2 silindirli motorun tek silindirinin çalışmaması

Arkadaşlar merhaba bende hyosung gt250r var 2016 model 2500km de istanbulda havalar aylardır çok soğuk kullanamıyorum arada çalıştırmaya iniyorum haftada 1 yada 2 kez falan motor tek marşda biraz zorda olsa çalışıyor ama tek silindiri çalışmıyor 1 2 dk bekliyorum sonra stop edip geri çalıştırıyorum normale dönüyor sebebi nedir sizce. şimdiden teşekkürler.

Tek silindirin çalışmadığın nasıl anladınız? Hangi silindir çalışmıyor? Sürekli aynı silindirde mi çalışmama sorunu yapıyor?

motorun sesi değişti cbf 150 gibi oldu birde sanırsam ön silindir v motor olduğu için arka silindir önden biraz daha küçük ön taraftan az ses geliyor

Motor çalıştıktan sonra buji kablosunu silindirden sökerek ateşlemenin o silindirde kesilmesini sağlayın. Motorun sesi veya tepkisi değişmiyor ise arızalı silindiri buldunuz demektir. Eğer ki motor stop etti ise sağlıksız silindir diğeri olabilir. Her iki tarafta da buji kablosunu sırası ile çıkardığınızda motorda bir değişiklik yok ise veya motor stop etmiyor ise arıza farklı yerdedir.

Çok kaba bir test yöntemi ama deneyerek öğrenebilirsiniz. Motorunuz her iki buji kablosu da sırası ile çıkarıldığında (önce biri, sonra ilk çıkarılan geri takılıp diğeri çıkarılarak) stop ediyor ise arıza yine başka bir yerde diyebiliriz. Ancak belirteyim ki bu çok kaba bir deneme yöntemi.

abi nasıl sökeceğimi bilmiyorum motor birde grenajlı ısınınca geçiyor soğuklarla alakası olabilirmi

Eh o zaman ikinci silindir çalışıyordur. Belki sorun daha farklıdır. Eğer yeterli teknik bilginiz yoksa bu tür durumlarda yetkili servis kazık da olsa en doğru seçenektir.

abi nasıl sökeceğimi bilmiyorum motor birde grenajlı ısınınca geçiyor soğuklarla alakası olabilirmi

Benim bildiğim silindirler sırayla çalışıyor. Isındıkça 2 4 vb şeklinde atlıyor. Stop etmesi motor soğuk olduğu için olabilir. ama yinede bu konuda çok teknik bilgiye sahip değilim sadece konuşmuk olmak için konuşmayayım.

ben bu yüzden kaza yaptım zamanında yıllar önce dikkat et.. sen anlamışsın ben anlamadım birde gazı yemedi alet girajda çukurdan çıkamadım daha doğrusu çıkdımda tek başıma çıkdım motor çukurda kalmayı tercih etti :D sonra servisde dediler tek silindirin arızalı çalışmıyormuş zaten.. tabii yıllar önce..

Arkadaşlar merhaba bende hyosung gt250r var 2016 model 2500km de istanbulda havalar aylardır çok soğuk kullanamıyorum arada çalıştırmaya iniyorum haftada 1 yada 2 kez falan motor tek marşda biraz zorda olsa çalışıyor ama tek silindiri çalışmıyor 1 2 dk bekliyorum sonra stop edip geri çalıştırıyorum normale dönüyor sebebi nedir sizce. şimdiden teşekkürler.

Eski bir Hyosung sevdalısı ve her tarafını kurcalamış, sorunlarına aşina olan biri olarak söyleyelim.

%90 buji piposu çatlamıştır. Buji piposu çatladığında bu durumu yapar. NGK'nın buji piposunı alıp takarsanız muhtemelen çözülür. Çalışmayan pipoyu söküp elinize alıp bir inceleyin. Çatlaksa kesin o yüzden.

http://hyogv250.blogspot.com/2017/03/buji-piposu-degisimi.html
Bu şekilde yapabilirsiniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kanka piposu sorunlu o motorun en bilinen kronik arızası o. ulan tek silindir çalışmıyor ne demek ahahahah. zamanında ilk arabamda da ateşleme kablosunun birinin tırnağı kırılmış jak oturmuyor tam. ulan araba yarım güç gidiyor bi de böyle traktör gibi silkeleye silkeleye çalışıyor dedik bobin gitti boku yedik zar zor götürüyoruz arabayı gaz yemiyor araba bi de varex var osurur gibi ses çıkarıyor. neyse ustaya götürdük dedi bobin olabilir işte bilmem ne saydı bişeyler. kaputu açtık bu araba tekliyor sıkıntı büyük dedi o arada gözüme kablo takıldı bi jak çıkmış ulan elimle bi ittim pat düzelti saat gibi çalışmaya başladı ustaya dedim senin ustalığını da gözünün ayarını da çakallığını da mikerim adam ol bi mermi 2 lira kim vurduya gitme dedim. tabi abi çekmeler yok bilgisayara bağlamadan bilemeyiz falan kes ulan dedim kapat kaputu. kapattık yola devam. yani özetle çok basit bişey bu hacım kafaya kasktan başka bişey takma. devaaaaam

kanka piposu sorunlu o motorun en bilinen kronik arızası o. ulan tek silindir çalışmıyor ne demek ahahahah. zamanında ilk arabamda da ateşleme kablosunun birinin tırnağı kırılmış jak oturmuyor tam. ulan araba yarım güç gidiyor bi de böyle traktör gibi silkeleye silkeleye çalışıyor dedik bobin gitti boku yedik zar zor götürüyoruz arabayı gaz yemiyor araba bi de varex var osurur gibi ses çıkarıyor. neyse ustaya götürdük dedi bobin olabilir işte bilmem ne saydı bişeyler. kaputu açtık bu araba tekliyor sıkıntı büyük dedi o arada gözüme kablo takıldı bi jak çıkmış ulan elimle bi ittim pat düzelti saat gibi çalışmaya başladı ustaya dedim senin ustalığını da gözünün ayarını da çakallığını da mikerim adam ol bi mermi 2 lira kim vurduya gitme dedim. tabi abi çekmeler yok bilgisayara bağlamadan bilemeyiz falan kes ulan dedim kapat kaputu. kapattık yola devam. yani özetle çok basit bişey bu hacım kafaya kasktan başka bişey takma. devaaaaam

Dünyanın en saçma sorunu nerden neler çıkabiliyor sorun ne sizce KÖTÜ BENZİN evet benzin bitti bp den aldım düzeldi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar