2. Motor

Arkadaşlar hergün çok fazla km yapmam gerekiyor ve vstrom bana yakıt olarak ağır gelmeye başladı. Zaten motorada acımaya başladım istanbul trafiğinde 2. motor alma kararı verdim scoter düşünüyorum ama hani ilerde maddi olarak sıkışırım veya bu kadar çok yol almam gerekmediği bir durumda da hemen elimden çıkartabileceğim bir model istiyorum. 125 veya 250 cc arasında 3 ila 6 bin arası bi scoter önerebilir misiniz? (2.elde en rahat satılacak cinsten)

Edit: Boy 190 birazda selesi filan yüksek bişiler olsa harika olur camiaya rezil olmamakta lazım abi bu adam neyin üstünde gidiyor demesinler :)

Çevre yolunu çok kullanmıyorsanız aklıma ilk gelen motor PCX şık ve teknoloji harikası bir makine. Ancak hız olarak yetersiz gelicekse SYM ve Kymco nun 200 lük modellerine yönelmenize gerekebilir.

pcx iyi tercih olur ikinci eli de çok iyi az zararla verebilirsiniz. Yetmez derseniz bütçeyi birazdaha arttırsanız sym gts250 evo :cat: ama fiyat ve yakıt olarak pcx derim zaten büyük makinanız var 250cc gereksiz olur.

pcx iyi tercih olur ikinci eli de çok iyi az zararla verebilirsiniz. Yetmez derseniz bütçeyi birazdaha arttırsanız sym gts250 evo :cat: ama fiyat ve yakıt olarak pcx derim zaten büyük makinanız var 250cc gereksiz olur.

görüntüsü çok güzel sıfırıda 6 bin civarı uygun aslında bi de canlı üstüne oturmak lazım nasıl durur 1.90lık adam :)

hocam benim boyumda 1.84 inan fazla takmamak lazım :mrgreen: scooter şirin makine bişi olmaz yakışır:queen:

Israrla PCX .Ben 1,85 90 kg sahibi enişte 1,83 110kg motor görüntü olarak da motor olarak da çok iyi taşıyor. zaten tipine bakarsanız 1,75 + için yapılmış gibi . 125cc ye göre gayet büyük ve güzel duruyor. Hızlanması start stop u kalite ve yakıtı ile A +++

PCX altınızda biraz ufak kalabilir. Benim 171 boyum var. Kalın mont falan giyince bende bile motor bana saplanmış gibi duruyordu. Tabi önce denemenizde fayda var ama. :)

Bir süre 2. motor olarak günde 25km için zc150 mondial kullandım. Yağlaması problem olduğu için 2 kez motor yaptırdım.
Problemli olmasına rağmen çok güzel iş görüyordu.
Ben bu aralar pcx e taktım her an alabilirim 2. motor olarak.
Sizede hem kalite hem elden çıkarma açısından önerebilirim.

Benim de aklımda 2. motor var...

14 inch jant İstanbul'da şehir içinde küçük gelmez mi ? (PCX e karşılık 16 inch jant lı XCITY var... )

Diğer sorum PCX çevre yolunda (E5 de ) zayıf kalmaz mı ?

PCX in bagajı var mıdır ? 2 kask alır mı ?

:) Teşekkürler,

Benzeri arayışın kapsamında,

Fuarda, XMAX 250 ye baktım (Fiyatı PCX in iki katı o ayrı... ) ama şehir içi, alışveriş vs bagajı da geniş olunca... çekici geldi. Diğer yandan, aynı fiyata 2 PCX alınır...

Ama biraz güçlü olsun deyince, insan PCX az gelir diye düşüyor. (Açıkçası ikisini de kullanmadım. Dışarıdan bakarak söylüyorum... )

Tecrübelilerin fikirlerini almak isteriz...

Bugün bir arkadaşta napacaksın 2. motoru dedi. 2.derdi alırsın başına dedi. NC serisi bir motor al vstrom u satıp dedi hem yakıt olarak sıkıntı yaşamazsın hem küçük motorla uğraşmazsın dedi. NC 700 x güzel görünüyor. uzun yol yapar mı ki o makina 40-50 beygir arasıydı sanırım..

Bugün bir arkadaşta napacaksın 2. motoru dedi. 2.derdi alırsın başına dedi. NC serisi bir motor al vstrom u satıp dedi hem yakıt olarak sıkıntı yaşamazsın hem küçük motorla uğraşmazsın dedi. NC 700 x güzel görünüyor. uzun yol yapar mı ki o makina 40-50 beygir arasıydı sanırım..

Ben scooter'ı kumaş pantolon, makosen ayakkabı, yağmur - soğuk da korur, diz örtüsü olur vs. diye de düşünmüştüm. Eğer konu sadece yakıt ekonomisi ise, o ayrı bir konu zaten.

Ne kadar sık şehir dışı yolculuk yapılacak ? Bu yolculukdan beklenti ne ? Ne kadar uzaklıkda vs. onlara da bakmak gerekir. 2. motor, 2. servis, 2. vergi 2. ... demek tabii ama getirisinin yüksek olacağını varsaydık.

Ben scooter'ı kumaş pantolon, makosen ayakkabı, yağmur - soğuk da korur, diz örtüsü olur vs. diye de düşünmüştüm. Eğer konu sadece yakıt ekonomisi ise, o ayrı bir konu zaten.

Ne kadar sık şehir dışı yolculuk yapılacak ? Bu yolculukdan beklenti ne ? Ne kadar uzaklıkda vs. onlara da bakmak gerekir. 2. motor, 2. servis, 2. vergi 2. ... demek tabii ama getirisinin yüksek olacağını varsaydık.
inan kafam çok karıştı. Şimdi hergün 150 km yapıyorum. Bazı zamanlar motoru kullanmaya korkar hale geldim yakıyor çünkü hiç yakmazsa şehir içi 4,5-5 litre yakıyor. Bu da günlük bana 30 lira civarı para demek.. haftasonlarıda kaçıyorum çıkıp edirneye abanta gidiyorum canım sıkılıp şehiriçi dolaşırken kendimi temde buluyorum :) o yüzden uzun yol yapabilmesi çok önemli. scoter alma nedenimde bu altımda o olsa haftaiçi haftasonu şeklinde binerim diye düşünmüştüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar