Tamirci geri dönüşümden kaynaklı bu patlama dedi bilmiyorum sizcede öyle midir
Bunu iptal edersek ne gibi eksisi artisi olur peki
Padırdamalar epey azalır. İsterseniz deneyin ama rakım farkından yakıt/hava karışım dengesizliğinde etkisi durumu kurtarır mı bilemedim.
İptal için sol grenajı sökün, şasenin ortasına yakın yerde sağ tarafında 1, sol tarafında 2 hortum bağlantısı olan metal, aluminyum bir parça olacak. Hortumlardan biri emme manifolduna, biri şanzıman üzerinden bloğa ve biri de hava filtre kutusuna bağlı.
Mantık: Emme manifoldundaki basınç durumuna göre gaza basma miktarınızı anlayıp içindeki valfle motor bloğundaki hortumla motor havalandırmasından yağ buharı ve kompresyon kaçaklarını silindirde yakılmak üzere hava filtresine göndermektir.
Yapacağınız iptal işlemi iki şekilde olabilir.
Birincisi motor havalandırma hortumunu direk emme manifolduna bağlı hortuma geçirmek. Olduğu gibi yağ çeker ve bujiyi yağlayıp yolda kalmanıza dahi neden olabilir. Neden olur demiyorum ama büyük ihtimalle olabilir.
İkincisi ise bu parçayı iptal edip motor havalandırmasını atmosfere açıp diğer iki hortumu körlemek. Bu şekilde tek eksisi çevreyi daha çok kirletmeniz olacak diyebilirim.
Hangisini tercih ederseniz edin karbüratör ayarını hafifçe düzeltmeniz gerekecektir.