- Konu Yazar
Değerli abilerim, arkadaşlarım. Aranıza yeni katıldım. 1 senedir kapımda yatan canavarın bana yaşattığı kötü duygularla yazıyorum. Evet hikayeme başlıyorum. Liseden sonra çalıştığım zamanlarda krediyle bir Pegaso 650 i.e aldım. Şu an üniversite okuyorum hala borcu bitmedi. Makineyi aldığımda tek eksiği arka lastikti. Aradan 3 ay gibi bir süre geçti ve ECU yu yaktım. 8 aylık bir zaman içinde harçlıklarımı biriktirerek bir ECU aldım ama yetmedi bir de krank mili sensörü istedi canavar ve bir de 12 volt 9 amper akü. Sonrasında tam olarak 2 ay daha kullandım ve bu defa konjektor problemi çıkardı. Konjektör yanınca hani öğrenciyiz ya yapayım bi akıllılık çinli konjektör alayım dedim. Aldım ve taktım, haliye aşırı ısındı şarj sorunu başladı. Kabloları ek yerinden eritti. Araştırmalarım sonucu bir sanel lombardin konjektörü alıp devreyi bağladım. Isınınma sorunuyla karşılaşmadım yalnız şarj etmiyordu. Bunun üzerine aliexpressten daha kaliteli bir yan sanayi ürün aldım. Fakat öyle bir ısınıyor ki el değmiyor, motoru çalıştırmıyor ama gel gelelim kabloları da eritmiyor. Hala üzerinde takılı duruyor ve canavar okuduğum şehirde kapı önünde yatıyor. Çok karışık olduğunu düşünerek bir özet geçeyim.
1. Motoru aldığımda üzerinde ne akü vardı bilmiyorum.
2. İlk zamanlar ecu problemi yaşadım.
3. Sonrasında ustam sağolsun ECU'yla birlikte bir de 12 volt 9 amper akü takmış.
4. Konjektör sıkıntısı yaşadığımda o akünün yerine Bosch marka 12 volt 9 amper bir akü aldım. Üzerine tam olarak 3 çeşit konjektör denedim.
5. Konjektörlerdeki sorun ısınma ve şarj etmemeydi. İlk marş basışımda marş sıyırmıyor yalnız biraz gezip stop ettiğimde marş sıyırmaya başlıyor. Motoru vurdurarak çalıştırıyorum 20-30 dk sonra stop ettiğimde bir daha çalışmıyor. Eğer akü kutuplarını sökmezsem gün içinde tamamen boşalıyor akü. Kimi ustaya göre sorun marş rublesi kimine göre marş motoru, rölesi akü, konjektör.
6. Dün yine biriktirdiğim parayla orjinal konjektör aldım. 40 gün sonra gelecek inşallah.
7. Bugün yabancı sitelerden temin ettiğim el kitapçığında motorun aküsünün 12 volt 12 amper olması gerektiğini gördüm ve şok oldum. Bence tek sorun konjektor değil aküdeki amper eksikliği. Ama elektronik bilgimin eksikliğinden yorumlayamıyorum.
Öyle zor durumdayım ki anlatmakla bitmez. 2 senedir 3000 km yapamadım motorla. harcadığım paranın hesabını tutamıyorum bile. cidden çok üzülüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Değerli fikirlerini sunan herkese teşekkür ederim. Aydın'da ikamet eden varsa bir çay eşliğinde kendisini dinlemek isterim.
1. Motoru aldığımda üzerinde ne akü vardı bilmiyorum.
2. İlk zamanlar ecu problemi yaşadım.
3. Sonrasında ustam sağolsun ECU'yla birlikte bir de 12 volt 9 amper akü takmış.
4. Konjektör sıkıntısı yaşadığımda o akünün yerine Bosch marka 12 volt 9 amper bir akü aldım. Üzerine tam olarak 3 çeşit konjektör denedim.
5. Konjektörlerdeki sorun ısınma ve şarj etmemeydi. İlk marş basışımda marş sıyırmıyor yalnız biraz gezip stop ettiğimde marş sıyırmaya başlıyor. Motoru vurdurarak çalıştırıyorum 20-30 dk sonra stop ettiğimde bir daha çalışmıyor. Eğer akü kutuplarını sökmezsem gün içinde tamamen boşalıyor akü. Kimi ustaya göre sorun marş rublesi kimine göre marş motoru, rölesi akü, konjektör.
6. Dün yine biriktirdiğim parayla orjinal konjektör aldım. 40 gün sonra gelecek inşallah.
7. Bugün yabancı sitelerden temin ettiğim el kitapçığında motorun aküsünün 12 volt 12 amper olması gerektiğini gördüm ve şok oldum. Bence tek sorun konjektor değil aküdeki amper eksikliği. Ama elektronik bilgimin eksikliğinden yorumlayamıyorum.
Öyle zor durumdayım ki anlatmakla bitmez. 2 senedir 3000 km yapamadım motorla. harcadığım paranın hesabını tutamıyorum bile. cidden çok üzülüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Değerli fikirlerini sunan herkese teşekkür ederim. Aydın'da ikamet eden varsa bir çay eşliğinde kendisini dinlemek isterim.