Elim anahtar tutar, bir kazadan sebep eski 600rr'ı bayağı dağıtıp topladım radyatör yamamak, far, air-ram falan değiştirmek için sıkıntı yok da, yürür aksamıyla oynayacak kadar uzun boylu da değil. En azından benim garajda motoru dağıtıp silindir gömleği, piston sekmanı falan değiştirecek ekipman yok.

Bu motor da sanırım tam olarak bu noktada can sıkar gibi görünüyor, yağ yakma olayı kesinleştiğine göre vazgeçtim.
Hocam inanın korktuğunuz gibi değil. İhtiyaçları aşağıda listeliyelim önem sırasına göre Siz karar verin;
1) Motorun "Service-Manual" Kesinlikle olmalı
2) Zaten normal anahtar takımınız vardır. (1/2 lokma takımı,alyan takımı)
3) 25Nm ile 250Nm arası Tork anahtarı.(Aliexpress den ucuza alınabilir)
4) M6 Helicoil seti Olmassa olmaz illa ki civata yuvasının biri kendini salar.
5)Biraz da İnternetten motor dağıtım videosu izlemek.
Gördüğünüz gibi fazla birşey yok.
Bazı işlemler;
*Sübap ayarını sanayiye götürürsünüz uygun fiyatlı hallediyorlar.(100Tl civarı belki daha da düşük)
*Silindir gömlek piston dikkatli bir şekilde sökülür kolaydır.
*Şanzuman yapboz gibidir. Takım halinde çıkar, takım halinde takılır,
*Krank, zaten onda birşey yok.
*Sente biraz uğraştırır ama motorunuza göre internette kısa yolları vardır. Dikkatli bir şekilde ayarını yaparsınız o kadar.
Her aşamada yaptığınız işlemleri fotoğraflayıp geriye dönük olarak da aynı şekilde toplarsınız.
Zaten "Service-Manual" inde her şeyi nasıl yapacağınız ayrıntılı anlatıyor. Neler ölçülür nereler kontrol edilir her şey.
Geriye sadece İhtiyaç halinde Parça ücreti kalıyor o kadar.
Keşke Kendi motorumu dağıtıp toplarken çok daha fazla fotoğraf çekseydik. O zaman bir konu açabilirdim Birçok arkadaşa ilham olurdu.
Pek zor bir durumu yok. Biraz zaman biraz dikkatle Hallolmayacak bir şey değil.