2011 cbf150 vs 2025 driftL

Selamlar, bir tavisyeye ihtiyacım var. Yüksek cc kullanıcısıyım 27 şubatta R1 motorum ile kaza yaptım makine şimdi serviste eksper bekliyor.
Bnde iyileştim, böyle sağa sola gitmelik bakkala çakkala, bir motor arayışım oldu
Bu iki model arasında kaldı
Sizce 2011 model Honda Cbf 150 mi
Yoksa 2025 sıfır km Mondial driftL mi
Satma gibi durum olmaz dursun kenarda
Çok kararsız kaldım
Sorun şu r1 çıkarsa yada pert olursa yenisini alacağım ondan dolayı
Aldığım motor yatacak ayda 1 belki çalıştırırım
Bu arada Lityum ion akülere geçin inanılmaz fark ediyor
Özellikle r1 de geç marşı çözmüştü
İşin kötü yanı aküyü taktık 5 gün sonra kaza 😹

Motosikleti
D400
Başka bir konuda bu çok konuşuldu.

İlk sahibinden bulursan ve temiz ise cbf150 derim.

ancak kaç sahibinin belli olmadığı bir cbf yerine tertemiz drift her zaman daha iyi seçenek bence.

cbf'lerin ikinci dünya savaşı civarında üretilenleri için daha kaliteli diyorlar. ben olsam 46 modellere bakmadan karar vermezdim.

Selamlar, bir tavisyeye ihtiyacım var. Yüksek cc kullanıcısıyım 27 şubatta R1 motorum ile kaza yaptım makine şimdi serviste eksper bekliyor.
Bnde iyileştim, böyle sağa sola gitmelik bakkala çakkala, bir motor arayışım oldu
Bu iki model arasında kaldı
Sizce 2011 model Honda Cbf 150 mi
Yoksa 2025 sıfır km Mondial driftL mi
Satma gibi durum olmaz dursun kenarda
Çok kararsız kaldım
Sorun şu r1 çıkarsa yada pert olursa yenisini alacağım ondan dolayı
Aldığım motor yatacak ayda 1 belki çalıştırırım
Bu arada Lityum ion akülere geçin inanılmaz fark ediyor
Özellikle r1 de geç marşı çözmüştü
İşin kötü yanı aküyü taktık 5 gün sonra kaza 😹
cbf150 daha iyidir ama satmalık bir durum olursa Drift L daha mantıklı.

Geçtiğimiz senelerde sağa sola gitmek için mondial vulture almıştım. Drift ile motoru aynı zaten. Baktım hoşuma gitti rahat yormuyordu kullanırken. Tam 39 bin km kullandım uzun yola da gittim defalarca. Bir arıza da çıkarmadı bakımdan bakıma gittim servise. Drift veya vulture tavsiye ederim. İkinci el alıp daha önce başına ne geldiğini bilmemektense bence ben sıfır alırdım.

Motosikleti
D400
Geçtiğimiz senelerde sağa sola gitmek için mondial vulture almıştım. Drift ile motoru aynı zaten. Baktım hoşuma gitti rahat yormuyordu kullanırken. Tam 39 bin km kullandım uzun yola da gittim defalarca. Bir arıza da çıkarmadı bakımdan bakıma gittim servise. Drift veya vulture tavsiye ederim. İkinci el alıp daha önce başına ne geldiğini bilmemektense bence ben sıfır alırdım.

ilk motorum vulture 150 idi 2014 model.
Motor 2 kişi dağ bayır kamp heryere gitmişti. Sanırım mondialin yanlışlıkla kaliteli yaptıgı nadir motorlardan :D

şimfi 2011 model cbf yan sanayi parçalarla dolmuş olabilir riske gerek yok ama dtiftte blok patlatanlar gördüm uzun yol yapanda gördüm orjinalse ise blok sağlamsa cbf
ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözü de burda başlar iyi eksper lazım blok yeme riski kafa karıştırır japon japondur

ilk motorum vulture 150 idi 2014 model.
Motor 2 kişi dağ bayır kamp heryere gitmişti. Sanırım mondialin yanlışlıkla kaliteli yaptıgı nadir motorlardan :D
Bende aynı zamanda mc vardı roadracer oda aynı bloğa sahipti. 90 bin km ye yakın kullandım ilk motorumdu zaten. Çokta sağlamdı. Artık üretimi yok malesef.

Son düzenleme:
Lifan emisol 150 var bende cbf ile parcalar motor blogu ayni titresim yok rahat driftin içinden geçer karbüratörlü fiyatta uygun bi bak arastir forumda da konusu var incele derim

Arkadaşlar değerli yorumlarınızın hepsini okudum,
Teşekkür ederim engin bilgileriniz için.
Mondial dirfti satın aldım, ve satıcı ayıbından dolayı geri iade ettim. Anladığım kadarıyla çinli motorların kalitesi gerçekten çok kötü.
Konu Kilit.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Arkadaşlar değerli yorumlarınızın hepsini okudum,
Teşekkür ederim engin bilgileriniz için.
Mondial dirfti satın aldım, ve satıcı ayıbından dolayı geri iade ettim. Anladığım kadarıyla çinli motorların kalitesi gerçekten çok kötü.
Konu Kilit.
Durun yaa hemen kilitlemeyin. :)

ilk mesajda lityum aküden bahsetmişsiniz. Kimi yeni model motorlar lityum-ion aküyle geliyor ama eski model motorlara uyumlu versiyonları da var mı ki bunların? 2015 model suzuki motorumda normal kurşun asit akü var, onun yerine aynı onunla uyumlu lityum akü mü var? Takip cihazı da kullandığım için motor durduğu yerde akü bitiyor bu yüzden sordum.

Durun yaa hemen kilitlemeyin. :)

ilk mesajda lityum aküden bahsetmişsiniz. Kimi yeni model motorlar lityum-ion aküyle geliyor ama eski model motorlara uyumlu versiyonları da var mı ki bunların? 2015 model suzuki motorumda normal kurşun asit akü var, onun yerine aynı onunla uyumlu lityum akü mü var? Takip cihazı da kullandığım için motor durduğu yerde akü bitiyor bu yüzden sordum.
Tabii elimden geldiğince size yardımcı olurum
Her modele uyar, inanılmaz küçük ve hafif yani bu hafiflikten dolayı yakıta da etki edebilir(çok çok azda olsa)
bir de şöyle bir durum var
Benim eski akü 14Amper idi R1 de, bujiyi çıkarıp marş yapınca 3-5 dk dayanırdı başlardı zayıflamaya. Soğuk havalarda az vurdurmadım:)
Bu yeni taktığım akü de 6Amper bu da basınç testinde 10 dakika çalıştırdık bana mısın demedi.
Sonradan araştırdım. Lityum ion akü mevcut gücünün hepsini verebiliyor daha stabil.
Ama kurşun asit akü 14amperin 10-12 amperini anca verebiliyor. Ve daha dengesiz
Lityuma geçmenizi Tavsiye ederim,
İlk böyle elime aldığımda demiştim ula bu küçücük nası çalıştıracak binliği. Ama müthiş bir şeymiş
Yani tüm Elektirik sıkıntım ortadan kalktı.
Elinize aldığınız da bile ağırlık olarak diyorsunuz kurşunu birisine fırlatsam kırar.
Ama lityum pamuk gibi 🥰
Edit: ekleme
Benim taktığım lityum 6Amper-12amper aralığındaki tüm motorlara uyumlu. 12 amper üstü için daha büyükleri de mevcut.
Aldığımda fiyatı 1800TL idi.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tabii elimden geldiğince size yardımcı olurum
Her modele uyar, inanılmaz küçük ve hafif yani bu hafiflikten dolayı yakıta da etki edebilir(çok çok azda olsa)
bir de şöyle bir durum var
Benim eski akü 14Amper idi R1 de, bujiyi çıkarıp marş yapınca 3-5 dk dayanırdı başlardı zayıflamaya. Soğuk havalarda az vurdurmadım:)
Bu yeni taktığım akü de 6Amper bu da basınç testinde 10 dakika çalıştırdık bana mısın demedi.
Sonradan araştırdım. Lityum ion akü mevcut gücünün hepsini verebiliyor daha stabil.
Ama kurşun asit akü 14amperin 10-12 amperini anca verebiliyor. Ve daha dengesiz
Lityuma geçmenizi Tavsiye ederim,
İlk böyle elime aldığımda demiştim ula bu küçücük nası çalıştıracak binliği. Ama müthiş bir şeymiş
Yani tüm Elektirik sıkıntım ortadan kalktı.
Elinize aldığınız da bile ağırlık olarak diyorsunuz kurşunu birisine fırlatsam kırar.
Ama lityum pamuk gibi 🥰
Edit: ekleme
Benim taktığım lityum 6Amper-12amper aralığındaki tüm motorlara uyumlu. 12 amper üstü için daha büyükleri de mevcut.
Aldığımda fiyatı 1800TL idi.
Örnek bir link falan var mıdır? Nette tam ne diye arayacağımı bilemedim.
Normal akü yerine takılıyor, o zaman içinde normal akü gibi gelen şarj sistemine uyacak koruma devreleri falan da olması lazım mantıken. güzelmiş.

Benim vstrom 650'de önde çift halojen far var, kontağı açık unutsam 15dk zinciri yağlarken falan unutursam marş basamıyorum.

Örnek bir link falan var mıdır? Nette tam ne diye arayacağımı bilemedim.
Normal akü yerine takılıyor, o zaman içinde normal akü gibi gelen şarj sistemine uyacak koruma devreleri falan da olması lazım mantıken. güzelmiş.

Benim vstrom 650'de önde çift halojen far var, kontağı açık unutsam 15dk zinciri yağlarken falan unutursam marş basamıyorum.
Motosiklet lityum iyon akü diyince çıkıyor

Benim taktığım daha değişik bir markaydı
Birde mağazadan nakit aldığım için indirim yapmıştı
Evet bildiğiniz akü ama sizin kurşun akünün neredeyse %70 küçültülmüş ve %85 hafifletilmiş hali. Karda çamurda kullandım sorun etmedi hiç.
Sizin akü de artık beni bi sal demiş 😊15 dakika çok az dayanıyormuş ama tabi çift halojen kaç amper çektikleri de önemli. Sizin akü amperi de düşükse normal 15dk dayanması.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar