2009 XT660Z Ténéré

Herkese merhabalar ;

Uzun zamandır forumun takipçisiyim ve motosiklet merakım otomobilden ağır basmaya başladı ... FZ6 seven birisiydim ama hızlı ve 4 silindirli bir motorla başlangıç yapmanın çok mantıklı olmayacağını düşünerek MT-03 hayranlığım başladı ... Uzun süredirde merakla araştırıyordum ... Fotoğrafçılık hobimden dolayı araziyede gelebilecek bir makine istiyorum ... Tenere'nin son modeline bayıldım inanılmaz bir görüntüsü var Optimus Brian'ı andıran bir ön far ve rüzgarlık :) Gerçekten çok fütüristik bir model bence ... Ama şöyle bir sorun varki benim boyum 1.69 :) ... Ve bu benim ilk motorsikletim olacak ... Uzunca bir süre scooter deneyimim olsada vitesli makine deneyemim çok az arkadaşlarımın 150 lik ve 250 lik motorlarında deneyimim oldu ... Kullanamayacağımdan korkmuyorum ... Sadece duruken motoru nasıl dengede tutacağım ve iki kişi binince nasıl destekleyeceğim yada üzerindeyken geri geri nasıl iteceğim onu düşünüyorum :) ... Bu boy meselesi nasıl çözülür ? Bu motorlarda alçak sele kullanmak mümkünmü ? Yada motor alçaltılabilirmi ? ... Yardımcı olursanız sevinirim ...

55247931.jpg

Son düzenleme:
Tenerenin sele yüksekliği 895mm, fuarda denedim, 183 boyla ayaklarımın ucuyla motoru tutuyorum :) Az deneyim ve 1.69 boyla başlarda dururken çok sık devirirsin motoru :silent:

Aramızda 24 cm var :) ... Uzakmı durmam gerekiyor yani bu motordan ? Böyle dağ dere tepe çamur gezebileceğim bir enduro istiyorum ... Ama bu yeni Tenere haricindede hiç birinin tipini beğenmiyorum ... Bunu alçaltabilmenin yolu yokmu ? Varsada sağlıklı olurmu motor için ?

BMW'ler alçak sele opsiyonuyla 5cm civarı alçaltılabiliyor, Yamaha'da da vardır sanırım aynı opsiyon. Tenere yerine XT660R'lara bak istersen, onlar biraz daha alçak ve hafif.

enduroo ıstıyosan zaten enduroların cogunlugu arazı ıcın yuksek boyutlardadır zaten

Eğer tecrüben ve boyun dediğin gibi ise tenereyi düşünme bile derim ben sana...

BMW'lerin görmüştüm alçak selesini ama çok pahalılar 20000 lirayı geçiyor sıfır fiyatları ... İkinci elde almak istemiyorum ... XT660R direk cross tipli sevmiyorum onları ... Sanırım MT-03'te karar kılacağım ... Boy konusunda ondada sıkıntı yaşarmıyım ? ... Hiç inceleme fırsatım olmadı ... Bir kaç kez şehir içinde gördüm sadece yakınında bulunmadım ...

herkese merhaba

arkadaşlar uzun zamandır bu motora değinen olmamış. fikirlere ve görüşlere açığım. ciddi ciddi klx 250 den tenereye geçmeyi düşünüyorum.

saygılar

Bende gecen arıştırım da Modeller bölümünde Tenere yok sanırım 660x ve r ile aynı motora sahip bu nedenle 660z konulmamış :(

Dostum benim boy 1.68 bacak boyu, derinlik falan değişir tabi ama en fazla 830mm - 840 mm ye binebiliyorum.Tenere epey yüksek.Sana öneririm yeni f700 GS ayaklarım yetişiyor kullanımı kolay.Nefis motor...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:24 ----------

Bu arada mt-03 te boy problem yaratmaz.785mm gayet alçak

Konu 2009' da açılmış ama kimse çıkıp dememiş ki aga 'Optimus Brian' nedir ? diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar