2013 ybr esd 6000 km oldu ama hız sorunu var. bi bakın

motoru 2. el aldım 5 bin km de idi. şimdi 6 bin kmde. yamaha ybr 2013 mod. motor 1-2-3. vitesta gayet atik ama 4. vitesten 5 geciyorum hız oldugu yerde sayıyo. 4. viteste 85 km 5 e gectiğimde 90 zorla görüyo. son gaz gidiyorum 90 km yi gecmiyo motor. sıkıntı neyde acaba.

orjinal dişliyle ybr 3. viteste 80 85 arası gidiyor siz 4 le 85 demişsiniz bi sorun var ama ney bilmiyorum

ama şu var 3. vites 70 4. vites 85. 5.vites en fazla 90. bu da düz yolda. hafif yokuş olsun zaten 80 e düşüyo 4 e atmak gerekiyo. bi de 1 ltreye 30 anca gidiyo. bundan önceki 2009 model eski kasa ybrm 1 litreye kesinlikle 50 km yol gidiyodu. bi iki ustaya götürdüm açılmamış motor diyolar. ama 6 bin km de nasıl açılmamıs oluyo anlamıyorum. çok yakması da cabası :(

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
125 cc bir alet zaten 90 km üstünü yapmasını beklenemez.Hadi bayır,rüzgar yardımıyla 100-110 km yapsın.Ama şunları kontrol edebilirsin;
En başta bu hız denmesini eğimli bir yolda mı yapıyorsun?Rüzgar durumu ne?
Lastik havaları kullanma klavuzundan yazan değerlere uygun mu?
Karbüratör hava ayarı doğru yapılmış mı?
Motorun içindeki yağ ne durumda?
Bazen kullandığınız benzin markaya göre biraz performans farklılığı sergileyebiliyor bunu da göz önünde bulundurun.
Belki bir ihtimal subap ayarında bir porblem olabilir.
Yine bir ihtimal eğer motosiklet çok bağırınmasına rağmen hızlanmıyorsa,debriyaj teli fazla gergin olabilir debriyaj hafif kaçırabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:48 ----------

ama şu var 3. vites 70 4. vites 85. 5.vites en fazla 90. bu da düz yolda. hafif yokuş olsun zaten 80 e düşüyo 4 e atmak gerekiyo. bi de 1 ltreye 30 anca gidiyo. bundan önceki 2009 model eski kasa ybrm 1 litreye kesinlikle 50 km yol gidiyodu. bi iki ustaya götürdüm açılmamış motor diyolar. ama 6 bin km de nasıl açılmamıs oluyo anlamıyorum. çok yakması da cabası :(

Mesajımı yazarken bu mesajı görmedim.Yakıtta da problem varsa büyük ihtimal karbüratör yakıt-hava ayarından olabilir.Ayrıca hava filtresinide bir kontrol etmekte fayda var.

evet yamaha fabrika verilerine bakacak olursak 90 km ama şu motor 110 km yi rahat görmesi lazım. düz yolda maksimum 90 km gecmiyor. bi de özellikle 5. viteste motor hiç gaz yemiyor devir ibesi hiç ilerlemiyor. ve sesi gittikçe kısılıyor. sonra 4. vitesten yardım alıyorum. debriyaj teli olsa farkederim o değil.

Yapıcak tek care zorlucan Devirleri sonuna kadar ceviricen 10.500 E kadar 1-2-3 Devam dene bakalım olmadı yokus asagı bas

ustaya götürdüm. sürat olayı çözüldü. sübab ayarı yapmış o ne oluyosa :( buji de değişti yakıt düzelir dedi ama aynı. en son ölçümlerime göre1 litre ile maksimum 30 km gidiyo. motor açıldıkça yakıtta azalır mı bilmiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:10 ----------

motor açılmamışsa çok yakar mı arkadaşlar. açılıp açılmadıgını da nasıl anlıcaz bilemiyorum

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
ustaya götürdüm. sürat olayı çözüldü. sübab ayarı yapmış o ne oluyosa :( buji de değişti yakıt düzelir dedi ama aynı. en son ölçümlerime göre1 litre ile maksimum 30 km gidiyo. motor açıldıkça yakıtta azalır mı bilmiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:10 ----------

motor açılmamışsa çok yakar mı arkadaşlar. açılıp açılmadıgını da nasıl anlıcaz bilemiyorum

Subap ayarı subapların yuvalarına tam ve zamanında oturmalarını sağlamak için sentil çakısıyla yapılan hasas bir ayardır.Genelde subap ayarı bu kadar çabuk bozulmaz belki bir önceki kullanıcı biraz hor kullandığından olabilir.YBR 125 lerin ortalama tüketimi zaten 2,5-3 litre arasıdır siz 3,3 litre civarı bir şey tüketmişiniz.Yakıt tüketimi kullanım tarzına da bağlıdır çok devirli kullanıyorsanız fazla yakmanız normaldir.Götürdüğünüz usta hava ayarını kontrol etti mi hava filtresine baktı mı?Benim aklıma gelenler bunlar.

Normalde motoru açmaktan kasıt motosikletin ilk 1000 km rodajıdır.Rodaj da farklı devir ve vitesler kullanılır.Motosiklet çok yüksek devirlerde kullanılmaz,motosiklet çok zorlanmaz.Yani tam gaz giderek motosiklet açılmaz.Yanlış rodajda motor gücünden bir kaç beygir kaybeder biraz da ömrü kısalabilir ama yakıt tüketiminin arttıracağını pek sanmıyorum.Sizin ustalarınız deyimi ile motosiklet açılmamış olsa zaten o hızlara ulaşamaz.

Cbf 150 ile bi depo benzinle 280 km yapmaya başlamıştım. Segman attırdım, 350 km'ye çıktı, çekiş te yükseldi.

Cbf 150 ile bi depo benzinle 280 km yapmaya başlamıştım. Segman attırdım, 350 km'ye çıktı, çekiş te yükseldi.

abi bu segman ne 2013 model motor zaten. bi de hangi ustaya götürsem yetkili serviside dahil yakıyosa yapacak bişey yok onun ayarı olmaz diyip çıkıyo. kafayı yicem. aynı motor arkadasımda da var 1 litre ile 50 km gidiyo. benim eski 2009 ybr de 1 litre ile 50 km gidiyodu. bunun daha az yakması gerekiyo

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar