2 Sene Scooter kullandıktan sonra 600lüğe geçilir mi ?

Geçilir kardeş git HONDA GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİNE AL TAM KORUMANI KASKINI FELAN AL HONDA CBR 600 gez ama risk büyük olacaktir senin schoter son gazda 80 goruyorsa bu 250 civari görecek ve panik yapacaksin çok canın yanar hatta canındanda olabilirisn neyse kendini düşünnmüyosan ben düşünmem zatende al bir 250 cc vitesli 1-2 yıl sür kendini hazir hısstediginde tam koruma oldugunda al bin ama unutma schoterden direk geçersen senin cenazene gelebilirz yani ailenide düşün nasil üzülürler bence birazdaha zamanı var

Yorumlarınıza teşekkürler.En iyisi ben scooter'a 2 sene daha devam ediyim.
2 Sene sonra askere gideceğim gitmeden scooterı satarım askerden gelince cbr 125 r tarzında motorları tercih ederim öyle 1 sene 2 sene geçer ondan sonra herşeyim hazır olduğunda honda cbr 600 RR alırım.Daha da yükseltmem.

Scotter gaz frenden ibarettir kullandığın scoterlar max 80 90 kg ağırlığındadır...Düşündüğün motorlar ise 180 200 kg arasında bir ağırlığa sahiptir ve artı olarak vites ve debriyaja sahiptir. Benim fikrim 125 cc yada 250 cc bir motorsiklet kullanarak düşündğün motorlara geçiş yapman inşallah...

Yorumlarınıza teşekkürler.En iyisi ben scooter'a 2 sene daha devam ediyim.
2 Sene sonra askere gideceğim gitmeden scooterı satarım askerden gelince cbr 125 r tarzında motorları tercih ederim öyle 1 sene 2 sene geçer ondan sonra herşeyim hazır olduğunda honda cbr 600 RR alırım.Daha da yükseltmem.

Atakan bey selam,scooter size göre misyonunu tamamladıysa alınız niyetinizde 600 cc var ise bu işi şöyle düşünün işin kader kısmet ve ömür kısmını çıkarırsak bi işe yatırım yaparsınız aç gözlülük yapar iseniz sonunuz kötü olur temkinli olursanız güzel sonuçları olur.Alamassınız diye bir kaide asla yoktur inanmayın bu laflara.Alırsınız motoru önce eğitim alırsınız sonrada boş arazide motoru tanımakla meşgul olursunuz birsüre gayette kullanırsınız.Denemeden lafla sözle ikna olmayın veya pes etmeyin lafla sözle olucak işler değil bunlar.

Selam.Çok iyi anladım fakat henüz hiç birşeye karar vermiş değilim.Yorumunuz için teşekkür ederim.

Akıllı mantıklı Kullanırsan geçersin, zamanla alışırsın makinaya, kullanarak çözersin , biraz riskin fazla korumalarını tak o yüzden ... ha bide grenaja topuz taktır..:)

Çok enteresan yorumlar aldım.Bu yüzden biraz daha ertelemeye karar verdim :)

ben senın yerınde olsam 2 sene scooter yerıne cbr 125 veya cbf150 devam ederdım.

Bazı insanlarda yetenek ve kabileyet vardır. Çok kısa sürede işi kavrarlar. Bazılarında yoktur.
Olmadığını makinayı parçalayınca anlarsınız. :p

2 Sene honda activa 2.5 - 3 aydır honda fizy kullanıcısıyım.
Honda cbr 600 RR alsam kullanabilir miyim ? Sıkıntı yaşar mıyım ?
Scooter dışında tecrübem yok.

67 beygirlik makina kullanıyorum arkadaşın motorunu (r6) kısa mesafe kullanmaya cesaret edemedim. arada 40 beygir var gözüm korktu :)

Şimdi yorum yazmak istemiyorum ama dayanamadım;
Racing kullanan kullanmayan herkes yorum yazmış.Racing kullanmaktan kasıt arkadaşının motoruna 3-5 gün 1 ay binmek değil , uzun süredir racing kullanan motorunun tepkilerini ve sınırlarını iyi bilen kişiler "racing kullanıyorum" diyebilirim kanaatindeyim.

Bende racing kullanan biri olarak uzun süredir kullanıyorum fakat profesyonel değilim.Profesyonellik ayrı bir olay , nasıl işinizde profesyonelseniz mesela ben web tasarımda profesyonelim bir yarış motorunun profesyonelide genellikle yarışçılardır.Teori ile pratik her zaman tutmaz.
Yoksa her vitesli kullanan arkadaşımız bir 600lük racing motoru yerinden kaldırabilir trafikte gezebilir.
Ama Hacı Murat'a binen arkadaşımız M3'ü yerinden kaldırıp trafikte gezebilir.

Ve bazı arkadaşlarımız diyor ki ; yerinden kaldırabildiğimize göre neden olmasın ? Kolay , basit.O işler öyle olmuyor arkadaşlar , her kaza yaptığınızda hatalarınızı görmeye başlıyorsunuz , ben oldum dediğiniz an duvara yapışmanız yakındır emin olun.
Yukarıdaki arkadaşımızın yazdığı gibi kimi yeteneklidir çabuk kavrar , kimi geç kavrar.Fakat bu riski alıp , sakat kalabilirsiniz yada ,doğru yoldan gidip yavaş yavaş yükselirsiniz.

Parası olan alıyor kardeşim (!) Evet doğru , genellikle öyle oluyor , belki zamanında benimde param olsa alabilirdim fakat Allah müsade etmedi ki şükürler olsun 150 CC , 500 CC , 600 olarak devam ettim.500 CC motoru kesinlikle tecrübe kazanmak için almıştım büyük motor öncesi , insana çok tecrübe katıyor o ara motorlar bile (250 CC 500 CC).

Ölümlü racing haberlerinde dikkat ediyorsanız genelde ; direk bu motoru almış maddi durumu yeterince yerinde olan birçok insanın adı geçiyor o haberlerde , Allah hiçbirimizin aklını almasın hata yaptırmasın.
Yaşadığım yerde Antalya'da bile kaç tane racing kullanıcı alkol alıp gazladığından hayatını kaybetti.

İnsanın egosu , nefsi hemen kaptırıyor kendini .. Ne var lan !! Bende kullanırım , o kadar abartmayın basit işler bunlar gibi bir hal alıyor..
Arkadaş Scooter'dan bahsediyor , Vitesli bir motora sahip olmamış , siz cahil cesareti korkulacak birşey yok diyorsunuz ?
600 Lük düşünen güzel kardeşim ; burada seni gazlayan bazı arkadaşlar sen iki gün sonra Allah göstermesin yarın öbür gün felç olduğunda yanında olmayacaklar biliyorsun değil mi ?

Bu sebepten ötürü dikkatli yorum yapalım.Burda kuralcı bir insanı oynamıyorum , zamanında ufak motorlarla bir hayli kaza yaptım , o kazaları şimdi büyük motor ile yapsaydım neler olurdu tahmin edemiyorum.O yüzden dikkatli ol kardeşim önce ufak bir vitesliden başla , burada yorum yazan birçok arkadaş tecrübelidir , kimse sana öğretmencilik oynamıyor emin ol herkez iyiliğini düşünür.

Profesyonelliğiniz motoru alıp şehir içinde gezmekte değil ; hiç beklemediğin bir sollama anında önünde beliren bir insan , araba , bir cisim , 150-200 ile gidiyorken tali yoldan çıkan bir köpek , insan , traktör ve bu şekilde verebileceğim bir sürü örnekte ortaya çıkar.
Marifet motoru alıp trafikte gezmek değil.

E şimdi bazı arkadaşlar diyordur , gazlamam bende 150-200 kim basıcak diye.
Kimse kendini kandırmasın , bu motoru ben gazlamam diye alıpta gazlamayan bir kişi görmedim.Geçin onları.Motor sizi tahrik eder zaten.11 ay gazlamayın , günün birinde gazlarsınız.Kimse kendini kandırmasın efendice kullanırsam birşey olmaz falan.
Ayrıca sağdan tın tın gidersenizde Türkiyemde arabanın içinden biri kapıyı bir açar yapışırsınız kapıya.
Yer ıslaktır virajda kafanız kopar(!)
Bunlar bu forumda hep konuşuldu yaşandı , hiçbirşeyin şakası yok.
Kimseninde gözü korkmasın birşeyi öğrenmenin bir süreci vardır , kendi hayatınızdan örnek alın mesleğiniz ne ise o mesleği öğrenmek için nasıl çaba harcadığınızı hatırlayın anlatabilmişimdir umarım.

Saygılarımı sunuyorum :)

En son ne zaman Ferrari sürdünüz de "kalkmadı"?

Ya da sokak arasında 6. vitese çıkacak kadar hız mı yapıyorsunuz?

Bence bir trafik canavarısınız. Lütfen psikolojik bir eğitimden geçin, zira kendinizin ya da bir başka masumun canını yakabilirsiniz.:bestmt:
Yemin Ediyorum Hiç aramaya Kalkışmadım Facede takılırken bir Videoya tıkladım üzerinede bo konuyu görünce Link atmak istedim
Herif Neredeyse Rolantide gidiyor gazı açınca Kıç atıyor Ark dediği gibi Üstelik tüm güvenlik Fonksiyonları olmasına rağmen Çekiş konturol Asr,eps zart zurt olmasına rağmen Kapatmış olduğunuda pek sanmıyom Onu kapatacak kadar usta adam bu kazayı yapmaz Bakınız video
http://siz.net/ferrari-ile-kazaya-davet-cikardi-videosu/?utm_campaign=related

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar