2012'de ehliyetim ve ilk motorum?

aranıza yeni katıldım.herkese merhaba,2012 yılında ehliyet alacağım.honda cbf 150 cc'leride çok severim.sizce ilk olarak mondial 150 zc alayım tam kavradıktan sonra mı honda cbf 150cc alayım yoksa direkt honda cbf 150cc alsam ağırmı gelir?
birde bir sorum daha olacaktı.motor alırsamda korumasız hayatta binmem,isterse scotter olsun isterse cbf...kask+korumalı mont+korumalı pantolon+eldiven ne kadara mal olur? orta kalite olsa yeter.?
cevaplarınızı bekliyorum...şimdiden teşekkürler.

Orta kalite bir kask 300-350
Korumalı Mont 150-200
Eldiven 50-100
Pantolon hakkında pek bir fikrim yok.Şimdiden hayırlısı olsun.Bu yazdıklarım dediğin gibi orta derece markalar için

aranıza yeni katıldım.herkese merhaba,2012 yılında ehliyet alacağım.honda cbf 150 cc'leride çok severim.sizce ilk olarak mondial 150 zc alayım tam kavradıktan sonra mı honda cbf 150cc alayım yoksa direkt honda cbf 150cc alsam ağırmı gelir?
birde bir sorum daha olacaktı.motor alırsamda korumasız hayatta binmem,isterse scotter olsun isterse cbf...kask+korumalı mont+korumalı pantolon+eldiven ne kadara mal olur? orta kalite olsa yeter.?
cevaplarınızı bekliyorum...şimdiden teşekkürler.
200+135+100+35 lira sırasıyla ödersin. Elimde LS2 ride var istersen satabilirim :mrgreen:

---------- Post added at 16:24 ---------- Previous post was at 16:18 ----------

Bu arada ben toplasan 1 saat vitesli deneyimi üzerine YBR aldım sabah 2. vitese bile atamıyordum akşam otobana çıktım o derece bende mondial le ugrasıp zaman ve para kaybetme. Orada harcayacagın paraya 2 saat özel ders al yada Ride akademiden ders al derim.

cevaplarınız için teşekkür ederim.
korumalarda nerden baksan 500 küsürü buluyor.ben öğrenci adamım :) honda cbf 150 cc alacak parayı biritirdim ama korumaların hepsine param yetmez.olmassa ilk olarak kaskı alırım diyerlerinide yavaş yavaş alrım artık :)

150zc ye başlamana gerek yok..cbf 150 için..2.al cbf alıp.düzgün koruma alabilirsin.kask 90 tl mont 109 tl.eldiven 60 pantolon 120 civarında bişi.380 tl etti..hepsini de markalı alacan diye bişi yok.biraz dandiğini al büyük motora geçtiğinde büyük korumalar alabilirsin.

150zc ye başlamana gerek yok..cbf 150 için..2.al cbf alıp.düzgün koruma alabilirsin.kask 90 tl mont 109 tl.eldiven 60 pantolon 120 civarında bişi.380 tl etti..hepsini de markalı alacan diye bişi yok.biraz dandiğini al büyük motora geçtiğinde büyük korumalar alabilirsin.

honda cbf 150cc alsam bile en fazla yağacağım hız 100km-120km arasıdır(oda zor durumda).

bu arada diyeimki honda cbf 150 cc aldım kasko yapsam ne kadara mal olur?

Herkese merhaba. Ben de bu sene yaptığım tatilde anladım ki ben motor manyağıyım. Zaten küçüklükten beri vardı içimde bir heves...

Neyse bu haftasonu Ankara'da motor kursuna başlayacağım, ehliyet için de başvurucam tabiki de.

Yalnız ben chopper kullanmak istiyorum. İlk motor olarak Chopper kötü bir tercih heralde. siz ne düşünüyorsunuz?? Bilmediğimden soruyorum belki de ne kullanmak istiyorsak onla başlamalıyız :)

cbf tam bir başlangıç motosikleti bence mondialle başlamak hem gereksiz hemde boşa zaman ve para kaybı tabii servislerindeki sinir harbide cabası

2.el almanı öneririm sonuçta ilk motorun olacak yerine göre düşeceksin vs bunlar olduğunda 0 motosiklette için acır ancak 2.el olursa kendini biraz daha rahat hissedersin ayrıca yeterli korumalarını alacak paranda artar

cbf tam bir başlangıç motosikleti bence mondialle başlamak hem gereksiz hemde boşa zaman ve para kaybı tabii servislerindeki sinir harbide cabası

2.el almanı öneririm sonuçta ilk motorun olacak yerine göre düşeceksin vs bunlar olduğunda 0 motosiklette için acır ancak 2.el olursa kendini biraz daha rahat hissedersin ayrıca yeterli korumalarını alacak paranda artar
öyle diyorsunda scooter ile trafikte daha rahat edersin ve nerde ne yapcagını öğrenmiş olursun yani gereksiz değil.. :) şahsen ben öyle öğrenip vitesliye geçtim..

öyle diyorsunda scooter ile trafikte daha rahat edersin ve nerde ne yapcagını öğrenmiş olursun yani gereksiz değil.. :) şahsen ben öyle öğrenip vitesliye geçtim..

O da olabilir aslına bakarsanız bende hala scooter kullanırım kullanımı kolay diye ancak cbf de öyle çok korkulacak bi motosiklet değil :)

bence scooter la bşalaması çok daha iyi. tekeri büüyk olan motorların frenlemesi gayet tecrübe ister. özellikle ön fren yüzünden binip düşeni çok gördüm. belki kalkış ve vites geçileri 1 günde çözülür ama nerede hızlanıp yavaşlayacağı frenleme oranı hep tecrübeyle alakalıdır. en önemlisi de trafikte nasıl bir muamele göreceği.
yerinde olsam scooter la başlardım.
@fb06 aynıları bence senin içinde geçerli. bir 5000 kmlik tecrübe kazanınca vitesliye geçmen taraftarıyım. chopper fazla hız yapmayacağı için 250 cc ile devam edebilirsin. zorlamaz.

arkadaşlar tamam sizi anladım siz diyorsunuz ki 2.el 150cc falan scotter al ondan sonra honda cbf 150cc al diyorsunuz ama tekrar söylediğim gibi ben öğrenci adamım :) ve korumasızda motora binmemen en fazlada 100-120 yaparım (oda zor durumda),birde bizim aileden gizli alacam sanırım :)... şimdi bir düşünün diyelimki scotter aldım 2.el,bildiğiniz gibi scotter'ların geneli çin malıdır,kaliteli olanlarda pahalı,pahalısından alsam cbf'ye para yetmeyecek,çin malı alsam birsürü masrafı çıkacak,birde 2.el scotter'u satıp cbf almaya kalsam öyle hemen satamam,satsamda aldığım değerinde düşecek,yani kısacası sat öğren yeniden al zor olacak benim için :) zaten ben honda cbf 150cc'den daha başka byük motor almam...bizim bir akrabadada honda cbf 150cc var o da istanbul'da oturuyor,diyorumki ehliyet alana kadar ve birazda ehliyet aldıktan sonnra o bana honda cbf'yi öğretse sonra direkt honda cbf alsam daha mantıklı değil mi?

ailenden gizli iş yapma motosiklet bu ne olacağı belli olmaz diyelim başın sıkıştı zor durumda kaldın ailende bilmiyor kim yardım edecek arkadaşların dostların da bir yere kadar idare eder ya sonrası ?

İlla da alıcam diyorsan aldıkdan sonra söylersin aldım böyle böyle diye ama gizli alma

önceden de bahsettim 2.el cbf al korumalarınıda tam al ayrıca büyük tekeri durdurması zor falan değil aksine yoldaki çukuru tümseği daha iyi tolere eder büyük teker.

ailenden gizli iş yapma motosiklet bu ne olacağı belli olmaz diyelim başın sıkıştı zor durumda kaldın ailende bilmiyor kim yardım edecek arkadaşların dostların da bir yere kadar idare eder ya sonrası ?

İlla da alıcam diyorsan aldıkdan sonra söylersin aldım böyle böyle diye ama gizli alma

önceden de bahsettim 2.el cbf al korumalarınıda tam al ayrıca büyük tekeri durdurması zor falan değil aksine yoldaki çukuru tümseği daha iyi tolere eder büyük teker.

doğru söylüyorsun,biliyorum...ama ailem paradan dolayı değil tehlikeli gördükleri için izin vermiyorlar...ben 2012'de araba ehliyetini alacam bizimkilere söyler araba ehliyetiyle motor ehliyetini aynı anda alırım...sonrada alıştıra alıştıra şöyle bir motor alacam derim...hatta ilk korumlarını alırım ki görsünler emniyetli olduğunu...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yamaha ybr yi değerlendir...cbf de kronik tekleme sorunları var,daha ilk motorunda motor sevgini kaybettirmesin sana...koruma ekipmanları için;kask:80,mont:115,eldiven:25,dizlik:35=ortalama 250 tl ye kapatırsın.....pantolon kullananı pekte görmedim.

Yamaha ybr yi değerlendir...cbf de kronik tekleme sorunları var,daha ilk motorunda motor sevgini kaybettirmesin sana...koruma ekipmanları için;kask:80,mont:115,eldiven:25,dizlik:35=ortalama 250 tl ye kapatırsın.....pantolon kullananı pekte görmedim.

yamaha ybr'lerde tip olarak hoşuma gitmiyor...
korumalar 250 tl ise iyi ama inaşllah adı gibi korur :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dostum sanırım ehliyetini aldıkdan sonra hayatında ilk defa motor sahibi olucaksın anladm kadar aldın bu kadarda trafik tecrübesi edinceksin yeni başlıcak oldunu varsayarakdan konuşuyorum cbf 150 cok fazla gelir sana +vitesli mondial gibi cincon motorlara hiç bulaşma honda ve yamahadan şaşma öncelikle bunu belirtmek isterim sana demem şuki neden vitesli motorla başlıyorsun cnm kardeşim trafik demişsin bi dünya dert debriyaj balatasını yiceksin ilk tecrübelerinde + motora yazık sana demem oki honda beat gibi scotterla ilk 30000 -50000 bin kilometre trafikte bi tecrübe yap motorla gaz var fren var motoru artık iyice kavramaya başladın zaman motora hükmettin zaman vitesli motora gecmeni tavsiye ederim o zamana kadar otomatik honda beat gibi motorla bir trafik tecrübesi yap vitesli motorlarda debriyajı bi anlık fazla tutman gaza cok az yüklenmen bi anda altından motoru attırır saldında ne oldunu bile anlayamassn önce honda beat gibi motorla bi trafikteki acemilini at iyice alış sonra geç vitesli motora şimdiden hayırlı olsun ehliyeti beklemen cok anlamsız olmuş motor almak icin :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:25 ----------

ha bak bide motorda terlik filan giyme ayakkabı giy spor filan olsun pantolon giy şort sakın giyme bi düşersen her yanın pacawra oluyor pantolon olursa bişi olmuyor bi kask alsan yeter milletin ekipman dedine bakma :D cbf yerin e ybr al illede vitesli diyorsan sonucta ilk motorun illaki düşcen kalkcan 2005 model filan 2000 tl ciwarında bi ybr alırsın :)

dostum sanırım ehliyetini aldıkdan sonra hayatında ilk defa motor sahibi olucaksın anladm kadar aldın bu kadarda trafik tecrübesi edinceksin yeni başlıcak oldunu varsayarakdan konuşuyorum cbf 150 cok fazla gelir sana +vitesli mondial gibi cincon motorlara hiç bulaşma honda ve yamahadan şaşma öncelikle bunu belirtmek isterim sana demem şuki neden vitesli motorla başlıyorsun cnm kardeşim trafik demişsin bi dünya dert debriyaj balatasını yiceksin ilk tecrübelerinde + motora yazık sana demem oki honda beat gibi scotterla ilk 30000 -50000 bin kilometre trafikte bi tecrübe yap motorla gaz var fren var motoru artık iyice kavramaya başladın zaman motora hükmettin zaman vitesli motora gecmeni tavsiye ederim o zamana kadar otomatik honda beat gibi motorla bir trafik tecrübesi yap vitesli motorlarda debriyajı bi anlık fazla tutman gaza cok az yüklenmen bi anda altından motoru attırır saldında ne oldunu bile anlayamassn önce honda beat gibi motorla bi trafikteki acemilini at iyice alış sonra geç vitesli motora şimdiden hayırlı olsun ehliyeti beklemen cok anlamsız olmuş motor almak icin :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:25 ----------

ha bak bide motorda terlik filan giyme ayakkabı giy spor filan olsun pantolon giy şort sakın giyme bi düşersen her yanın pacawra oluyor pantolon olursa bişi olmuyor bi kask alsan yeter milletin ekipman dedine bakma :D cbf yerin e ybr al illede vitesli diyorsan sonucta ilk motorun illaki düşcen kalkcan 2005 model filan 2000 tl ciwarında bi ybr alırsın :)

motor alman için ehliyeti beklemen gerekszi demişsin ama bizim bura yunus polislerle kaynıyor...ne yapim yani yunuslarla köşe kapmacamı oynayayım :)

nikin zaten cbf hastası. yani beğpendiğin bir motorun ve ulaşma ihtimalin de var.ehliyeti alırken vitesliyi de öğrenirsin bir şekilde. bence vakit kaybetme cbf al ve yavaş yavaş alış motora. korktukca gözünde büyüyecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar