2010 yılı motor alım satım ve ruhsat işlemleri

Arkadaşlar yeni sistemi anlatan bir konu açmıştım ama yönetici arkadaşlar konuya izin vermemiş sanırım incelendikden sonra forumda yayınlanacak falan filan diye bir mesaj almıştım açdıkdan sonra kısaca tüm işlemler noterde bitiyor artık size 1 ay geçici ruhsat veriyorlar bu süre içerisinde yeni ruhsatınızı evinize gönderiyorlar ama adres bilgileriniz adrese dayalı sistemde güncel olmalı değilse başka yere gidebilir önceden oturduğunuz tüm ruhsat işi noterde oluyor yani ama 1 ay bekleyemem derseniz emniyete gidip ruhsatınız çıkınca alabiliyorsunuz ama oraya evrakları noter gönderiyor yine kolaygelsin ve sistem henuz tam randımanlı çalışmıyor daha 3-5 gün oldu uygulama başlayalı

Arkadaşlar yeni sistemi anlatan bir konu açmıştım ama yönetici arkadaşlar konuya izin vermemiş sanırım incelendikden sonra forumda yayınlanacak falan filan diye bir mesaj almıştım açdıkdan sonra kısaca tüm işlemler noterde bitiyor artık size 1 ay geçici ruhsat veriyorlar bu süre içerisinde yeni ruhsatınızı evinize gönderiyorlar ama adres bilgileriniz adrese dayalı sistemde güncel olmalı değilse başka yere gidebilir önceden oturduğunuz tüm ruhsat işi noterde oluyor yani ama 1 ay bekleyemem derseniz emniyete gidip ruhsatınız çıkınca alabiliyorsunuz ama oraya evrakları noter gönderiyor yine kolaygelsin ve sistem henuz tam randımanlı çalışmıyor daha 3-5 gün oldu uygulama başlayalı

şimdi bir şey soracam. izmirdeyim. muhtemelen izmir plakalı bir motor alacam. izmirde yaşıyorum ama ikametgahım adanda kaldı. ne var al hemen demeyin, yüksek seçim kurulu refarendum oylamasında yerler değiştirilmesin falan diye 3 temmuza kadar adres veikamet değiştirmiyor.

şimdi ben motoru alıp, noterde geçici belgeyi alsam, adanaya gitse ruhsat falan. ordan ailem bana yollasa oluyor mu yoksa adanaya gitti diye orda mı işlem yapmam lazım? belgeler adanaya gitmeden ben trafikten alabiliyor ve izmirde işlem yapabiliyor muyum (nolur oluyor deyin ve bana bir yol gösterin)

Arkadaşlar ruhsat 15 gün içinde alınmazsa emniyetden posta ile adrese teslim geliyor bu şekilde adresine gelipde alan varmı ruhsatını

adrese geldiğinde herhangi bir işlem gerekiyormu mesala emniyete gidip sigortayı onaylatma gibi?

Bende 2 haziranda mersinden aldım motoru notere 69.6 lira ödedim geçici ruhsat verdiler yeni ruhsatın bir ay içinde adresine gelir dediler konyadayım ama ben plakayı değiştirmedim 33 olarak kaldı.

emniyetten adrese gelen ruhsat için 62 tl yada kaç para ise onu nasıl alıyorlar.
yani emniyet para almadanmı gönderecek ruhsatı.

yok o parayı noterde veriyorsun sen sana ruhsatı emniyet karşıdan ödemeli kargo ile yolluyo sadece onu veriyorsun..

RUHSAT NOTER İŞLEMİ SADECE 70tl daha sonra Eminyetten 15 gün içerisinden ya sen ruhsatı alıyorsun yaha postayla geliyor bunun tutarıda 35tl dir toplam 105tl RUhSTA ucuz eskidendi o 300tl ler fln

Motosikleti
Forza250-cygnusL
şimdi bir şey soracam. izmirdeyim. muhtemelen izmir plakalı bir motor alacam. izmirde yaşıyorum ama ikametgahım adanda kaldı. ne var al hemen demeyin, yüksek seçim kurulu refarendum oylamasında yerler değiştirilmesin falan diye 3 temmuza kadar adres veikamet değiştirmiyor.

şimdi ben motoru alıp, noterde geçici belgeyi alsam, adanaya gitse ruhsat falan. ordan ailem bana yollasa oluyor mu yoksa adanaya gitti diye orda mı işlem yapmam lazım? belgeler adanaya gitmeden ben trafikten alabiliyor ve izmirde işlem yapabiliyor muyum (nolur oluyor deyin ve bana bir yol gösterin)

Alabilirsin arkadaşım..

İkamet adresin önemli değil... Plakayı değiştirmek zorunda da değilsin... Sadece ikamet adresine gönderiliyor ruhsat....
Aynı soyadına sahip kişiler ruhsatını ptt nin kuryesinden alabiliyor 5 lira karşılığında.. O da kargo bedeli olarak....

Gönül rahatlığıyla alabilirsin... :cat::cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:15 ----------

RUHSAT NOTER İŞLEMİ SADECE 70tl daha sonra Eminyetten 15 gün içerisinden ya sen ruhsatı alıyorsun yaha postayla geliyor bunun tutarıda 35tl dir toplam 105tl RUhSTA ucuz eskidendi o 300tl ler fln

35 i nerden çıkardın onu anlamadım?....

Trafik belgende vizen bitmişse ruhsatın değişmesi gerekyorsa istiyorlar.... Sanırım senin 2 belgende değişmiş.....

Ben ankaradan motor aldım..Sadece verdiğim 70 lira + 5 lira ruhsatı adresime yolladılar o para.... Başka para istemediler.... :wiinkk::wiinkk:

arkadaşlar ben adanadan motor almak istiyorum ama ıspartada öğrenciyim ve ikametgahım izmirde ben adanaya gidip motoru uzerime aldıktan sonra noterden cıkardıgım gecici 1 aylık ruhsat ile ısparta veya izmirdeki emniyet mudurlugune başvurup yenı ruhsatımı yada plaka degisikligini yapabilirmiyim ?

geçen hafta cuma günü
42 tl sigorta
68 tl noter satış
la satış işini hallettim
plakam 35 ti konyadayım ama
plakam sabit kalsın dedim 35 olarak kaldı

Motosikleti
Forza250-cygnusL
arkadaşlar ben adanadan motor almak istiyorum ama ıspartada öğrenciyim ve ikametgahım izmirde ben adanaya gidip motoru uzerime aldıktan sonra noterden cıkardıgım gecici 1 aylık ruhsat ile ısparta veya izmirdeki emniyet mudurlugune başvurup yenı ruhsatımı yada plaka degisikligini yapabilirmiyim ?

Yaptırabilirsin.... Plaka değiştireceksen İzmirde , yok değiştirmeyeceksen Ispartadan ruhsat işlerini yaptırabilirsin.. :cat:

arkadaşlar ben en yakın zamanda arkadaşımdan motor satın almayı düşünüyorum ama bi soru kafama takıldı arkadaşımdaki motor 59 tekirdağ plakalı ve ilk sahibi motorun sıfır almıış tekirdagdan kendisi istanbulda yaşıyor bende ist yaşıyorum bu motorun ruhsatını nasıl üzerime alırım plakasını değirtirmem gerekiyormu.

yeni biri olarak taze bilgi vereyim;
-notere gittik motorumun satışını aldım, 5-10dk sürdü 70tl noter masrafı yaptım
-zorunlu trafik sigortasını yaptırdım tutar motorun hacmi ve modeline göre değişiyor
-ilgili trafik tescil bürosuna gittim geçici ruhsatı verdim 3-4dk içinde yeni ruhsatımı basıp verdiler hiçbir masraf yapmadım
bu işlemleri müsait iseniz bir günde hatta birkaç saatte tamamlarsınız, gideceğiniz noter ve trafik şubenin yoğunluğuna göre süreler değişiklik gösterebilir
not: şehir değişikliği olmadığından plakamı değiştirmedim

yeni biri olarak taze bilgi vereyim;
-notere gittik motorumun satışını aldım, 5-10dk sürdü 70tl noter masrafı yaptım
-zorunlu trafik sigortasını yaptırdım tutar motorun hacmi ve modeline göre değişiyor
-ilgili trafik tescil bürosuna gittim geçici ruhsatı verdim 3-4dk içinde yeni ruhsatımı basıp verdiler hiçbir masraf yapmadım
bu işlemleri müsait iseniz bir günde hatta birkaç saatte tamamlarsınız, gideceğiniz noter ve trafik şubenin yoğunluğuna göre süreler değişiklik gösterebilir
not: şehir değişikliği olmadığından plakamı değiştirmedim

Notere 70 tl verip satışı üzerine verdikten sonra (plakan aynı kalacaksa) emniyete ayrıca ruhsat ücreti ödeniyor mu ? :silent: :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar