2006 model lastik sorunu

selam arkadaşlar motor 2006 model cup sıfır aldıgım gunden beri aynı lasitkler üzerinde duruyor motor 6000 kmde fazla kullanılmamış bu lastiklerin ömrü bitmişmidir yagmurda yagdıgı zman cok yavasa gdıyorum korkudan ama daha 6000 km yaptıgı ıcın degıstrsem mı degistirmesem mi bilmiyorum.

lastiklerin diş derinliği nedir? aklımda yanlış kalmadıysa en az 2 mm. olması gerekir.

lastiğin üzerinde aşınma işaret çizgileri olur. lastik aşınıp da bu çizgiler görünür hale gelmişse değiştirmek gerekir.

lastiğiniz 4-5 kere patlamış ve yama yaptırmışsanız değiştirmenizi tavsiye ederim.

lastik teknikeri önerisi :
motorun lastiklerinin diş derinliği 2mm nin altına inerse ,
20.000 -25.000 km yol yapmış ise ,
motora takıldıktan sonra 3yıl geçmiş ise

bu lastik artık mukavemetini ve campaund özelligini %85 kaybetmiştir
değiştirilmesi gerekir.

selam arkadaşlar motor 2006 model cup sıfır aldıgım gunden beri aynı lasitkler üzerinde duruyor motor 6000 kmde fazla kullanılmamış bu lastiklerin ömrü bitmişmidir yagmurda yagdıgı zman cok yavasa gdıyorum korkudan ama daha 6000 km yaptıgı ıcın degıstrsem mı degistirmesem mi bilmiyorum.

hemen degıstır arkadasım ustundekı lastıkler zaten ney oldugu belli olmayan markalarla piyasaya sürülüyor.bide ustune 4 yıl geçmiş canını sevıyosan hemen degıstır.:cat:

Lastik fazla km yapmamış fakat zaman aşımına uğradığı için değiştirmek gerekir.

Herhangi bir lastik (otomobil motosiklet vb), üretim tarihinden 5 yıl sonra hamuru sertleşiyor ve verim azalıyor. Lastik üreticieri tarafından değiştirilmesi tavsiye ediliyor.

Benim scooterda 2007 model ama 2009 haziranda aldım sıfır, üstündeki lastikler cin malı değiştirmek şarttır dimi ? :silent:

Önerebileceğiniz marka model varsa yazabilirmisiniz ?

130 60 13 :)

ben 15000 kmde deıstrdım lastıklerı pirelli sl 26'yla.mhmt . kardeş senın lastıklerle benım lastıkler de aynı ölçüde.

çifti 140 lira memnunum tabii.motorumun eski lastikleri lastik değilmiş bunu anladım :)

Değiştirmek gerekir bence çünkü lastiğinde raf ömrü vardır.Arabamın üstünde gelen istepnesi hiç kullanılmamıştı ama lastik zamanla özelliğini yitirip sertleşmeye başlamıştı ve bu da çeşitli sorunlara neden oldu.Bende lastik değiştirme taraftarıyım.Hep daha iyi performans hem de daha şık bir görüntü için öne ve arkaya yağmur deseni gibi(arabalardaki gibi) lastik istiyorum.Elime biraz para geçsin;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar