2014 Ybr 125 Paslanma

Arkadaşlar merhaba,

Eylül 2014'de sıfır ybr 125 almıştım. Geçtiğimiz haftalarda da arka maşada hafif nokta nokta paslanma gözlemledim ve motoru aldığım yetkili servise gidip gösterdim. Başta "senin suçun", "yağmurda kullandım mı?", "sulu yerden geçtin mi?" tarzında sorular sorsada resim çekip garantiye mail atacağını söyledi. Az önce telefonla konuştuğumda ise garantiden boyanacağını söyledi. 2 gün serviste kalacakmış.

Arkadaşlar, motorum yaklaşık 2 bin kmde ve sürekli üstü kapalı otoparkda brandalı bir şekilde muhafaza edildi. Böyle bir paslanma olması normal mi? Ayrıca, boya olayına tamam dedim. Sizce değişim için zorlamalı mıydım?

Resim olsa yorum yapması kolay olurdu.

Sudan geçtin mi senin suçun nedemek arkadaş ayıptır bea.öö

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Sudan geçsen ne olacak ki hiç bişey olamaz. 2006 model benimki egsozda bikaç yer hariç hiç biyerinde maşallah pas mas yok. Boyada bi sıkıntı varmış onda.

İş yerinde olduğumdan dolayı fotoğraf koyamadım ilk fırsatta fotoğraf ekleyeceğim. Ayrıca aldığımdan beri servisin tutumu bu yönde, 1000 km bakımına götürdüm motoru güleryüz felan hak getire, ücreti ne kadar olur diye soruyorum net bir fiyat söylemiyor. İlk telefonla sorduğumda 75 ile 80 TL arasında birşey söylemişti. Sonra servise gittiğimde bu fiyat ilk bakım için biraz fazla değil mi diye sordum. Yetkili bana bu sıralarda kampanya var 60 ila 70 Tl arasında bir fiyat olur dedi. Kendiside net bilmiyor. Zaten bu benim ilk ve son Yamaha'mdı. Motormu sattıktan sonra bir daha Yamaha'nın yanından bile geçmem.

Motoru muhafaza ettiğin yerde rutubet filan varsa ondanda olabilir. Aksi taktirde pas yapması mümkün değil. Çünkü arkadaşımdada ybr var. Arkadaşım çamurlara, sulara, derelere filan girmeyi çok sever. Beraber hep bu tür yerlerde gezdik, daha hiç pas görmedik.

hahaha :queen: benim kontakta sudan dolayı sertleşme vardı sen yağmurda motoru mu kullandın dediler tövbe tövbe

ya bu bazı servıstekıler ayrı gerızekalı gerçekten. yok ben yağmurda kullanmıyorum şeker çünkü erir falan. suda kullandın mı ne demek ya. arkadasım bu arada gelırsek senın sorununa kapalı garajlarda nem ve rutubet cok fazla oluyor eger guzel havalandırma yok ise. bundan dolayı pas yapmıs olabılır. yada sıvı bır madde gelmıstır ve o zamanla orda kuruyup boyayı paslandırmışda olabılır.

Yağmurda kullanma yavrum içine su kaçar :) falan dememişler bereket.Aman çamurun içindende geçme bir yeri bozulur falan gibi şeylerde diyebilirlerdi :queen:

Biraz geç oldu ama sonunda resim çekebildim. Telefondan yüklüyorum, umarım düzgün görünüyordur.
mrZbRY.jpg

LY0MNb.jpg

Son düzenleme:
kışın bu şekilde çamurlu şekilde bırakırsan paslanma yapar.çamuru temizle daha sonra motoru iyice ısıt çalıştır kurusun.sonra çek brandayı birsey olmaz.ara sıra çalıştırınca da iyice ısıtmadan kapatma.

Yamaha servisinin verdiği cevaba hiç şaşırmadım bunların çoğu bu kafadan...Şudan geçmeyle yağmurda binmeyle böyle bişey olmaz belki tuzlanmış yoldan

falan geçtiysen bi derece olabilir 1 yaşındaki motorda paslanma çok hor kullanmak gerek..Önerim arada bi yıkatınız :) Çamurda zarar verebilir uzun

sürede

Bu kadar paslanması normal değil.Siz bir sıvının üstünden geçmişsiniz.Yukarda yazmıştım yine yazayım:arkadaşımdada var ybr,onun ve benim motorumda çamur,su hiç eksik olmaz.Malum kış ayı olduğu için uzun aralıklarla yıkıyoruz motoru.Ama bu zamana kadar ne pas gördük ne başka birşey.

senın koydugun resım uzerındne konusursak bu normal bır paslanma degıl su falan yapmaz bunu ben yagmur camur dınlemeden kullanıyorum gram pas yok. ya bir sıvıdan dolayı oldu bu yada eğer karlı bır havada yola cıktıysan yoldada tuz var ise buzlanmayı önleyen tuz bildiğin çürütüyor. kapalı garaj demıstın ordakı nem olayıda etkılı olmuş olabılır cunku coğu kapalı garajda cıdden acayıp pis bir rutubet olayı var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar