şart- karter koruma kesin şart. yan koruma demirleri şart,

ben öneririm

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Biniciysen alınır, uzun yıllar ve km'ler kullanılır. Forumda sürekli banlanan haşarı arkadaşımızın AT.si 1 sene önce160.000 km'yi geçmişti ve motor yepyeni gözüküyordu. Tabi yüksek km'li AT.lerde satış hızı bir R1200 Gs kadar hızlı değil, o ayrı konu.

F54

2016 ile 2019 model afrika arasında çok büyük farklar var
egzoz farklı gaz teli farklı ekran farklı akü farklı yani 2016-2017 aynı 2018 -2019 aynı yani çok fark var yani iyileştirme bakımından dct için birşey diyemem ama akü zayıfladığı zaman vites atmıyor sonuçta motor çalışmıyor 2017 model 35000 km kullandım sattığımda 65000 km idi hiçbir problem yaşamdım
dikkat etmen gereken önemli bir kazası olmaması bakımları düzgün yapılmış olması ve tabiki üzerindeki aksesuarları
2018 /2019 alırsan özellikle üzerindeki akü lityum mu yani olması gereken mi diye bakmak olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar