resimdeki jawa "kara jawa" olarakta bilinir.ancak niye kara dendiğini bende bilmiyorum.bir tanıdığım kenara hurda diye atılmış bu model bir jawayı bedava denecek paraya alıp toplattı.nikelaj ve boya yaptırdı.vişne çürüğü, depo yanları nikelajlı.çok güzel oldu.merak ve zevk meselesi.
önceki motorum 350 jawa twin sport idi.bu modelin burda bahsedilmeyen bir hatası var(bence).silindiri tutan 4 adet somun yuvasından bir tanesi(üst silindir kapağındaki, ön taraftakilerden biri) silindirin bitiş noktasına çok yakın.benim motor birazda hararet sebebiyle olsa gerek, bu noktadan delindi.silindir üst kapağını söküp alüminyum kaynakçıya götürdüm.usta 2 dakkada orayı kaynakla kapattı.kalan çapakları kendim silindirik bir eğe ile düzelttim.toplam maliyet; kaynak:2,5 milyon.eğe:birmilyon beşyüzbin türk lirası! :cherry:
ayrıca aklınızda olsun silindiri sökmek gayet basit.şu an kullandığım mz 251'in pistonu kırıldı.benimkinin de yağ pompası tıkanmış ama haberim yok!silindiri söküp pistonu kendim değiştirdim.yukarıda da bahsedildiği üzere silindirin içi çelik olduğu için gayet sağlam.ufak bir iki çizik vardı.pistonu aldığım yedek parçacı tornaya girmeden olmaz dedi.tornaya girmeden pistonu taktım.gayet güzel çalışıyor.bursadan manisaya geldim, oradan izmire gittim sorun çıkmadı.