2005 + model motosiklet alımı

Motosikleti
FAZER 8
Motosiklet piyasası can yakıyor . Dolar kuru, ötv vs. sağolsun . Ben SS makina hastasıyım bide ninja 636 çok hoşuma gidiyor öhlins falan . Neyse şimdi sene sonuna doğru elimdekini satıp 2005 model yada 2007-8 model uygun fiyata bi 600cc ye geçmek istiyorum . (Bundan öncede 250cc sürüyordum bi ara 600 cc lerde takıldım) ama aklımdaki yegane soru " ya ölü çıkarsa " 19-20 e alıcam bir 636 mesela 2005-6 falan yada 600rr zaten başka bakmam , ama korkuyorum. Alıpta memnun olan arkadaşlarımda çok alıpta Allah belasını versin eski modelin diyende çok .

Vardır mutlaka bu topa giren . Sizce ?

Super Moderator
Biraz zor bir iş ama imkansız değil, titiz ve hasta bir adamdan bakmak lazim, alelacele olur ise, o iş sıkıntıya girer.

Biraz zor bir iş ama imkansız değil, titiz ve hasta bir adamdan bakmak lazim, alelacele olur ise, o iş sıkıntıya girer.

Kesinlikle katılıyorum,uzun süre takip ederseniz temiz motosikletlere denk gelirsiniz. Baktığınız motosikletlerin kapalı kutu olduğunu unutmayın her an masraf açabilir diye düşünmek zorundasınız. Yüksek devir çeviren ve aşınan motosikletler bahsettiğiniz model de kilometreleri yüksek olacaktır.
Fiyat aralığınızı biraz daha yükseltebilirseniz(23-24.000) 2012-2013 CBR 600FA güzel seçim olacaktır. Hem yüksek model hem abs'li olur çok da sağlam motosiklettir.

Super Moderator
Spor motosikletler yüksek devir çevirdiğinden ömürleri diğer cruiser ve enduro motosikletler gibi uzun olmaz. Bir de bu tip motosikletleri özenerek kullanan insan sayısı çok az.. Yani baya zor bir iş aslına bakarsanız.

Bir de işten iyi anlamak lazım, zira motosikletin üzerinde yapılmış olan bir çok değişiklik ömrüne etki etmekte (Katalizör kesmek, açık egzoz takmak,) böylesi yaş almış makinelerde sürat yapmak ciddi risk. Ben 3 yaşından daha büyük bir racing ile gazlayabilme cesaretini kendimde göremiyorum.

Ama bir diğer ihtimal,
Motosikleti satın alıp, bloğu açtırmak, gereken revizyonları yapmak, yakıt sistemini gözden geçirmek,(Buji,enjeksiyon veya karbüratör,hava fitresi,yakıt hortumları vs.) dişlileri,sıvıları, gerekirse, fren hortumlarını, disklere kadar kontrol edip, ortaya her vidasından emin olduğun bir makine çıkartmak.

Tabi maliyet olarak değerlendirmek sizin işiniz. 10-13 yaşında bir SuperSport makine alınacak ise, bu detaylar bilinmeli. Bu aletler 0-200 'e 3-5 kez göz kırptığınızda çıkıyor, yaşlı makinenin hata verme olasığı cok yüksek. İyi değerlendirmek lazım.

Motosiklet piyasası can yakıyor . Dolar kuru, ötv vs. sağolsun . Ben SS makina hastasıyım bide ninja 636 çok hoşuma gidiyor öhlins falan . Neyse şimdi sene sonuna doğru elimdekini satıp 2005 model yada 2007-8 model uygun fiyata bi 600cc ye geçmek istiyorum . (Bundan öncede 250cc sürüyordum bi ara 600 cc lerde takıldım) ama aklımdaki yegane soru " ya ölü çıkarsa " 19-20 e alıcam bir 636 mesela 2005-6 falan yada 600rr zaten başka bakmam , ama korkuyorum. Alıpta memnun olan arkadaşlarımda çok alıpta Allah belasını versin eski modelin diyende çok .

Vardır mutlaka bu topa giren . Sizce ?

2000 model ninja 636 sahibinden yorumlar:
https://www.youtube.com/watch?v=AQpvEWf9vA8

Sayın Levent Gocmen'e katılıyorum durumu çok iyi özetlemiş. Açıkçası ben de istiyorum sıfır bir SS ama imkanlar kısıtlı. Bu SS motorlara çok iyi bakan da pek bulunmaz. Yani kimse bu motorları alıp ta sakin sakin düşük devirde kullanmaz. Olayın mantığına aykırı. Hakikaten ciddi bir ekspertiz yapmak lazım almadan önce. Ben alırken motorun kablolarını birbirine bağlayan kablo kelepçelerine kadar kontrol ederim. Olabilecek ve benim anlayabileceğim tüm detaylar kafama yatarsa usta kısmına gelirim. Cidden iyi bir ustaya hakkı neyse ödeyerek kılı kırk yaran bir inceleme yaptırmak lazım. (Usta şuna bir bakıver bakalım şeklinde olmaz). O usta emeğiyle ve zamanıyla para kazanıyor. Bu işe zaman ayırmasını isteyin ve ücretini ödeyin.
Şakası yok bu motorların. Yüksek süratte başınıza gelecek bir arıza çok kötü sonuçlanabilir.

Hocam 20 bin veriyorsunuz.Eski birşey alacağınıza gidin bir honda 650f alın o paralara 2014 model iyi pazarlıkla kesinlikle bulursunuz.Yağ gibi sorunsuzca senelerce binersiniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bilen biri için sorun değilde o yaşta kaç badire atlatmış birde bunu düşünmek lazım

Bence 2005 model en alınası motor Honda Deauville 700 ancak bu zamana kadar 60 bin km yapmıştır geneli. Keyfi kullanım ve kısa mesafe işe gidiş gelişle commuter sınıfı motorum bile 4 senede 21 bin km yaptı. Touring sınıfı bu kadar güzel bi motor az kilometrede kalmaz.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
O yaşta temiz bir motosiklet bulabilirsiniz belki ama ucuza değil.
Ucuzsa temiz değildir.
Temizse de ucuz değildir.

Yani mutlaka temiz bir tane bulursunuz ama muhtemelen kendisinden 3-4 yaş yeni motorlarla aynı fiyata olacaktır.
Satması da uzun sürmez.
Yani bulunca fiyata bakıp küfretmeyin diye şimdiden uyandırayım.
Temiz kullanılmış bir motosiklet yaşı ne olursa olsun değerlidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar