2008 Er6F Oksijen sensörü

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar, motoru aldığımın haftası ayı gibi oksijen sensörünü kırdığımdan 67 servis kodu (Oksijen sensörü çalışmaması) nedeniyle Fi ışığım yanmaktadır. Motorun gidişinde hiçbir problem yaşamamaktayım ancak yakıt tüketimim haliyle azıcık yüksek. Sensör için Kawasaki Z-Moto'yu aradığımda stoklarında olduğunu ama fiyatının 1000 TL olduğunu söylediler. Ben de daha ekonomik muadil arayışına girdim. Buarada Ninja 250R sensörü benimkine oluyor. Benim motorda kullanılan sensör 4 problu Denso 21176-0035 (0,2 volt veya daha az ile 0,7 volt veya daha fazla değerler arasında çalışıyor yanlış anlamadıysam). Buna Bosch olur, farklı marka olur, araba oksijen sensörü olur ne uydurabiliriz sizce? Resimleri fikir vermesi açısından aşağıda paylaşıyorum.

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
https://www.motorcyclespareparts.eu/en/kawasaki-parts/211760136

Bir miktar daha uygun fiyat ancak kdv ve gümrük ödediğiniz de servis fiyatına gelecektir. Bu nedenle başka alacaklarınızı da ekleyerek liste alımı yaparsanız bir miktar toplam fiyatta Türkiye maliyetinden uygun olur.

Tabiki bosch sensör uygunsa kablo soketi bir şekilde uydurulur. Bence sensör uygunsa kullanmak daha mantıklı.

Hocam bu siz bayağı bir aydınlatır düşüncesindeyim. Sırf motosiklet parçası diye Gidip de bir ton para vermeyin.
Yaptığı iş aynı çoğunun voltajı aynı girişler belli çıkışlar belli yaptığı iş aynı.
Umarım yardımı olur.

vu3Iga.jpg
[/url][/IMG]

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Haftabaşı sensörü söküp oto parçacıya gidip denemek maksadıyla girişi uyumlu bir sensör alıp takacağım. Gelişmeleri yazarım, hepimize bir fikir olur.

Dediğimiz gibi hiç motosiklet parçası diye aramayın. 4 çıkışlı sensörlere baktık biraz önce Boch un 170lira 200lira. Gayet güzel fiyatlar.

Evde de multimetreniz varsa hangi ucun nereye geleceğini sensörde rahatlıkla ölçebilirsiniz. (Bu konuda yardım gerekirse bildirin yeter)

Kolay gelsin :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dediğimiz gibi hiç motosiklet parçası diye aramayın. 4 çıkışlı sensörlere baktık biraz önce Boch un 170lira 200lira. Gayet güzel fiyatlar.

Evde de multimetreniz varsa hangi ucun nereye geleceğini sensörde rahatlıkla ölçebilirsiniz. (Bu konuda yardım gerekirse bildirin yeter)

Kolay gelsin :)

Sağolasın üstadım

Tomi bizim RX3İ Evo da sıkça yaşanabilen bir problem oksijen sensörü. Mondialde orijinal parçası geçen sene 300
liralara satılıyorken bizim arkadaşlarımız opel astranın bir modelinde aynı sensörün bulunduğunu tespit ettiler .
Aynı sensörü opelde 100 lira gibi rakamlara alarak taktılar ve problemleri bitti. Hatta Ankara'da daha sonra evoyu
satan bir arkadaşta halen sensör elinde duruyor . Kazım dır ismi . Kendisiyle sıkca telefonlaşırız. Benim telim
profilimde . Gerekirse ara sana Kazım'ın telini veririm. Kolay gelsin selamlar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Üstat ben de paylaştığım görselleri Boonstraparts'dan indirdim. 2. el parça almayayım diyorum ne olur ne olmaz. Türkiye'de farklı bir şehirden 2. al aldım ama olmadı, bozuk çıktı.

ben daha önce bu siteden çok parça aldım. bunlar türkiye'deki ikinci elciler gibi değil. çok kaliteli ve düzgün bir yer. hollanda ve almanya'da yerleri var. bozuk parça falan göndermiyorlar. ben daha önce çanta demiri, oksijen sensörü, f800gs farı, piston, pipo, çanta, bir takım sensörler, beyin vs. aldım. arkadaşlarıma da bir şeyler getirdim. 1 kez kargo 40 günü buldu onun dışında hiç sorun yaşamadık.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
ben daha önce bu siteden çok parça aldım. bunlar türkiye'deki ikinci elciler gibi değil. çok kaliteli ve düzgün bir yer. hollanda ve almanya'da yerleri var. bozuk parça falan göndermiyorlar. ben daha önce çanta demiri, oksijen sensörü, f800gs farı, piston, pipo, çanta, bir takım sensörler, beyin vs. aldım. arkadaşlarıma da bir şeyler getirdim. 1 kez kargo 40 günü buldu onun dışında hiç sorun yaşamadık.

Üstat çekincem şu; karenaj gibi dişli gibi bir parça olmadığı için aldığım sensör bozuk çıkarsa iadesiyle falan uğraşırım diye düşünüyorum.

Üstat çekincem şu; karenaj gibi dişli gibi bir parça olmadığı için aldığım sensör bozuk çıkarsa iadesiyle falan uğraşırım diye düşünüyorum.

O sitede kaç km de falan çıktığı bilgisi de yazıyordu sanırım. Ayrıca oradalarda daha temiz benzin ve hava olduğu gerçeğini de hesaba katarsak alınmamasında bir sebep bulamıyorum. Ha kargo biraz tuzlu evet.

F800ST'me yan ayak aldım, ustam sıfır mı bu dedi :) 7200 km kullanılmış bir ayak ama bir kargo yapmışlar hayran kaldım. Mal desen cillop zaten özetle siteyle 1 kere haşır neşir oldum ama gerek duyarsam zerre düşünmem.

Öte yandan aynı değerleri veren bir otomobil sensörünün de olacağı kanaatindeyim. Aprilia Pegaso için Peugeot 3.0 lt. 6 silindir motorun ateşleme bobinini kullanmıştım. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar