- Konu Yazar
Bütün motosiklet.net ailesine selamlar saygılar. 2 ay önce honda bayiinden 2015 model tricolor cbr 250 aldım. Stop etme sorunum ilk zamanlardan beri var. İlk başlarda rodajdan dolayı,veya farkında olmadan debriyajı gevşetiyorumdur falandır gibi avuntularla umursamadım. Sonradan sonradan can sıkmaya başladı bu durum.1 yıl boyunca büyük heveslerle bekleyip aldığım, yamahaya tercih ettiğim honda beni mağdur ediyor üzüyordu. 2. Ve 3. Viteslerde oluyor hep ve motor sıcakken. Hararet normal,arıza ışığı hiç yanmadı,farklı bi motor sesi yok,normal stabil cadde veya sokaklarda ilerlerken, bir sokak çıkışı veya ışıklara yaklaştığımda 2. Viteste debriyajı sıkıyorum, motor rolantiye geliyor ve birden puf diye bi ses çıkartıp stop ediyor. Motor frenini de debriyajı da aynı karar kullanırım yavaşlama ve durma durumunda. Servis rodaj bakımından sonra olmaz heralde dedi pislik gitmiş olabilir falan dedi,bakım yapıldı şu an 1300 kmde hala aynı sorun. Ele güne karşı insanların ortasında puf diye stop ediyo motor,acemi durumuna düşüyorum kendimce utanıyorum,korkar oldum Allahım nolur stop etmesin şurda diye diye gezmeye başladım. Korktuğum konu 120 130 giderken stop ederde ben rüzgardan duymazsam? O zaman ne olur? Serviste hiç bi sıkıntı bulamadılar birşey yok dediler. 1300 km boyunca belki 50 kez stop etti çoğu var azı yok. Şimdi değerli abilerim kardeşlerim ben servise sıfır motor bırakıp yaya gezmek istemiyorum,honda dan ayıplı mal sattıkları için değişim talebi yapabilir miyim? Veya başına gelen varsa nedendir,tahmin yürütecekler varsa onlarıda dinlerim. Ben ne yapayım yani,sezon açılmış motoru servise ver. Kendimden daha çok bakıp ilgilenip değer veriyorum o derece hastalık seviyesinde motorcuyum bu durumlar beni deli etti. Bana akıl verin ne yapalım,haklarımız neler? Şimdiden çok teşekkürler saygılarımla.