2. motosikletin ülkemizdeki durumu

Yazı alıntıdır.

Severiz ikinci eli......
Bizde Km hep uzun yolda yapılır. Yol uzun değilse zinhar binilmez , yürüyerek gidilir.
Motorlar hiç garajdan çıkmaz.
Hepsi temiz ve bakımlıdır.
Keyfe keder satılıktır.
Keyfe keder boyanmıştır.
Hatta keyfe keder şasiye bile kaynak yapabilirler. Lakin acayip keyfimizden kederliyizdir.
40 bini geçmiş motor alınmaz.
Ama km düşürülüp 20 bin yapılmış motor tadından yenmez.
Sigortası yenidir ( bana ne hayrı varsa)
Tramerde kaydı yoktur. Bir kılıfına uydurulmuşturun kısa yazımıdır.
Hep durdukları yerde düşmüşlerdir. Düşmezlerde hani olduki milyonda bir düştüyse.
250 cc ler 200 ü - 600 ccler 300 ü banko görür. İster 90 model olsun ister 1 yaşında.
Her türlü takas vardır. Nerdeyse aynı model aynı yıl ve aynı km motorla bile takas yapmak ister ama sattığındanda acayip memnundur. Keyfe kederdir takas. Rahat batmıştır. İş olsundur , can sıkıntısıdır. Ama kesinlikle motordan kurtulmak için değildir o .
Takasta kendi 3 binlik motoru 6 bin senin 10 binlik motorun 7 bin eder . Arayada bir zahmen bin tl fark verir. Şanslıysan .
Takas genelde tarz değişikliği içindir ama aynı motorun ufak cc olanına takas teklif eder. Sakın ha çok yaktığından felan diye düşünmeyin.
Hiçbir motor 20 kuruştan fazla yakmaz. Hatta uğraşırlar yaksın diye yırtınırlar ama yakmaz meret . Öylede acayiptir bizim motorlar.
Sıfırı 7 bin tl lik motoru sırf siz sıra beklemeyin yaz sezonunu kaçırmayın , strese girmeyin diye 9 bine satma lütfunu gösterdikleri yetmezmiş gibi birde rodajınıda yaparak verirler.
Rodaj demişken hep uzun yolda itina ile yapılır. Ama ilk gün eve giderken 160 gördüm diye konu açanlar kimler onu bilmiyoruz.
Lastikler hep iki sezonu çıkarır.
2 stiker ile full dolu olur motorlarımız. Hatta cam eksoz vs varsa gırtlağına kadar doludur o .
Bizde motorlar hem muadillerinden iyi gider ve az yakar. Başkasının motoru ile aynı olması beklenemez. Olmamalıdır en birinci o motordur.
vs vs sabaha kadar uzar bu liste.

on numara yazı olmuş... adamın teki 97 model motosikletine 17000 yazmış 12000 dedim küfür etseymişim daha iyiymiş... ulan 20 yaşındaki araba yok 17 bine sığır...

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
6 ay önce 13.200 e sattığım motora bugün 17.500 isteyenler için de bir alkış lütfen...

byazı güzel haklısınız evet katılıyorum fakat

size katılmıyorum .

on numara yazı olmuş... adamın teki 97 model motosikletine 17000 yazmış 12000 dedim küfür etseymişim daha iyiymiş... ulan 20 yaşındaki araba yok 17 bine sığır...

isteyen istediği fiyata satar almak yada almamak size kalmıstır 17000 tl lik motora 12000 teklif etseniz küfürde yersiniz nedenmi ?

marketten bise alırken pazarlık yapıyormusun ?
bakkaldan ?
tekelden sigara alırken ?

yok ama bu pahalı ondan pazarlık yapıyorum dersen anlarım oda olsun 500-1000 tl 5000 tl anasına küfürden başka birsey değildir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Alıntıdır yazsaydın bari.

Motosiklete yapılan harcamalardan para talep edilmesine karşıyım. Malı 8 e alıp 2 ye egzoz atıp 10bin km binip 10 a satıyor neymiş 2 bin egzozmuş hem 2. El aksesuara sıfır parası istiyor hemde 10bin km bindiği yanına kalıyor.

byazı güzel haklısınız evet katılıyorum fakat

size katılmıyorum .

isteyen istediği fiyata satar almak yada almamak size kalmıstır 17000 tl lik motora 12000 teklif etseniz küfürde yersiniz nedenmi ?

marketten bise alırken pazarlık yapıyormusun ?
bakkaldan ?
tekelden sigara alırken ?

yok ama bu pahalı ondan pazarlık yapıyorum dersen anlarım oda olsun 500-1000 tl 5000 tl anasına küfürden başka birsey değildir.

Satıcı canının istediği fiyatı istemekte özgür ama alıcının bir fiyat önerisiyle satıcıya gitmesi dayaklık bir davranış demek?
Öyle bir şey yok.

Bu arkadaşların çoğunluğu malın ederini biliyorlar ama pek deneyimi olmayan arkadaşları kandırmak amacıyla yüksek fiyatlarla göz boyamaya çalışıyorlar.
Dürüstlük kavramından vazgeçtiğiniz an fiyat olarak belirlediğiniz rakam önemini yitirir.
O malın bir ederi var. Sanat eseri değil o motosiklet.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bizde motoru satmak için ilana koymuyorlar nede olsa ilan bedava bir kek de düşerse ne ala ballı börek. Gerçekden satacak adam ilanlara bakar kısa bir analiz yapar öyle satar, NC700X serisi bitmiş ,tekrar yazıyorum serisi bitmiş, Arabada elbisede serisi bitmişin ne manaya geldiği çok nettir, 20 binden aşağı isteyen yok ,amaç belli 20 ye okutursa 3-5 koyup serisi olan 750x alacak veya başka bir şey..NC700X yazdım diğerlerinin durumuda bundan farklı değil..
Amaç satmak değil amaç ilanda malımız olsun.

Bİ de 300-500 KM'ciler var. Motora sıfır diyip bayi fiyatından daha pahalıya satıyorlar. Bana bu kafayı biri anlatsın ya

O kontağı bir kere çevirdin mi sıfır fiyatından %10 düşeceksin kafadan. Ekipmanları saymıyorum zaten, sanki adam beni düşünüp almışta ondan fiyatı yüksek tutuyor.

DKN

2. el yüksek km deki nasıl kullanıldığını dahi bilmediğim bir motoru alacağıma düşük cc alır kafam rahat binerdim. zaten son birkaç senedirde çoğunluk böyle düşünmeye başladı

Bir de bayandan muhabbeti vardır, ulan bir defa bayanların çoğunluğu araç kullanmayı bilmez, o arabanın tüm parçalarını yormuştur kullanmayı bilmediğinden. Motoru debriyajı pert etmiştir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar