2 saat önce E-5'te İlk kazamı yapıyordum:'(

Şimdi birşey daha ekleyeyim,
Sorumlu satıcı-servislerden bir dostum var, genç arkadaşlar gelip (Tecrübeleri sadece çinli 125-150 lik scooterlar olan) Dylan almak istediklerinde asla SATMIYOR. Git başka motor al, ama illa Dylan alacaksan ben sana satmam diyor:silent:
Bilmem anlatabildim mi:)
Dikkatli, planlı ol ve kendini geliştirmenin önemini asla unutma. Ben, arkadaşımın farklı marka maxi scooter ının kullanayım dedim ki o da meşhur markalardan, ne büyük hata yaptığımı anladım TEM e doğrudan çıkınca:silent:

Valla böyle olduğunu bilmiyordum:silent:Aslında gilera runner alacaktım ben de kısmet buymuş.Şimdi abi motorun hızını da tam anlayamıyordum.E-5'te normal hızda seyredeyim derken bir bakıyorum ibre 90-100 aralığına gelmiş.Bundan sonra E-5 imkanım olduğunca çıkmamaya çalışacağım.En azından moora biraz alışayım:cat:

valla abicim be bileyim benim karışık insani durumlarım var :p kısmetse inşallah önümüzdeki yaz olur :cat:

Valla böyle olduğunu bilmiyordum:silent:Aslında gilera runner alacaktım ben de kısmet buymuş.Şimdi abi motorun hızını da tam anlayamıyordum.E-5'te normal hızda seyredeyim derken bir bakıyorum ibre 90-100 aralığına gelmiş.Bundan sonra E-5 imkanım olduğunca çıkmamaya çalışacağım.En azından moora biraz alışayım:cat:

hehhh, doğru karar:p
Şimdi sana bir öneri, bu GıllıDarkan abini de arkana al, sahil mahil gezinin, hem sen alışır gelişirsin, hem de bu GıllıDarkan insani durumlarını daha çabuk halletmenin yollarını aramaya başlayabilir:p Sadece öneri:mrgreen:

Darkan'ımi motor lazımsa benimkine pin, zati aplan gafamı kıracak bu son ufak kazadan sonra:mrgreen:

Geçmiş olsun. Olur böyle şeyler, ama yine de sen bilirsin kendine güvenemiyosan sat bence de motorunu....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2 gün önce aldığın motora tam olarak alışmadan o yoğunluğa çıkmak vahim bir hatadır.Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun Allah'tan bişey olmamış :cyclopsan ders çıkartmak lazım umarım çıkartmışsındır :rendeer:

Çok sağolun arkadaşlar.Güzel ders oldu.Demek ki neymiş ne kadar İstanbul'u bilsen bile motorla çıkınca herşey daha farklı oluyormuş.Söylemedim ama ben dün-bugün arkama artçı da almıştım:queen:Tam alışana kadar şöyle en az 1-2 ay artçı işinden de vazgeçsem çok iyi olacak sanırım:pr:

hehhh, doğru karar:p
Şimdi sana bir öneri, bu GıllıDarkan abini de arkana al, sahil mahil gezinin, hem sen alışır gelişirsin, hem de bu GıllıDarkan insani durumlarını daha çabuk halletmenin yollarını aramaya başlayabilir:p Sadece öneri:mrgreen:

Darkan'ımi motor lazımsa benimkine pin, zati aplan gafamı kıracak bu son ufak kazadan sonra:mrgreen:

Ben kendimi doğru dürüst götüremiyorum ki GıllıDarkan abimi de arkaya atıp ona da korku yaşatiyim:queen:Benim arkama binerse zaten GıllıDarkan abim motoru değil almak gördüğü yerde kaçar:queen:

Son düzenleme:
Çok isabetli bir karar vermişsin, alışana kadar kesinlikle artçı alama, alıştıktan sonra da arkadaşların sana bozulacağını bilsen bile kasksız artçı alma...

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Çok çok geçmiş olsun. Neyseki sende bir sağlık sorunu yok. Kazadan sonra insan satmayı düşünüyor ilk önce. Daha sonra vazgeçiyosun bu fikrinden. O yüzden şimdilik böyle düşünüyor olman normal. Ama zamanla tecrübe kazanacaksın, insanların ve özellikle araçların ne gibi hatalar yapabileceğini gözünde canlandıracaksın. Her ihtimali düşünmen gerek. Ona göre süreceksin motosikletini. Bunu öğrenmenin de tek yolu tecrübe. Tecrübe de zamanla kazanılan bişey ve pat diye olmuyor malesef. Bu yüzden tecrübe edinene kadar trafiğin hızlı aktığı ve yoğun olduğu yerlere girmemeye özen göster. Motosikletin şimdilik senin için bir ulaşım aracı değil, bir hobi olduğunu düşün. Korumalarını da eksik etme, 40 derecelik yaz sıcağında bile montunu giymeye bak. Terliyorum, hava sıcak falan deme. Her motosiklete bindiğinde başına gelebilecekleri düşün ve önlemini al. Zamanla kendine de güvenin gelecek ve alışacaksın o iğrenç İstanbul trafiğine zaten. :wiinkk: Geçmiş olsun tekrar, son kazan olur umarım bu...

e tabi trafikte yada sokak arasında sadece sürücünün kendisine güvenmesi yetmiyor başkalarına da çok dikkat etmek gerekli geçen gün küçük bi kız göz göre göre geldi bana çarptı ( yazması bile tuhaf geliyo) içime dogdu bişeyler olacagı kornaya basarak geçiyordum bi anda atladı üstüme yandan çarptı :D

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.Sizlerin de aktaracağınız bilgi ve tecrübeler sayesinde kendimi geliştirmeye çalışacağım.Yalnız olayın hemen şokuyla motoru direk satıcam düşüncesi öyle bir yerleşmişti ki anlatamam:queen:

ara sıra bole oluyor bunlara cok daha fazla dıkkat etmk gerek bazı ınsanlar aracları cok garıp kullanıyorlar....cok gecmıs olsun ucuz atlatmıssın...

Dostum yeni motorun hayırlı olsun ayrıca da geçmiş olsun. Bende Dylan'ı aldıktan 2 ay sonra ciddi bir kaza geçirdim. Daha yeni yeni toparlıyorum sayılır.

Dylan çok güçlü bir makine. Şaka ya gelmiyor. Birden farkına varmadan hızlanıveriyorsun taki fren yaptığında ne kadar hızlı gittiğini anlıyorsun. Kaza yaptığım keskin viraj en fazla 40km/hız la dönübilecek bir virajmış ama ben kazadan sonra fark ettim ki en az 70 le girmişim o viraja ve dönemeyerek düştüm. Ancak inanki nasıl o kadar hızlanmışım anlamamışım.

motora 1 dikkat ediyorsan Dylan'a alışana kadar 10 dikkat etmen gerekiyor.

satda sende kurtul bizde,

geçmiş olsun

Size bu kadar dert olduğumu bilsem hiç almazdım beyefendi::ban::

Geçmiş olsun dilekleriniz için de teşekkürler...

Tecrübem yoktu demiştim yukarıda ama öyle hayatında ilk defa motosiklete binen biri değilim.A2+B ehliyetim var.Ara ara bulduğum scooterları kullanıyordum. En önemlisi İstanbul içi araba tecrübem yeterince var.Motosikleti de aldığımda bir iki kere gittim geldim trafiğe az da olsa uyum sağladım.Ama sanırım bir anlık bir dalgınlığıma gelmiş olacak ki takip mesafesini koruyamadım.Mesele o.Tabi şimdilik biraz korkunun da etkisiyle samka istiyorum demiş olabilirim ama kafam karıştı yani:pr:

senin iyiliğin için konustum arkadasım böyle satsammı satmasammı dusuncelerı ıcındfe hıcbırzaman ıcıne sınerek motosıklete bınemezsın! sağlam kafayla motosıklete bıneceksın, kazaların cogu bu yuzden oluyor.

zamanla kazada yaparsın tecrube etmıs oldum dersın gecersın ama 2 gun oldu motosıkletı 2 ters harekette satmayı dusunuyorum dersen bende boyle derım, bız neden kurtulalım bılıyormusun sana bırsey olursa bız uzulmeyelım dıye kurtulalım dedım...!

geçmiş olsun

Ya dostum yıllardır İstanbul'da yaşıyorum.Şimdiye kadar hiç böyle kaza tehlikesi atlatmamıştım.Aslında suç bendeydi.Takip mesafesi denen bir şey var ama nedense adamın dibinden gidiyordum öyle felaket bir yolda.Hani o an satmayı düşündüm direk ama sonradan insan daha da mı bağlanıyor ne:queen:

Haluk Levent ne demiş:
"En güzel aşk zor olandır":queen:

arkadasımız demiş zaten daha once tecrubem yoktu die. Böle düşünmesi gayet doğal. Çok geçmiş olsun kardeşim, dikkatli ol.

tam okumanı tavsiye ederim :cat: bi problem yok ön yargı olmasın.

Bir problem yok arkadaşlar.Allah hepimize kazasız belasız motora binişler nasip eylesin:cat:
Bu arada bende arkaya monteli arka çantayı sökmeyi düşünüyorum.Hem çok geniş gibi duruyor hem de motoru uzatıyor.Kaskımı zaten sele altına sığdırabildim.Şu İstanbul trafiğine alışana kadar çantayı sökmemi tavsiye eder misiniz?Hani dengeyi sağlamada pozitif ya da negatif yönde bir etkisi var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar