Sıfırını almak hayal gibi bişey, hepte hayallerle yaşanmazvalla banada 12 yillik yaris motoruna o kadar para vermek mantikli gelmiyor kimbilir neler yasadi alet![]()
yanlız satan arkadaş pek bir içten yazmış açıklamayı.
Zevk ve tercih meselesi. Arkadaşın hislerini anlıyorum. Alınır mı? Alınmasına alınır ama sonrasında olabilecek herşeyi göze almak şartı ile.
Göze almaktan kastım bu iş biraz kazı kazan oynamak gibidir. Ya çıkar ya çıkmaz. Alırsın 10bin km biner satarsın tek kuruş masrafın olmaz, iyiki almışım dersin.
Yada alırken motora baktırırsın, herşey iyi gibidir, o anlık bir sorunu yoktur fakat aldıktan 5 bin km sonra motordan garip sesler gelmeye başlar, usta derki ciğeri yenileme vakti gelmiş, 4-5 kaat ateşlemen lazım diye, ah vah etmeler,keşke almasaydım demeler başlar.
Ve birkere sorunlar başladım mı asla o 4-5bin ile bitmez, hep azar azar birşeyler daha ister o hayvan.
Ben şahsen o riske girmeyi tercih etmiyorum. Hele hele yaşı ve kmsi yüksek SS dedim mi aman aman, evlerden ırak olsun.
Hiç kimse o SS leri yavaş gitmek, sakin sürmek için almıyor sonuçtaSürekli limitleri zorlanan motorlar bunlar.
Risklerini göze alabiliyorsan neden olmasın?
Ben genel olarak tavsiye etmiyorum yukarıda açıkladığım nedenler yüzünden...
.
İyi haklısınızda bu eskiye bakmıyor racing ülkemizde evet çok vahşice kullanılıyor ama bu forumda 0 R25 alıp fabrika hatasından motor indirende oldu yani bunun aslında birazda şanşla alakası var 0 alacağın motorun içinide bilmiyorsun değil mi ? fabrikada nasıl üretildi içine ne konuldu ne konulmadı diye yani onun için bu işler şanş işi ha eski yıl motorlar daha çok bu sorunu çıkarabilir ama yani bazı arkadaşlar var çinli alıyor 125-150 arası limitlerde kullanıyorlar sürekli son devirde ama adam bakımını güzel yapıyor 20 bine gelmiş motor tık dememiş yani kolay kolay japonu yiyemezler diye düşünüyorum ülkece zaten 2. el SS ' e bi ön yargılıyız içi iyi olan çok motor vardır bu forumdada vardır 2005-2006 ss binen ama adam bakımlı biniyordur bunun motorudamı çürük ? yani onun için genelleme yapmıyoruz gidip motora bakıyoruz ona göre. Şimdi adam tabi 2005 SS alacak napsın SS tutkusu var adamda 0 R6 bile olmuş 46 milyar adam nasıl alsın ? tabi eskiye yönelecek onun için kararım gitsin motoru görsün iyise alsın artık bizimde binebileceğimiz motorlar 2007-2009 arası gezecek 0 lar ateş pahası mecbur 2. ele yürüyecez onun için ben ön yargılı olunmasına karşıyım 2. el SS hertürlü alınır ama iyi araştırıldıkdan sonra.
motorun izmir macerası da var galiba bazı fotolar izmir den