Hasan bey Merhabalar. Başlığı bugün fark ettim, ve bir nefeste 1 saat içinde hepsini okudum.
Öncelikle; "Dünya dümdüzdür" diyen birisine cevap yazarsam mantıklı olmaz. Şöyle ki;
Arab01 denilen kişi; çay bardağı büyüklüğünde ki motor bloğuna sahip muhtemelen 50cc lik scooter'a binen elini kaskından içeri geçirip, bu scooter'ı ile asfaltta 110 km lik hız ile giden giderken de kaskı başında olmadığından rüzgar sebebi ile yolu direkt göremeyip yan yan kafasını çevirerek yola bakan ve kuvvetle ihtimal önüne çıkabilecek bir engeli 110 km lik scooter'ın hızını nasıl 0 km 'ye indirebilirimin hesabını yapamayan bir tip. O nedenle arab denilen şeyi ciddiye alıp cevap yazdığınız için suçlu olan sizsiniz.
İkincisi, sizi ve ertürk hanımefendiyi gönülden tebrik ederim.
Üçüncüsü; eğer süre kısa olsa idi. (En fazla 30 Gün) katılmayı düşünebilirdim.
Bu arada yaptığınız yada yapacağınız şey muhteşem. Hasan bey size 2003 yılının temmuzunda ne yapıyordunuz diye sorsam? Cevap veremezsiniz. Neden mi? Çünkü 2003 yılının Haziran ayında ne yapıyorsanız onu yapıyordunuzda ondan. Sıradan idi. Rutin idi. Sizde tıpkı benim ve Türkiyedeki 75000000 insan gibi yaşamıyordunuz sadece vakit harcıyordunuz. Oysa 1yıl sonra hatta 5 yıl sonra hatta 10 yıl sonra 2009 yılının Temmuz ayında ne yapıyordunuz ve neredeydiniz diye sorsam? Bu geziyi ve tarihleri teker teker sayardınız. Hangi gün ne yaptığınızı ve nerede olduğunuzu ve nasıl geçirdiğinizi teker teker an ve an anlatırdınız değil mi? Çünkü insan o an dan itibaren yaşadığı zamanın farkına varır ve dibine kadar sapına kadar o an iliklerine işler. Motosikletçilik ruhuda budur. Hayatta vakit geçirmek değil, anı yaşadığını 10 yıl sonra tıpkı dün gibi hatırlayabilmektir. Diğerleri mi? Tıpkı benim gibi hayattan vakit harcıyorlar. Beyler kıskanmak yok, tamam mı? Çünkü bizler kuvvetle 2009 Haziranında ne yapıyorsak, Temmuzunda da onu yapacağız.
Çinli motor işine gelince, bu olay forumlarda o kadar kabak tadı verdiki kafamı taşlara vurmak geliyor. Bir analiz vardı. Çinli motorların Japonlardan yılda 8000 ytl daha tasarruflu olduğuna ilişkin idi. Çokta ciddi bir araştırma idi. Arkadaşımın Mondial MCT250 si 45000 km de. Hala pata pata dün Mersine gitti geldi. Aşın bunu. Çinli motorlada gidlir japonlada. Ha japon yolda bozulursa artı olarak karizmada gider..:mrgreen:
Sadece olur ha yol bu yedek parça işi için Türkiyeden birisi ayarlanacak o kadar.. Bitti... Çin işi kapandı. Cesaret işi kapandı. Para işi çok değil bulunur kapandı.
Ancaaaaaak!!!!!!!!
Yuzucu arkadaşıma katılmakla beraber bazı uslubuna katılmıyorum. Biraz daha yumuşak yazabilirdi. Sonuçta gezisi için Hasan beyin yuzucu arkadaşımızın kafasına silah dayayıp fikirlerini yazmasını istediğini sanmıyorum

O sebeble yuzucu arkadaşımızın yaptığı hataya ben düşmeyeceğim.
Ben daha etkili bir metod kullanacağım. "Fikrimi söyleyip ısrar etmeyeceğim"
Hasan bey; Adım Selçuk Kaya. 36 yaşındayım. ODTÜ mühendislik Fakültesini 1996 yılında yüksek şeref listesine girerek bitirdim. Evliyim. Eşimde ODTÜ den mezun Mimar. 1 oğlum var 3 yaşında. . Kendimi tanıtma nedenim ciddiye alınmak istememden kaynaklanmaktadır. Eskiden madencilik alanında idim. 1996 yılında Kazakistanda şantiyelerimiz vardı. Oraya 2 arkadaşım gitti. Ben ise ARtvin Murgul Damara göderildim ve 2yıl görev yaptım. Kazakistan da yaşayan halk Türklerden nefret ediyor. Hatta kin duyuyorlar. Bizler Turki Cumhuriyet derken onlarda öyle bir kavram yok umurlarında değil. Muhtemelen gümrükten geçince Türk bayrağınızı falan saklayacaksınız. Çünkü Türk olmak dayak yemek için yeterli bir sebeb. Paranız var ise 50 USD için kafanızı gövdenizden bıçak olmadan ayırmaya hazır en az 10000 adam var. Bu kadar net! Bizim şantiyelerimiz basıldı. Nedenini hala bilmiyoruz.. 1997 yılı idi. Ben Kazakistana gitmeden 2 gün önce şantiyemizdeki tüm işçiler felç olana kadar dayak yemişler. 2 mühendis arkadaşım 3 ay zindanda tutmuşlar. Para ve fidye istediler. Sonra sanırım 8 ay sonra arkadaşlarım Türkiyeye geldi. Tanıyamamıştım. Kesinlikle konuşmuyorlar, tuhaf tuhaf bakıyorlardı. Rehabilite olmaları için 1 yılı aşkın süre geçti. Benim orada olmamam büyük şans idi. Bu kadar. O arkadaşım şimdi Avustralya'da Perth kentinde. Bu arada bende bu olaydan sonra havacılık sektörüne geçtim. O olaydan sonra madencilik sektöründen ve firmadam ayrılıp çok radikal bir karar aldım.
Allah bağışlasın 4 çocuk babasıyım demişsiniz umarım hepsi birbirinden harikadır.
Geçenler National Geo. da bir belgesel seyretmiştim, adam motorla gezi yapıyordu o civarlarda kaçırılmış ve uzun süre kapalı tutulmuştu. Bu aralar Nat.Geo saatlerine bir bakın sürekli TV programı dönüyor o programı zaten yakalayabilirsiniz. Neyse ısrar yok isterseniz zamanı denk getirir seyredersiniz. Adam çok kötü bir durumda idi. Motoru BMW R1200 idi.
Neyse; geçenlerde bir program daha vardı. Bir kadın ve adam. Hatta TEMA vakfı sponsor olmuş. CNN Türk'e çıkmışlardı. Yaklaşık 1ay önce seyrettim. Kadın ve adam bisikletleri ile İstanbuldan Kırgızistana yada o civarda bir yere gidiyormuş. Kazakistanda bir araç kasıtlı çarpmış. Bel kemiği kırılmış. Binbir güçlükler ile Türkiyeye gelmişler 1 yıl tedavisi sürmüş ve TV de TEMA ile hastane masrafları için Kadın-TEMA- Sigorta Şirketi birbirine girmiş kavga ediyor CNN de yayınlıyordu. Sanırım 100.000 yt lik masraf için mahkemelik olmuşlardı.
Diyeceğim o ki;
Yolunuz açık olsun, allah sizi çocuklarınıza bağışlasın...