2006 CBR125R ALINIR MI?

Yıl olmuş 2025, merak ediyorum hala reşit yaşta bir motor alınır mı? Herkes Japon bloklarının sağlamlığını konuşuyor, bunu bende biliyorum ama aklımda birkaç soru var.

Zorlu RX1i EVO macerasından sonra kendisinden kurtuldum, yeni sahibine bol şans. Şuan aklımda gençlik enerjisini azda olsa atabileceğim ucuz yollu sınıfına göre atik kalan tipi güzel bir motor almak var. Malum ülkenin durumu, ekonomi vb. biraz zorluyor bu yüzden bütçem biraz kısık (70.000TL) civarı.
Aklımda QJ ve RKS markalarında ortak gördüğümüz SRK 125-R ve 125-S modelleri var, bunun yanında oluşan Çinli motor fobim yüzünden Japon modellere yönelimim var ama bütçe içinde sağlam bir motor yok, Tabii birkaç CBR125R modeli hariç ama kendileri 2006-2007 model arası olduğu için aklımda bazı sorular var (Motorlar neredeyse benimle yaşıt).

Honda 125CC modellerde ortak motor kullandığı için alt takım konusunda parça sorunu yaşar mıyım emin değilim ama 19 yıllık bir motorun gövde parçasını bulamayacağıma eminim, bu benim için sorun değil ama böyle yaşlı bir motor bana ne gibi sorunlar çıkarır? Honda'nın bu modelinin bilinen kroniği var mı? Modelin devri, ben motor serüvenine başlamadan çok önce başlayıp bittiği için pek bilgim yok. Kullanan bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim.

Mesela 20-30 Bin kilometre arası temiz görünen bir model almaya değer mi? Yoksa başlı başına bir kumar mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca 2007-2010 arası üretilen farklı kafa tasarımına sahip bu CBR 125R modeli ülkemize girmemiş sanırım,ülkedeki modele göre çok daha agresif
2007-honda-cbr125-i0015.jpg

Son düzenleme:
Yıl olmuş 2025, merak ediyorum hala reşit yaşta bir motor alınır mı? Herkes Japon bloklarının sağlamlığını konuşuyor, bunu bende biliyorum ama aklımda birkaç soru var.

Zorlu RX1i EVO macerasından sonra kendisinden kurtuldum, yeni sahibine bol şans. Şuan aklımda gençlik enerjisini azda olsa atabileceğim ucuz yollu sınıfına göre atik kalan tipi güzel bir motor almak var. Malum ülkenin durumu, ekonomi vb. biraz zorluyor bu yüzden bütçem biraz kısık (70.000TL) civarı.
Aklımda QJ ve RKS markalarında ortak gördüğümüz SRK 125-R ve 125-S modelleri var, bunun yanında oluşan Çinli motor fobim yüzünden Japon modellere yönelimim var ama bütçe içinde sağlam bir motor yok, Tabii birkaç CBR125R modeli hariç ama kendileri 2006-2007 model arası olduğu için aklımda bazı sorular var (Motorlar neredeyse benimle yaşıt).

Honda 125CC modellerde ortak motor kullandığı için alt takım konusunda parça sorunu yaşar mıyım emin değilim ama 19 yıllık bir motorun gövde parçasını bulamayacağıma eminim, bu benim için sorun değil ama böyle yaşlı bir motor bana ne gibi sorunlar çıkarır? Honda'nın bu modelinin bilinen kroniği var mı? Modelin devri, ben motor serüvenine başlamadan çok önce başlayıp bittiği için pek bilgim yok. Kullanan bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim.

Mesela 20-30 Bin kilometre arası temiz görünen bir model almaya değer mi? Yoksa başlı başına bir kumar mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca 2007-2010 arası üretilen farklı kafa tasarımına sahip bu CBR 125R modeli ülkemize girmemiş sanırım,ülkedeki modele göre çok daha agresif
2007-honda-cbr125-i0015.jpg
Bu fotoğrafta ki temizlikte CBR125 bulamazsın, egzozu yok , lastikleri çok ince , sinyalleri yok vs. diye saymakla bitmez. Hasar kaydını dert etmiyorsan yakında kendi kullandığım 2015 model 40Bin KMde CBR125Rimi satıcam ilgilenirsen detaylı konuşabiliriz.

Motosikleti
D400
Direk başlıga bakıyorum alınmaz.

20 yaşında 125 cc motoru almanın hiçbir mantıklı yönü yok

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
20 yıllık japon bloğu sağlam olabilir ama o 125cc motorlar değil büyük motorlar kullanılan malzemede küçük motorla büyük motor arasında uçurum var

fotodaki motora sahibim. o modeller de gelmiş fakat fazla olduğunu sanmıyorum.
çok kötü bir durumdayken almıştım.
elektrik tesisatı iki kere elden geçti, usta beceremedi ikincisinde lehim makinasıyla bende katıldım. marş bağlantısı soketi yalama olduğundan lehimledim. ne olur ne olmaz fan bağlantısınıda lehimledim.
grenaj yok, fiberci hepsini yaptı. kalıbı varmış.
ön ve arka far temizlenip tekrar toplandı, piyasada yok. kırarsan eyvah..
egzoz yok, eldeki çürüyünce başka uydurmak zorunda kalacağım.
topladıktan sonra 10.000 km filan kullandım ve supap kesti.
7500+işçilik orijinal parçalarla silindir piston değişti üst kapak rektifiye oldu.
motor aksamı parça sorunu yok.
Lastikler ön 110, arka 130 taktım.
1000-1500 km de bir motul 7100 koyuyorum.
şu an sıkıntı yok.
zevkli bir motor, 90 km de rahat seyir edersin ve seri bir şekilde hızlanır.
son hız 120-130 gider fakat o hızda rahat edemezsin.
eğer alırsan ve İstanbul'daysan yardımcı olabilirim. benim ustadan fiyat alabiliriz.

fotodaki motora sahibim. o modeller de gelmiş fakat fazla olduğunu sanmıyorum.
çok kötü bir durumdayken almıştım.
elektrik tesisatı iki kere elden geçti, usta beceremedi ikincisinde lehim makinasıyla bende katıldım. marş bağlantısı soketi yalama olduğundan lehimledim. ne olur ne olmaz fan bağlantısınıda lehimledim.
grenaj yok, fiberci hepsini yaptı. kalıbı varmış.
ön ve arka far temizlenip tekrar toplandı, piyasada yok. kırarsan eyvah..
egzoz yok, eldeki çürüyünce başka uydurmak zorunda kalacağım.
topladıktan sonra 10.000 km filan kullandım ve supap kesti.
7500+işçilik orijinal parçalarla silindir piston değişti üst kapak rektifiye oldu.
motor aksamı parça sorunu yok.
Lastikler ön 110, arka 130 taktım.
1000-1500 km de bir motul 7100 koyuyorum.
şu an sıkıntı yok.
zevkli bir motor, 90 km de rahat seyir edersin ve seri bir şekilde hızlanır.
son hız 120-130 gider fakat o hızda rahat edemezsin.
eğer alırsan ve İstanbul'daysan yardımcı olabilirim. benim ustadan fiyat alabiliriz.
Arkadaşın da dediği gibi böyle bir motosiklet için illaki kenarda köşede paran durması gerekiyor. Parçaları yok ordan burdan uydurman veya fibercide kendin yapman lazım.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
sadece konu başlığını okuyarak cevap veriyorum, kesinlikle alınmaz.

o motorlar üzerinde kaç kişi düştü, kalktı, redline yaptı, teker yapmaya çalıştı, motor kullanmayı öğrendi sayamazsınız bile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar