125 cc bir alet zaten 90 km üstünü yapmasını beklenemez.Hadi bayır,rüzgar yardımıyla 100-110 km yapsın.Ama şunları kontrol edebilirsin;
En başta bu hız denmesini eğimli bir yolda mı yapıyorsun?Rüzgar durumu ne?
Lastik havaları kullanma klavuzundan yazan değerlere uygun mu?
Karbüratör hava ayarı doğru yapılmış mı?
Motorun içindeki yağ ne durumda?
Bazen kullandığınız benzin markaya göre biraz performans farklılığı sergileyebiliyor bunu da göz önünde bulundurun.
Belki bir ihtimal subap ayarında bir porblem olabilir.
Yine bir ihtimal eğer motosiklet çok bağırınmasına rağmen hızlanmıyorsa,debriyaj teli fazla gergin olabilir debriyaj hafif kaçırabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:48 ----------
ama şu var 3. vites 70 4. vites 85. 5.vites en fazla 90. bu da düz yolda. hafif yokuş olsun zaten 80 e düşüyo 4 e atmak gerekiyo. bi de 1 ltreye 30 anca gidiyo. bundan önceki 2009 model eski kasa ybrm 1 litreye kesinlikle 50 km yol gidiyodu. bi iki ustaya götürdüm açılmamış motor diyolar. ama 6 bin km de nasıl açılmamıs oluyo anlamıyorum. çok yakması da cabası
Mesajımı yazarken bu mesajı görmedim.Yakıtta da problem varsa büyük ihtimal karbüratör yakıt-hava ayarından olabilir.Ayrıca hava filtresinide bir kontrol etmekte fayda var.