Karbratörlü ise, kilometre doğru ise ve bakımlı ise hiç bir problem yaşamazsınız.
2008 öncesi değil sonrası problemlidir.
Yanlış hatırlamıyorsam enjeksiyonsuz olan
modeldeydi problem kesici olmadığı için yüksek devirde zorlanıp kranka zarar veriyordu.
Bu kullanıcıların bir hatasıdır, o motor bloğu 15 bin devir çevirsin diye üretilmedi limitleri zorlamazsanız krank falan kırmaz.
Bana sorarsan kullanıcı değil mühendislik hatası madem o devirlerde krank dayanmıyorsa önlemini almaları gerekirdi. 2 sene sonra deneme yanılma yöntemiyle enjeksiyonlu yaptılar tabi olan kullanıcıya olmuştur.
Hıca ne mhendislik hatası, devir kesici yok. Motor çıkabileceği en yğksek devire ulaşıyor.
60-79 bin kilımetrelere kadar gelen hyosungum vardı 2006 modeldi. Redline da gördüm, yüksek hızda da gittim bir problem yaşamadım.
Ha vites değiştirmek yerine motor patlayana kadar devir verseydim ne olurdu bilmiyorum.
Canını almaya çalılırsanız motor canını verir, çalışmazsanız vermez
Ayrıca konu sahibi arkadaş; o motor en az 245 bindedir
Hıca dikkatli okursan ben de aynı şeyden bahsediyorum devir kesici yok üsten 3. yorumumu oku.
ingilizce mi yazsam anlamadım ben mi anlatamıyorum.
Devir kesici olmaması mühendislik hatası mı yani, onu mu diyorsun?
Dostum kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsun.
Her yüksek devire çıktığında krankı ele veren bir motor bloğu değil ki bu senin anladığın gibi. Devir kesici olmaması ve sürücülerinin apaçi olması sebebiyle krank kırılmaları yaşandı. Red line ında ötesinde bu motoru kullanıp motoru sağlam kalan arkadaşlar da oldu. Öyle redline geçtin al sana krank gibi bir durum yok yani
250 cc motorun eti belli kemiği belli, çok yüksek hızlara çıkıp motoru zorlarsan , bol bol tek tekere getirirsen , 2-3 vites birden düşürüp debriyajı birden bırakırsan , eninde sonunda motorun bir tarafını eline alırsın. kesici mevzu hikaye, adam var sesine göre vites değiştiriyor adam var kesiciye girdimi vites değiştiriyor, kesici yazılım ile iptal olabiliyor, o yüzden kullanıcıya bakmak lazım.
2. elde sahibinin kullanım stilini bilmediğiniz yabancı bir motor almak her zaman riskli, tek sahipli bir motor ise, sahibinin yaşı 40 üzerinde ise, servis bakımlı veya hep aynı iyi namlı bir usta tarafından bakımları yapıldı ise motor alınabilir.
tersi şartlarda km yapmış bir motor markası ne olursa olsun bence çok risklidir
Kardesim devir kesici olmayan bir suru motor var ama cogunun gucu zaten o kadar ust devire cikmiyor ki adamlar koymamis veya krank o gucu kaldiriyo. Bu motor madem 15bin devire cikabiliyo ve krank bu gucu kaldiramiyo o zaman kesici koyacan bunu ben mi dusunecem.
15bin devire cikiyor dedi arkadaş ben de çoğu aynı klasmandaki motorun o kadar yüksek devir ceviremediginden veya ceviriyorsa da ve zarar verdiğinden limitör koyduklarindan bahsettim. R25 dışında o kadar yüksek devir ceviren yok hatta
Ben de ayni seyden bahsediyorum simdi bu motor misal 12 bin devirin ustun de zarar gorecegi belli ise buna limit yani kesici koymalari gerekmez mi yani kullanici'nin bunu dusunemeyecigini muhendisin dusunmesi gerekmez mi. Adam o motoru alinca zorlayacaktir mutlaka. R25te bazi modellerde yag pompasi sikintisi oldu ama adamlar arkasinda durdu geri cagirdi garantiden degisti.