Genel bir prensip olarak "Motosiklette lastik, binicide kask" kuralı genel kabul görmüştür.
Gerekiyorsa bütçeni artır, ancak karbon bir kask al.
İnsanda en önemli organ kafa. Onu iyi koruman gerekir.
Ben sana Marushin önerecektim. Marushin'i Türkiye'de T...y Moto satıyor. Sitesine girdim, baktım. Karbon kask yok. (Linki altta)
http://www.marushinturkiye.com/
Karbon kaskı bir kere alırsın, ömürlük kullanırsın. Zaten sen yeni başlıyorsun.
2016'da döviz henüz fırlamamışken, 1.100 Euro'ya almıştım. Tabii şimdi 1.100 Euroya 125'lik, 150'lik 2. el makine alırsın.
Kask satan bir işyerine gittiğinde, bir eline karbon kaskı, diğer eline ise pahalı ama karbon olmayan bir kaskı al, ağırlık farkını göreceksin.
Karbon kasklar, ortalama 1.000 gr ağırlığındadır. Normal kasklar ise 1.500 gr.dan başlar.
"Aradaki yarım kilo nedir ki?" demeyesin.
Motor sürerken, havadaki sürtünmeden dolayı, kafan sürekli geriye doğru itilir. Sen de kafanı normal pozisyonda tutmaya çalışırsın.
Uzun yol gittiğinde bu durum, boyun ağrısına neden oluyor.
İşte arada yarım kilo farkını o zaman anlarsın.
Ama konu sadece karbon kaskın hafifliği değil, çarpma ve sürtünmelere karşı dirençli olmasıdır. Diğer kasklara göre çok daha fazla koruma sağlar.
Ama sen şehir dışı, uzun yol gitmeyeceksen, sürekli şehir içi kullanacaksan, karbon olmayan kaliteli bir kask da işini görür.
Son olarak ve önemli olduğu için;
"KASKI MUTLAKA, DİĞER SÜRÜCÜLERİN, YAYALARIN DİKKATİNİ ÇEKECEK ŞEKİLDE SARI, ÇİNGENE PEMBESİ,FOSFORLU TURUNCU VEYA AÇIK YEŞİL GİBİ RENKLERDEN SEÇ"
Çünkü trafikte fark edilmen önemli.
Not: Sürekli sorulduğu için, burada sorulmadan yazayım: Montumda Göktürk (Orhun) harfleri ile adım ve soyadım yazıyor.