2000 Ytl Civarında Motor Arıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kendine güveniyorsan öz güven varsa..2. el bir Honda CBR 125 al derim sukuterlerden çok daha kolay kullanımı var...Bir tehlike durumunda insan panik olur ve yanlışlıkla gazı açabilir..Debriyajlı makinalarda 1.. kural tehlike anında debriyajı sık ve bırakma fren yap dur..Yanlışlıkla gazı açsa dahi tehlike oluşmaz....

Bencede scooter al tavsiye olarak mondialin 50 cc. lik modelleri çok şirin biraz daha hızlı olsaydı ben alacaktım çok beğendim. Hem fiyatıda çok ucuz 1.600 civarı daha dun sordum. Bu arada yavaş yavaş büyütürsün bu motor senin için ideal...

ben kanuninin 125 ligini almani öneririm cünkü cok saglam bi motor yol tutusuda mükemmel uzun yol hiç sorun deil arkadasım üstünde gidebildigin kadar git:bounce: :cat:

arn 125 le başlayabilirsin 2350 ytl fiyatı var.

tipmoto1386525oz.jpg
tipmoto1386543xq.jpg

Motor Tek silindir, 4-zamanlı, hava soğutma
Silindir Çapı x Strok 52,4 X 57,8 mm
Motor hacmi 124,6 cc
Max. Güç 6,8 hp /6750 rpm
Net Max. Tork 7,57 Nm 5500/1min
Fren Ön disk, arka kampana
Ön lastik 120/70 - 12
Arka lastik 130/70 - 12
Net Ağırlık 105 kg
Max. Hız 82 km/h
Yakıt sarfiyatı 2,8 lt/100 km
Yakıt tankı kapasitesi 5,2 lt
Ateşleme CDI
Sıkıştırma oranı 9,5:1
Çalıştırma şekli Elektrikli ve ayaktan
Vites Otomatik, CVT Sistem
Akü 12 V 6 Ah
Uzunluk 1920 mm
Genişlik 700 mm
Yükseklik 1195 mm
Dingil aralığı 1300 mm
Taban yüksekliği 120 mm

umarım faydalı olmuşumdur
:)

bence bayi bayi gez en çok hangisi içine sinerse onu al, gezmeden anlamazsın.
ama unutma ne alırsan al aldıktan sonra keşke şunu alsaydım dieceksin..:)

ESRAOSKA' Alıntı:
motorun karakteristiğinden kasıt?? :silent:

motorunun cc si
teker tipi ve kalınlığı
tarzı (race, scooter, cruiser vs.)

bu tip etkenler aynı yolda aynı durumlarda farklı frenaj farklı yatış farklı tepkiler vermesine sebeb olan etkenlerdir

bu da motorun karakteristiğidir

ESRAOSKA herkes scooter tavsiye etmiş ama benim görüşümde vitesli başlamandan yana. Neden? Sen custom istiyorum demişsin alıcaksın scooterı önce ona alışacaksın sonra vitesli bir motor da vitesleri öğreneceksin sonrada costum kullanıcaksın ki çok uzun bir süreç, bence 2 bin ytl lik bir ybr al bu sene kullan seneye de hem maddi durumunu düzeltirsin hemde bir senelik tecrüben olur ybr yi satıp üzerine para ekliyip hayalindeki motoru alabilirsin.
Birde tavsi edilen motorların çoğunluğunun ikinci el piyasası düşük hatta bazılarının hiç yok ama sen ybr yi çok kolay elinden çıkarabilirsin.

geçici;
ya aslında ben de benzer şeyi düşündüm ama herkes scooter al deyince sanırım ben yanlış düşünüyorum dedim. aslında insan nasıl alışırsa öyle gider... sonradan vitesliye geçtiğimde zorlanmak istemem.

Benim ilk motosikletim YBR .Daha önce vitesli motosiklet kullanmamıştım.Her şeyi YBR de örendim.Debriyajı birden bırakmaz (kademeli olarak bırakmak lazım) ve ani frenlemelerde panik yapmazsan çok güzel bir seçim olacaktır.Bunun için de boş biyer de alıştırmalar yapman gerekir.Gerisi sana kalmış.

ESRAOSKA' Alıntı:
asya 125 t mi? olabilir valla benim de hoşma gitti gerçekten....
ama asıl önemli olan uzun yol yapabilir mi? :cherry:
Merhaba;
Aramıza hoşgeldiniz...:rendeer:
Öncelikle 2000 ytl ye alıcağınız en iyi motor bence Asya 125 t olacaktır.Ama ne kadar uzun yol yapar orası meçhul...

ben:cherry: ce ybr al hiç kafan arımasın motor kullanmanın tadını çıkar kolay gele

ESRAOSKA' Alıntı:
asya 125 t mi? olabilir valla benim de hoşma gitti gerçekten....
ama asıl önemli olan uzun yol yapabilir mi? :cherry:
uzun yoldan kastın ne 200 km üzeri ise 100 cc bi motorla zorlanırsın ve ilk etapta scooter kolaydır ama sen ilerde vitesli bişiler düşünüyorsan şimdiden vitesli bişi al hiç olmazsa daha sonra zorluk çekmezsin.

hoşgeldin esra
bence daha önce bisiklet dışında hiç iki tekerlekli kullanmadıysan mopetle başla. en azından 2- 3 ay mopetle deneyim kazan.
scooter tavsiye eden arkadaşlar olmuş bence başlangıç için çok yanlış ve tehlikeli bi seçim olur çünkü scooterların tekerleri küçük bu yüzden dengede durmak dönüş almak falan çok zor mutlaka düşersin işe vitesliylede başlama onuda kullanmak zor ve kafa karıştırıcıdır rahat olmazsın en iyisi mopet atlarsın basarsın gaza gider denge kurmak çok kolay kullanımı çok esnek tam ilk binicilere göre sana diğerlerini tavsi eden arkadaşlar hatta bı siteye üye olanların %90 ı mopetle başlamışlardır. eğer sende kötü bi deneyimle(kaza gibi) başlayıp motolara küsmek istemiyorsan dediğimi yap pişman olmazsın

ya ne kadar zor birşeymiş karar vermek :) iş sadece istemekle bitmiyor yani :)

ESRAOSKA' Alıntı:
ya ne kadar zor birşeymiş karar vermek :) iş sadece istemekle bitmiyor yani :)
şimdilik senin için beğendiğin motoru almak sorun değil paran varsa basarsın istediğini alırsın şu anda sana lazım olan kullanabileceğin ve tecrube kacanacağın motoyu almak

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar forumda yeni üyeyim. motorları sevmeme rağmen bir kaç korkunç motor kazası gördüğüm için 2 tekerden uzak duruyorum.kafamdaki araç şöyle.genelde bayanların alışveriş falan kullandığı 3 tekerlekli bisikletler var.bunlardan alıp 150 cc bir motor takmayı düşünüyorum. bu yapılabilir mi, 150 cc motor nasıl bulurum ve nerede yaptırabilirim?(trafiğe çıkış için en fazla 50 cc ye izin var ama zaten ben trafiğe çıkmicam köyde kullanıcam) ,sirkecide sorduğum 3 tekerlekli bisiklet satan bayiler hiç düşünmeden olmaz dediler ama bana olabilir gibi geliyor . anlayan arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar