2008-2009 Yeni Trafik Yasakarı

Kemer takmamanın cezası 125 YTL

Trafik Yasası`nın değiştirilmesi için 126 maddelik yeni taslak hazırlandı. Yeni taslağa göre ehliyetler değişecek, taksilere dijital harita zorunluluğu getirilecek, emniyet kemeri takmayana 125 YTL ceza verilecek.:)

Kemer takmamaya ağır ceza!

Yeni trafik kanununa göre cezalar artık çok daha fazla cep yakacak.

İçişleri Bakanlığı, Trafik Kanunu`nu değiştirmek amacıyla 126 maddelik yeni yasa taslağı hazırladı. İşte yeni cezalar:
* Belediyelere ceza kesme yetkisi tanınacak.
* Sürücü belgeleri, AB mevzuatına uygun düzenlenecek.
* Azami hız sınırları, eskiden, şehir içi 50 km., şehirlerarası tek şeritli karayollarında 90 km. ve otoyollarda 120 km. idi. Bunlar yüzde 10 artacak.
* Hız sınırını; aşan sürücülere 125 ila 250 YTL ceza verilecek.
* Taksilere, dijital haritada aracın bulunduğu yeri ve gideceği yönü gösteren cihazın bulundurulması zorunluluğu getirilecek.

ÇAMUR SIÇRATMAK SUÇ
Emniyet kemeri takmayanlara 125 YTL ceza kesilecek. Bir başkasının üzerine su veya çamur sıçratana da 60 YTL ceza kesilecek.
Sizce yasalarımız sistemli işliyor mu acaba?

Teşekürler Tolga Han TAŞKIN

Son düzenleme:
ya bu cezalar ne kadar sacma??? camur sicratti diye idam etsinler bi de ??? walla devlet nerden para kazansakta cebe indirsek diye dusunuo dusunup bunlari buluyolar...

aga çamur sıçrattı diye ceza çok mantıklı değil ama bazıları da bilerek yapıyo bunu ve deli oluyom ben buna bi kere başıma gelmişti:pr:..şimdi bu adama ceza verilmesin de ne yapılsın..

ya abi bilerek yapanlara bende uyuz oluyorum ama genelbi durumda da boyle bise icin ceza verilmez yane... çok Sacma bluyorum ben bunu:pr:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Devlet çamur sıçratanlara ceza keseceğine, sağlam bir alt yapı sistemi kursun da yollar çamur olmasın.
Ne ala memleket ha.
Yollar çamur.
Kimin suçu?
Devletin.
Üstünden geçmeye mecbur olduğun çamur kimin eseri?
Devletin.
Sıçratırsan ceza kimin?
SENİN!!!!:silent:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Devlet çamur sıçratanlara ceza keseceğine, sağlam bir alt yapı sistemi kursun da yollar çamur olmasın.
Ne ala memleket ha.
Yollar çamur.
Kimin suçu?
Devletin.
Üstünden geçmeye mecbur olduğun çamur kimin eseri?
Devletin.
Sıçratırsan ceza kimin?
SENİN!!!!:silent:

Devlette biz değilmiyiz zaten, her zaman söylüyorum yine söyleyeceğim; bizim sömürgemiz yok, biz milletleri katledip sırtlarından devlet kasası doldurmuyoruz, öyle avrupa gibi herşeye kesenin ağzını açamayız, açsakta kesemiz boş.

Yaya görünce frene basmaya üşenen kaba bir toplumdan daha insancıl bir topluma geçmek için böyle cezalar şart.

Bu yeni kanunları beğenmiyordum ama bu maddeyi görünce olmuş dedim.

Sen sıcak arabanda oturacaksın, garibim yayayı görünce frene basmayacaksın, son gaz devam, bu hayvanlığın illaki bir cezası olmalıydı.

Çok başarılı...:cat:

Verginin vergisini almayı bilen devlet kendi suçunun cezasını
vatandaşa çektirmeyi de bilecek elbet.

hızların %10 artması güzel

diğerleri hakkında bnm için pek bi şey değişmiyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar