Bu başlığı açmana gerek yok, araştırırsan görürsün zaten. Boşu boşuna kirlilik olmuş.
Ben senin için değil CBF 150yağ yakmaz diyenler için yazıyorum.
CBF 150 yağ yakar arkadaşlar. Yağ yakmayanı yoktur. Yağ yakmaya 20.000 ila 30.000 km de başlar. Sakin kullanılırsa bu fark edilmeyebilir. Bu kilometrelerden kısa bir süre sonra da motor rektefe ister.CBF 150 HONDA açısından tam bir hayal kırıklığıdır.
Şimdi benim motorum yağ yakmıyor diyenler motorunun kaç km de olduğunu da yazmalılar bence. Yahut biraz sıkıştırarak kullansınlar bakalım ne oluyor???
80.000 km deki YBR'ler de yorularak kullanılıyor, ve yağ yakmıyor. Lütfen ayrıntılara dikkat...
CBF 150'nin yağ yaktığı, sorunlu bir model olduğu kaç forumda kaç başlıkta yüzlerce kez yazıldı çizildi. Hala ve inadına o motoru kullanıyorum diye bunu kabul etmeyenleri yahut itiraf etmeyenleri de hiç anlamıyorum.
ve başka bir başlıktan her ikisini kullanlardan birinin yorumu;
3 ybr 2 cbf eskitmiş biri olarak şunu söyleyeyim... yamaha ybr 100 000km sorunsuz giden bir motordur... 3 ybr de hiç bir sıkıntı yaşamadım.... ne şanzuman ne motor nede elektirik yönünden..
2 cbf imde 50 000 km görmeden yağ yakmaya başladı... silindir kapakları 2 sininde değişti.... sınırsız sibob ayarı yaptım.... ybr nin orjinale yakın yan sanayisi çok... 25+ cc fazlalıkta sana artı katmayacaktır emin ol.... motoruyla 3 ayda 1000 km yapıpta sorun yasamadım diyenler var... onlara lafım yok.... ama makine zoru görünce kendini bırakmayacak.... bu arada selçukeczda posundan 60 küsür motorun hepsi 100 000 km yi görmeden motor yeniledi...
Nokta!