2009 yılı planlanan KIRGIZİSTAN gezisi

herşey hayalden başlar! arkadaşlar sizin bir hayal var hedef var,hayatı hedefsiz hayalsız yaşyamaiz,ben size sona kadar destekleyorum,akılı olun,tetbirli olun ve sizi istediginiz amacinıza ulaşırsınız hic korkmain.hep hayalla yaşamaktansa hedefe gidin....

Önceki sayfalarda da yazmaya çalışmıştım ,yine tekrarlıyorum.Bu fikrinize sonuna kadar saygı duyuyorum ve destekliyorum.Yuzucu nickli arkadaşımızda yararlı bilgileri vermeye çalışıyor.Klavyede duyguları iletmek mumkün olmadığı için farklı anlaşılabiliyor.Lütfen karşılıklı paylaşıma dikkat etmeye çalışalım.
Eğer yanlış anlamazsanız bende sizlere katkıda bulunmak isterim.Hatta burgman grubundaki arkadaşlarımıda yönlendirmeye çalışırım.Yolda ihtiyacınız olan bir malzemeyi(iç lastik,tamir kiti,alet edevat gibi) sizlere hediye etmektende gurur duyarım...Lütfen sözlerim yanlış anlaşılmasın ,ihtiyacınız olduğu için değil ,gönülden desteklediğimi belirtmek adına...

hande hanım kızım, gençlik ne güzel şeydir.sizin heyecanınızdan daha iyi anlıyorum.bizim de öyle zamanlarımız vardı tabii.30 sene sonra ise daha temkinli ve acele etmeden düşünebiliyoruz..her şeyin hayırlısı olur temennisiyle.geç olsunda güç olmasın.iyice düşünüp,iyice hazırlanmakta fayda vardır..ve trabzona erken gidersek, sizi ayder ve ordan yukarı yaylada evime götürürüm.oraları da görmüş olursunuz..şimdilik hoşça kalın.

yolculuğunuzda başarılar diliyorum gerçekten zorlu bir rota umarım en az aksilik ve bol macera ile gidip gelirsiniz gitmeden önce turkiye içindeki rotanıızı ve tarihini paylaşırsanız size çıkışa kadar eşlik edecek birçok motorcu olacaktır ben hep karadenize gitmek istemişimdir tarih uyarsa belki çıkış kapısına kadar eşlik edebilirim benim gibi düşünen değişik illerden size eşlik edebilecek birçok motorcu olduğunu sanıyorum şimdidien iyi yolculuklar.

soru: RİSK NEDİR?

cevap: AHA BUDUR?

hevesinizi kırmak gibi olmasın ama,haddinden fazla haklı arkadaşlar var topicte.
artık bizim sandığımız niteliklerde bi Turan falan yok.Kırgızistan halkı kırgız,Özbekistan halkı özbek,Kazakistan halkı kazak vs... yani öyle eskisi gibi bir Türk'lük olgusu yok.Azerbaycan daki soydaşlar dahil hepsi böyle düşünüyo malesef.kaldıki iklim şartları (temmuzda gitseniz bile) çok farklı.yaşadığınız yerde (sakarya) kısmen akdeniz kısmen karasal iklim,iç anadoluda karasal,iranda çöl iklimi,içelere girdikçe tekrar karasal ve sonra tropikale yakın daha yumuşak bir iklim
(muson yağmurlarına dikkat sakaryadaki sağanağa benzemez :)
kumanyanızda yiyecek ve yolluktan çok sağlık tertibatı olmalı.kaldıki o yol bahsettiğiniz motorlarla imkansız.
ama şöyle bi teklifim olabilir.
Türklüğü yaşamak eskiyi ve tarihi görmek için orta asyadansa ca'nım ülkemin Gaziayıntap'ı,kahramanlar kahramanı maraşı,en şanlısından urfası,ankarası,hatta abartayım erzumu malazgirti çok daha iyi.
insanlar Osmanlıyı unutmuşlar/unutturulmuşlarken göktürkleri hunları uygurları hatırlamaya yadetmeye çalışmak osmanlıya haksızlık olmazmı???

gezi planınız çok güzel ama ne yazıkki diyer arkadaşlar gibi bende sizlere üzücü şeyler söylemek zorundayım özelikle çadırda kalma planlarınızı sadece türkiyede gerçekleştirebilirsiniz diyer ülkeler çok fazla tehlikeli özelilkle kazakistan tamam biraz daha medeniler ama şehirler ararsı yolarda tabiki yol bulabilirseniz çok tehlikeli hele birde yanınızda zanedersem birde bayan olucak kusura bakmayın ama inşalla onu sağa salim buraya getirebilirsiniz.
oralarda irtibata geçebileceiniz bişeyiniz olmaz yolarda geceleri kesinlikle olmayın mümkünse hep hotel gibi yerlerde kalın.
diyer arkadaşlarında dediği gibi oralarda türklükle kesinlikle alakası kalmamış hataa türkleri yüzde doksanı sevmez bunuda bilin çok detaylı araştırma yapın bol ilaç ve yedek parça alın yanınıza
benim söyliceklerim bukadar inşalla problemsiz geziyi tamalarsınız yolunuz açık olsun.:cat:

Trabzondan geçiyorsanız herhalde sınıra doğru Rize üzerinden gideceksiniz.
Siz Rize'den geçerklen bende bu cesur adam ve kadınlarla birlikte sürmekten ve onları scooterımın bip bip şeklindeki kornalarıyla yüreklendirmekten onur duyarım :))

http://img234.imageshack.us/img234/5302/img1025281dp1.jpg
Sizce bu yukarıdaki resimdeki bisikletli ne yapıyor.
Acaba burası neresi?

Çok uzatmadan cevap vermeye çalışayım...
linkteki kişi bir alman tek başına bisikletiyle nepale dogru yol alıyor..Bulundugu yer ise baska bir forumdan tanıdığım kişi aynı yolu cruiser bir motosikletle tek başına yol alırken (İsviçre-nepal)karşısına çıkmış biri...
Bilmiyorum fazla söze gerek var mı?
Bu arada yukseklik 6-7000 mt. civarı....

Durmak yok yola devam...
Kimbilir belkide bir kişi daha size eklenir......Şu anda izlemede:queen:

Merhaba,

Aynı konuyu başka bir forumdanda takip ediyordum buradada görünce başından sonuna kadar okudum. Yol boyunca olabilecek zorlukları anlatan arkadaşlar elbette haklılık payına sahipler ama buna karşılık karşımızda bu işe tam inanmış şimdilik iki sonra kimbilir kaç daha gelecek insanlar var. Hayırlısı ile sorunsuz gidip gelirsiniz inşallah. O kadar uzun zamanım olsa kesinlikle gelmek isterdim. Zorluklar karar verene kadar sizi düşündürür, karar verdikten sonra ise başarmaya ve daha iyi odaklanmaya motive eder. Gelemesek bile uğurlamak isteriz. Hadi bakalım kolay gelsin. Yolunuz açık olsun şimdiden...

bu konuda herkesin yazdıklarına teşekkür ediyorum.Ertürk'ün düşüncelerine bütün kalbimle katılıyorum.hattâ onun bu kararlı tutumu olmasa zannediyorum kii,bu seyahate karar vermekte zorlanırdım.yanımızda cesur,elinden iş gelen bir bayanın olması büyük avantaj. bu konularda zaten aklımın almadığı bazı şeyler var. kadın hakları ne demek? erkek hakları ne olacak? kadın sığınma evi var ama erkek sığınma evi yok.koca milletvekili olmuş insanlar bu arkadaşımızın fikrine paralel düşüncelere sahip..gecenin bu saatinde fazla mevzuya girmek istemiyorum. hoşça kalın.

bu geziye katilacak arkadaslari cesaretleri, yurekleri ve motor sevgilerinden dolayi tebrik ediyor, yollarinin acik olmasini ve geri donduklerinde detayli bir bilgi birikimini bize aktarmalarini diliyorum...
Allah yolunuzu acik etsin

Önceki sayfalarda da yazmaya çalışmıştım ,yine tekrarlıyorum.Bu fikrinize sonuna kadar saygı duyuyorum ve destekliyorum.Yuzucu nickli arkadaşımızda yararlı bilgileri vermeye çalışıyor.Klavyede duyguları iletmek mumkün olmadığı için farklı anlaşılabiliyor.Lütfen karşılıklı paylaşıma dikkat etmeye çalışalım.
Eğer yanlış anlamazsanız bende sizlere katkıda bulunmak isterim.Hatta burgman grubundaki arkadaşlarımıda yönlendirmeye çalışırım.Yolda ihtiyacınız olan bir malzemeyi(iç lastik,tamir kiti,alet edevat gibi) sizlere hediye etmektende gurur duyarım...Lütfen sözlerim yanlış anlaşılmasın ,ihtiyacınız olduğu için değil ,gönülden desteklediğimi belirtmek adına...

Hocam estağfurullah ne demek her türlü yardımlarınız için teşekkürler.

gezi planınız çok güzel ama ne yazıkki diyer arkadaşlar gibi bende sizlere üzücü şeyler söylemek zorundayım özelikle çadırda kalma planlarınızı sadece türkiyede gerçekleştirebilirsiniz diyer ülkeler çok fazla tehlikeli özelilkle kazakistan tamam biraz daha medeniler ama şehirler ararsı yolarda tabiki yol bulabilirseniz çok tehlikeli hele birde yanınızda zanedersem birde bayan olucak kusura bakmayın ama inşalla onu sağa salim buraya getirebilirsiniz.
oralarda irtibata geçebileceiniz bişeyiniz olmaz yolarda geceleri kesinlikle olmayın mümkünse hep hotel gibi yerlerde kalın.
diyer arkadaşlarında dediği gibi oralarda türklükle kesinlikle alakası kalmamış hataa türkleri yüzde doksanı sevmez bunuda bilin çok detaylı araştırma yapın bol ilaç ve yedek parça alın yanınıza
benim söyliceklerim bukadar inşalla problemsiz geziyi tamalarsınız yolunuz açık olsun.:cat:

B ayım kusura bakmayın ama siz kaç kez bu rotayı motorla gittiniz ve bu konuda referans oluyorsunuz gittiyseniz ne gibi tacizlere uğradınız.yoksa kulaktan dolma bilgilerlemi konuşuyorsunuz.Bildirirseniz sevinirim.

http://img234.imageshack.us/img234/5302/img1025281dp1.jpg
Sizce bu yukarıdaki resimdeki bisikletli ne yapıyor.
Acaba burası neresi?

Çok uzatmadan cevap vermeye çalışayım...
linkteki kişi bir alman tek başına bisikletiyle nepale dogru yol alıyor..Bulundugu yer ise baska bir forumdan tanıdığım kişi aynı yolu cruiser bir motosikletle tek başına yol alırken (İsviçre-nepal)karşısına çıkmış biri...
Bilmiyorum fazla söze gerek var mı?
Bu arada yukseklik 6-7000 mt. civarı....

Durmak yok yola devam...
Kimbilir belkide bir kişi daha size eklenir......Şu anda izlemede:queen:

vallahi dostum biz oku havaya attık bir kere çok önemli bir şey olmadıktan sonra geri dönüş yok.Allahın izni ile.bundan sonra yapacaklarımı düşünüyorum.selam ve sevgiler.

Merhaba,

Aynı konuyu başka bir forumdanda takip ediyordum buradada görünce başından sonuna kadar okudum. Yol boyunca olabilecek zorlukları anlatan arkadaşlar elbette haklılık payına sahipler ama buna karşılık karşımızda bu işe tam inanmış şimdilik iki sonra kimbilir kaç daha gelecek insanlar var. Hayırlısı ile sorunsuz gidip gelirsiniz inşallah. O kadar uzun zamanım olsa kesinlikle gelmek isterdim. Zorluklar karar verene kadar sizi düşündürür, karar verdikten sonra ise başarmaya ve daha iyi odaklanmaya motive eder. Gelemesek bile uğurlamak isteriz. Hadi bakalım kolay gelsin. Yolunuz açık olsun şimdiden...

Hocam zaten bizi Taraklıdan uğurlamaya hepiniz bekliyeceğiz.gelmezseniz ayıp olur zaten.

soru: RİSK NEDİR?

cevap: AHA BUDUR?

hevesinizi kırmak gibi olmasın ama,haddinden fazla haklı arkadaşlar var topicte.
artık bizim sandığımız niteliklerde bi Turan falan yok.Kırgızistan halkı kırgız,Özbekistan halkı özbek,Kazakistan halkı kazak vs... yani öyle eskisi gibi bir Türk'lük olgusu yok.Azerbaycan daki soydaşlar dahil hepsi böyle düşünüyo malesef.kaldıki iklim şartları (temmuzda gitseniz bile) çok farklı.yaşadığınız yerde (sakarya) kısmen akdeniz kısmen karasal iklim,iç anadoluda karasal,iranda çöl iklimi,içelere girdikçe tekrar karasal ve sonra tropikale yakın daha yumuşak bir iklim
(muson yağmurlarına dikkat sakaryadaki sağanağa benzemez :)
kumanyanızda yiyecek ve yolluktan çok sağlık tertibatı olmalı.kaldıki o yol bahsettiğiniz motorlarla imkansız.
ama şöyle bi teklifim olabilir.
Türklüğü yaşamak eskiyi ve tarihi görmek için orta asyadansa ca'nım ülkemin Gaziayıntap'ı,kahramanlar kahramanı maraşı,en şanlısından urfası,ankarası,hatta abartayım erzumu malazgirti çok daha iyi.
insanlar Osmanlıyı unutmuşlar/unutturulmuşlarken göktürkleri hunları uygurları hatırlamaya yadetmeye çalışmak osmanlıya haksızlık olmazmı???

sevgili arkadaşım olayı şimdiye kadar yazdıklarımızda siyasi bir gölge gördünüzmüde böyle ortamı siyasi bir zemine çekmeye kalkıyorsunuz.Hem sen nereden biliyorsunki benim Türkiyeyi gezmediğimi.sen gezdinmi benim kadar.Türkiyenin dağlarını taşlarını obalarını.sen gezdinmi yol iz olmayan yerlerden torosları,ılgazları.Bizim konumuz gezi ve motorsiklet.lütfen topiği sulandırmayalım ve siyasi ortama çekmeyelim

altta vermiş olduğum linkten katmanduya giden bir arkadaşın gezi raporunu inceleyebilirsiniz.topicde hayali senaruyolar yazabn arkadaşların anlattıklrını doğrular bir şey görebilecekmisiniz acaba.

http://www.lamaorda.com/

Son düzenleme:
Yolunuz açık olsun. Hasan abi..
Çok güzel bir gezi olacak görünüyor...
Kazasız belasız gidip gelin inşallah...

Güzergah her ne kadar tehlikeli gibi gözükse de bir o kadar da çekici ve macera dolu gibi gözüküyor hatta bu yolculukta sizlerle olmaktan ve bu zorlu parkuru allahın izniyle sağ salim tamamlamaktan mutluluk duyacağımı belirtmek isterim. Ancak şu an motorsuz olmama rağmen yaza kadar almayı düşündüğüm hyosung RX125 SM ya da 250 cc lik bir supermotoyla bu geziye katılmayı düşünüyorum. Tek sorunum gezinin süresi ve maddi kısmı çünkü sektörümde sezon başlangıcı olarak nitelendirilen ancak sezon döneminin değişken olabildiği bir işim var inşallah zamanımı ayarlayabilirim. Maddi kısma gelince malum yeni motor alacağım ve gerekli olan full koruma aksesuarları bunlarda yüklü bir maliyet oluşturacaktır ama gezi için net bir rakam ortaya çıkarsa kendimi ayarlayabileceğimi düşünüyorum. Sabırsızlıkla bekliyor olacağım ve bu topiğin takipçisi olacağım inşallah gezinin de katılımcısı olmayı nasip eder allah hepinize selam eder iyi günler dilerim.

Tacikistan kırgızistan türkmenistan özbekistan vs. BU ÜLKELER GÜVENLİ DEĞİLDİR . Dövülürsünüz, soyulursunuz, hatta öldürülürsünüz. Değil motorla turla bile gitmenizi tavsiye etmem. Özellikle motor ile gezi için güvenli ülkeler tercih edilmeli, maceraya atılacağım diye canınızı tehlikeye atmayın.

Çatışma, iç savaş vb. olmadıkça motorla her ülkenin gezilebileceğini düşünüyorum. Bazı arkadaşların belirttiği Türklerin bu ülkelerde fazla sevilmemesi vb. nedenler bu işe gerçekten inanmış kişilerin aşabileceği engellerdir. Sonuçta motorla sadece Batılı "uygar" ülkeler gezilecek olsaydı özgürlük ve macera ruhu, gerçekten farklı yöreleri, insanları tanıma arzusu ne olurdu?

Beni düşündüren daha çok motorunuzda orada çözemeyeceğiniz boyutta bir sorun olması halinde -yedek parça sorunu- gezinin çok tatsız bir şekilde yarım kalması olasılığı. Bu durumda kişinin bir iki hafta parça beklemesi, Türkiye'den parçanın çabuk ulaşması için bazı olanakları olması vb. gerekebilir. Kısaca -okuduğum kadarıyla dar bir bütçeyle geziyi tamamlamayı amaçlıyorsunuz-kaldırabileceğinizden fazla finansal yük getirebilecek bir sorun diyebilirim buna.

Umarım böylesi bir sorun yaşamaz da döndüğünüzde forumda gezinizi uzun uzun anlatırsınız. Hepinize başarılar arkadaşlar.

türkiye rotanızı tam olarak çizerseniz size sınıra kadar size eşlik etmek isteyen bir çok mt üyesi arkadaşım olacaktır.
ben bu sene cost to cost diye tabir edilen bir kıyı türkiye turuna çıkmayı düşünüyorum. rotam ege akdeniz güneydoğu ve doğu anadoludan karadeniz ve istanbul olacak ama beklide tam tersi bir istikametle karadenizden sınıra kadar eşlik edip oradan kendi gezine devam edebilirim. tabii bu sizin çizdiğiniz rotaya bağlı.
aynı benim gibi düşünen bir çok arkadaşım da detaylı belirteceğiniz rotaya göre sizleri türkiye sınırları içerisinde yalnız bırakmıyacaklarından eminim.

Hasan bey Merhabalar. Başlığı bugün fark ettim, ve bir nefeste 1 saat içinde hepsini okudum.
Öncelikle; "Dünya dümdüzdür" diyen birisine cevap yazarsam mantıklı olmaz. Şöyle ki;
Arab01 denilen kişi; çay bardağı büyüklüğünde ki motor bloğuna sahip muhtemelen 50cc lik scooter'a binen elini kaskından içeri geçirip, bu scooter'ı ile asfaltta 110 km lik hız ile giden giderken de kaskı başında olmadığından rüzgar sebebi ile yolu direkt göremeyip yan yan kafasını çevirerek yola bakan ve kuvvetle ihtimal önüne çıkabilecek bir engeli 110 km lik scooter'ın hızını nasıl 0 km 'ye indirebilirimin hesabını yapamayan bir tip. O nedenle arab denilen şeyi ciddiye alıp cevap yazdığınız için suçlu olan sizsiniz.
İkincisi, sizi ve ertürk hanımefendiyi gönülden tebrik ederim.
Üçüncüsü; eğer süre kısa olsa idi. (En fazla 30 Gün) katılmayı düşünebilirdim.
Bu arada yaptığınız yada yapacağınız şey muhteşem. Hasan bey size 2003 yılının temmuzunda ne yapıyordunuz diye sorsam? Cevap veremezsiniz. Neden mi? Çünkü 2003 yılının Haziran ayında ne yapıyorsanız onu yapıyordunuzda ondan. Sıradan idi. Rutin idi. Sizde tıpkı benim ve Türkiyedeki 75000000 insan gibi yaşamıyordunuz sadece vakit harcıyordunuz. Oysa 1yıl sonra hatta 5 yıl sonra hatta 10 yıl sonra 2009 yılının Temmuz ayında ne yapıyordunuz ve neredeydiniz diye sorsam? Bu geziyi ve tarihleri teker teker sayardınız. Hangi gün ne yaptığınızı ve nerede olduğunuzu ve nasıl geçirdiğinizi teker teker an ve an anlatırdınız değil mi? Çünkü insan o an dan itibaren yaşadığı zamanın farkına varır ve dibine kadar sapına kadar o an iliklerine işler. Motosikletçilik ruhuda budur. Hayatta vakit geçirmek değil, anı yaşadığını 10 yıl sonra tıpkı dün gibi hatırlayabilmektir. Diğerleri mi? Tıpkı benim gibi hayattan vakit harcıyorlar. Beyler kıskanmak yok, tamam mı? Çünkü bizler kuvvetle 2009 Haziranında ne yapıyorsak, Temmuzunda da onu yapacağız.
Çinli motor işine gelince, bu olay forumlarda o kadar kabak tadı verdiki kafamı taşlara vurmak geliyor. Bir analiz vardı. Çinli motorların Japonlardan yılda 8000 ytl daha tasarruflu olduğuna ilişkin idi. Çokta ciddi bir araştırma idi. Arkadaşımın Mondial MCT250 si 45000 km de. Hala pata pata dün Mersine gitti geldi. Aşın bunu. Çinli motorlada gidlir japonlada. Ha japon yolda bozulursa artı olarak karizmada gider..:mrgreen:
Sadece olur ha yol bu yedek parça işi için Türkiyeden birisi ayarlanacak o kadar.. Bitti... Çin işi kapandı. Cesaret işi kapandı. Para işi çok değil bulunur kapandı.
Ancaaaaaak!!!!!!!!
Yuzucu arkadaşıma katılmakla beraber bazı uslubuna katılmıyorum. Biraz daha yumuşak yazabilirdi. Sonuçta gezisi için Hasan beyin yuzucu arkadaşımızın kafasına silah dayayıp fikirlerini yazmasını istediğini sanmıyorum:)
O sebeble yuzucu arkadaşımızın yaptığı hataya ben düşmeyeceğim.
Ben daha etkili bir metod kullanacağım. "Fikrimi söyleyip ısrar etmeyeceğim"
Hasan bey; Adım Selçuk Kaya. 36 yaşındayım. ODTÜ mühendislik Fakültesini 1996 yılında yüksek şeref listesine girerek bitirdim. Evliyim. Eşimde ODTÜ den mezun Mimar. 1 oğlum var 3 yaşında. . Kendimi tanıtma nedenim ciddiye alınmak istememden kaynaklanmaktadır. Eskiden madencilik alanında idim. 1996 yılında Kazakistanda şantiyelerimiz vardı. Oraya 2 arkadaşım gitti. Ben ise ARtvin Murgul Damara göderildim ve 2yıl görev yaptım. Kazakistan da yaşayan halk Türklerden nefret ediyor. Hatta kin duyuyorlar. Bizler Turki Cumhuriyet derken onlarda öyle bir kavram yok umurlarında değil. Muhtemelen gümrükten geçince Türk bayrağınızı falan saklayacaksınız. Çünkü Türk olmak dayak yemek için yeterli bir sebeb. Paranız var ise 50 USD için kafanızı gövdenizden bıçak olmadan ayırmaya hazır en az 10000 adam var. Bu kadar net! Bizim şantiyelerimiz basıldı. Nedenini hala bilmiyoruz.. 1997 yılı idi. Ben Kazakistana gitmeden 2 gün önce şantiyemizdeki tüm işçiler felç olana kadar dayak yemişler. 2 mühendis arkadaşım 3 ay zindanda tutmuşlar. Para ve fidye istediler. Sonra sanırım 8 ay sonra arkadaşlarım Türkiyeye geldi. Tanıyamamıştım. Kesinlikle konuşmuyorlar, tuhaf tuhaf bakıyorlardı. Rehabilite olmaları için 1 yılı aşkın süre geçti. Benim orada olmamam büyük şans idi. Bu kadar. O arkadaşım şimdi Avustralya'da Perth kentinde. Bu arada bende bu olaydan sonra havacılık sektörüne geçtim. O olaydan sonra madencilik sektöründen ve firmadam ayrılıp çok radikal bir karar aldım.
Allah bağışlasın 4 çocuk babasıyım demişsiniz umarım hepsi birbirinden harikadır.
Geçenler National Geo. da bir belgesel seyretmiştim, adam motorla gezi yapıyordu o civarlarda kaçırılmış ve uzun süre kapalı tutulmuştu. Bu aralar Nat.Geo saatlerine bir bakın sürekli TV programı dönüyor o programı zaten yakalayabilirsiniz. Neyse ısrar yok isterseniz zamanı denk getirir seyredersiniz. Adam çok kötü bir durumda idi. Motoru BMW R1200 idi.
Neyse; geçenlerde bir program daha vardı. Bir kadın ve adam. Hatta TEMA vakfı sponsor olmuş. CNN Türk'e çıkmışlardı. Yaklaşık 1ay önce seyrettim. Kadın ve adam bisikletleri ile İstanbuldan Kırgızistana yada o civarda bir yere gidiyormuş. Kazakistanda bir araç kasıtlı çarpmış. Bel kemiği kırılmış. Binbir güçlükler ile Türkiyeye gelmişler 1 yıl tedavisi sürmüş ve TV de TEMA ile hastane masrafları için Kadın-TEMA- Sigorta Şirketi birbirine girmiş kavga ediyor CNN de yayınlıyordu. Sanırım 100.000 yt lik masraf için mahkemelik olmuşlardı.
Diyeceğim o ki;
Yolunuz açık olsun, allah sizi çocuklarınıza bağışlasın...

Son düzenleme:
selka nın anlattıklarına tamamen katılıyorum. Çünkü o olayları bahsedilen ülkede çok yakın akrabam yaşadı ve anlatmıştı..
Arkdaşlar hepinizi medeni cesaretinizden dolayı kutlarım. Ben Artvin Arhavi, liyim.İkametim İstanbul. Seyahat edilmesi düşünülen ülkelere tır sahibi olan ve sürekli olarak bu ülkelere 15 yıldır Türkiye bağlantılı yük taşiyan kardeşim var. Sizlerin fikirlerine benzer düşünceler benimde aklımdan geçti ve ilk danıştığım kişi oraları avuç içi gibi bilen kardeşim oldu. Bazi arkadaşlarımızın beyanları gibi kardeşimde kesinlikle önermedi. Kaçınılmaz bir bela her an bizi bulabileceğini söyledi. Çünkü oralarda devlet otoritesi olmadiği için yol mafyaları sürekli av peşinde olurmuş. Yinede görüşlerinize saygı duyar, Allah yolunuzu açık etsin derim.

2009 Temmuz ayı içerisinde İstanbul-Artvin ( sarp Gürcistan sınır kapısına kadar) seyahat yapmayı düşündüğümüz yollarda çadırlarda kamp yapmak kaydı ile Karadeniz bölgesinde benim rehberliğimde (Arhavi, de köy evimizde misafirim olunacak) Şehir,deniz,dağ ve yayla gezileri için mt. ile geziye katılmak istiyen bay - bayan arkadaşlardan kısıtlı gurup oluşturulacaktır. böylece ilgilenenlere de düyürülür.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar