200NS Zincir yardımı

Merhaba forumdaşlar. Pulsar 200NS'im için yeni zincir bakıyorum. Seçenekler şunlar. Birisi SFR marka zincir ve dişli, diğeri orjinal zincir ve dişli, D.I.D zincir ve dişli ve son olarak RK zincir ve dişli seti.

İlk motorum ve ikinci el almıştım 3 sene önce. O yüzden zincir markaları hakkında pek bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

DID çakması çok, ve pahalı. 200ns için de o paralar verilmez(ben vermemiştim), RK hakkında bilgim yok, 200ns ana forumunda bilgi bulabilirsin. Orjinali de pahalı olduğu ve yekpare olduğu için ya motor saplamalarını söküp takacaksın ya da orjinal zinciri pimlerinden bir şekilde çıkartıp , zinciri dişlilere takıp sonra çıkarttığın pimi yerine çıkmayacak şekilde takacaksın.

Sonuç: Zincir olarak sfr 520H al geç. Hem 200NS'imde kullanmıştım 2 SFR zincir, hem de Dominar400'ümde yine 2. sini kullanıyorum, 15000km kadar gidiyor.
Bakla sayısı uzun olanlar daha ucuz olabiliyor, onu al, pimi taşlama yaparak çıkartıp bakla eksilt. SFR zincir setinin yanında gelen birleştirme ek baklası ile zinciri birleştirip devam et.

Son düzenleme:
Did ve RK yakın kalitededir. Pulsar için gerek yok onlara. Orjinal ile fiyatları arasında çok fark yok ise alınır rk orjinal japondur, kalitelidir. Ben de rk zincir dişli seti kullanıyorum ve son derece memnunum.

@maktama Hocam anaforumda bir akü tavsiyesi ve röle ile ilgili bir şey sordum 4-5 gündür bir Allah'ın kulu cevap vermedi. O yüzden açıkcası burada sordum.

O zaman şöyle sorayım sfr zincir ve dişli set mi alayım sence yoksa sfr zincir ve orjinal dişli seti mi alayım?

@Beto87 hocam orjinal ile fiyatı nerdeyse aynı hatta daha ucuzdu sanırım. Ama sfr ile aralarında iki kat fark var nerdeyse. Pulsar için değmez diyorsun öyle mi?

Son düzenleme:
@maktama Hocam anaforumda bir akü tavsiyesi ve röle ile ilgili bir şey sordum 4-5 gündür bir Allah'ın kulu cevap vermedi. O yüzden açıkcası burada sordum.

O zaman şöyle sorayım sfr zincir ve dişli set mi alayım sence yoksa sfr zincir ve orjinal dişli seti mi alayım?

@Beto87 hocam orjinal ile fiyatı nerdeyse aynı hatta daha ucuzdu sanırım. Ama sfr ile aralarında iki kat fark var nerdeyse. Pulsar için değmez diyorsun öyle mi?
Rk candır. Sfr alırsın kopar filan ya motor bloğunu ya da bacağını götürür. Zincir, lastik ve motor yağında fazla tasarruf kovalamamak gerek. Bana bedava verseler sfr almam.

Rk candır. Sfr alırsın kopar filan ya motor bloğunu ya da bacağını götürür. Zincir, lastik ve motor yağında fazla tasarruf kovalamamak gerek. Bana bedava verseler sfr almam.

Pulsarda olsa iyi bir şey almak lazım doğru diyorsun. Ben RK düşünüyordum ama yine de bir sormak istemiştim. Saolasın

...
Sanırım yanlış anlaşılmışım; "Ana foruma sorun" dememiştim, "ana forumda bilgi bulabilirsin" demiştim. Zira çokça konuşuldu yazıldı çizildi, aküsü zinciri dişlisi vs. Sayfalarda biraz gezinmeniz okumanız gerekir.

Ben RK kullanmadığım için bilgim yok, ancak 60000km 4 tane SFR kullandım ve bana bir sorun yaratmadı(Bacağım da motor bloğum da sağlam çok şükür :p ). Siz uğraşmak istemiyor ve hap bilgi istiyorsanız arkadaşın önerdiği RK'yı alın derim. Nihayetinde o da memnun görünüyor.:cat:

Son düzenleme:
Sanırım yanlış anlaşılmışım; "Ana foruma sorun" dememiştim, "ana forumda bilgi bulabilirsin" demiştim. Zira çokça konuşuldu yazıldı çizildi, aküsü zinciri dişlisi vs. Sayfalarda biraz gezinmeniz okumanız gerekir.

Ben RK kullanmadığım için bilgim yok, ancak 60000km 4 tane SFR kullandım ve bana bir sorun yaratmadı(Bacağım da motor bloğum da sağlam çok şükür :p ). Siz uğraşmak istemiyor ve hap bilgi istiyorsanız arkadaşın önerdiği RK'yı alın derim. Nihayetinde o da memnun görünüyor.:cat:

Hocam haklısın bilgi bulabilirsin demişsin. Ben dikkatli okumamışım. Forumun arama kısmı pek iyi çalışmıyor sanırım. Akü ile ilgili soru sormadan önce aradım ama pek bir şey bulamadım. Orada asıl sormak istediğim röle ile ilgili bir bilgiydi.

Neyse uzatmayayım. Cevap için teşekkür ederim. Peki sfr zincir aldığında dişlileri de set olarak mı aldın yoksa orjinal dişli mi kullandın?

DID RK CZ çok güzel kaliteli zincirlerdir, fiyatı uygun olanı tercih edebilirsin.

Bütçe düşükse choho öneririm. Pulsarda 10 bin km kadar kullandım, bir kere gerdirmedim.
SFR'yi bir kere Hyosung'da düzenli temizlik ve yağlamasını yaptığım halde yeterince eskimeden kopardığım için önermiyorum.

sfr zinciri her 500 km de bir germek zorunda kaldım.
rk zincir aldım. 10.000 km germedim. 30.000 km kullandım. sonra motoru sattım.
dişlileri orijinal almıştım.

DID RK CZ çok güzel kaliteli zincirlerdir, fiyatı uygun olanı tercih edebilirsin.

Bütçe düşükse choho öneririm. Pulsarda 10 bin km kadar kullandım, bir kere gerdirmedim.
SFR'yi bir kere Hyosung'da düzenli temizlik ve yağlamasını yaptığım halde yeterince eskimeden kopardığım için önermiyorum.

Cevap için teşekkür ederim. Choho fiyatı dişli ile beraber 1000 TL'yi buluyor. O kadar verdikten sonra 200 daha koyup RK almam daha mantıklı bu durumda.

SFR'de yaşadığın olay için geçmiş olsun. İşte bu yüzden yorumları merak ediyordum. Teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:14 ----------

sfr zinciri her 500 km de bir germek zorunda kaldım.
rk zincir aldım. 10.000 km germedim. 30.000 km kullandım. sonra motoru sattım.
dişlileri orijinal almıştım.

Hocam cevap için teşekkür ederim. Sürekli germek çok can sıkan bir şey olsa gerek. Açıkcası arada kalmıştım fiyat farkı baya var. Ama gelen 2 yorumda pek iyi değil SFR ile ilgili.

Sanki en mantıklısı RK almak. RK zincir ve orjinal dişli seti fiyatına ve RK zincir dişli set fiyatına bakıp ona göre bir değerlendirme yapayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar