2.motor için sizce tecrübem yeterlimi? mt25 ? r25?

Merhaba arakdaşlar geçen sene nisan ayında ybr 125 motorumu başlangıç motoru olarak aldım geçen seneden bu seneye 5000 km tecrübem olmuş çok şükür bugüne kadar kaza bela yaşamadım şehir dışı motoru çok kullanmadım açıkcası sadece 1 defa gidiş dönüş totalde 180 km lik şehir dışı tecrübem var.genelde şehir içi kullanıyorum motoru öyle hız düşkünü biride değilim açıkcası hatta hala korkuyorum aralardan derelerden geçemiyorum akan trafikte araba gibi şeridimde gidiyorum virajlara falan hızlı girmeye korkuyorum.fakat artık farkettimki motorumu değiştirmek istiyorum birazda şık bişey olsun insanlar dönüp baksın istiyorum bu sebeple araştırmalara başlayınca r25 ve mt25 arasında gidip gelmeye başladım ikiside çok hoşuma gidiyor fakat 5000 km tecrübe ile bu motorlara geçilirmi bi bir sene daha bekleyeyimmi ve bu motorlara geçince alışabilirmiyim ybr den sonra kullanması çok zor mu nasıl?

bende uyanan izlenimi paylaşayım seninle..virajlardan,aralardan geçmeye korkuyorum demişsin..bana kalırsa bahsettiğin motorlara geçebilmen için daha çok tecrübeye ihtiyacın var..çünkü bahsettiğin cihazlar ybr'ye göre çok çok performanslı cihazlar..yeri geldi mi sesine aldanıp basıcaksın tecrübeye sabit :)ha illa ki şık bir motorum olsun hız düşkünü de değilim dersen, ki öyle dedin :) ozaman yine 125 cc standartlarında farklı marka ve modeller bakabilirsin sürüş tarzına en uygun olarak..mesela cbr 125 al ya da mt 125 ya da ya da ya da....örnekler çoğaltılabilir.ama altında ki motor kaya gibidir üzmez seni sen onunla devam et bence. o yüzden bana kalırsa bir müddet daha var olan motorunla tecrübe edin..ben ilk motorumla tabiri caiz ise fare olana kadar kullandım ve artık fark ettim ki daha yüksk cc'li cihazlara tamamım dedim..ve de sattım motorumu arayıştayım :)

:) r25 ve mt25 her ikisi de 250 cc değil mi bunların. Zaten hiç tecrüben olmadan da bunlardan başlayabilirdin. Ben de sandım 1.000 cc sürebilir miyim filan diyeceksin. Ama boşver merdivenleri yavaş çıkmakla iyisini yapmışsın. İkisinden birini al rahat rahat sürersin. Her ikisi de başlangıç motorudur. Alışana kadar trafiğe çıkmadan kullan bir süre.

Yok ama çok tedirginlik yaşıyorsan motor üzerinde iyi bir eğitim almanı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
valla 250 cc motorlar ama 10 beygirlik 125 cc bi makinadan sonra o beygirlere çıkmak beni açıkcası ürkütüyor her ne kadar 250 cc olsada bence mt25 ve r25 ile başlangıç motoru yapmak pek akıl karı değil gibime geliyor sırf o yüzden 125 cc ile başladım ve hala 1 sene daha tecrübe edinmem lazımmı diye düşünüyorum

valla 250 cc motorlar ama 10 beygirlik 125 cc bi makinadan sonra o beygirlere çıkmak beni açıkcası ürkütüyor her ne kadar 250 cc olsada bence mt25 ve r25 ile başlangıç motoru yapmak pek akıl karı değil gibime geliyor sırf o yüzden 125 cc ile başladım ve hala 1 sene daha tecrübe edinmem lazımmı diye düşünüyorum

çok doğru ve yerli yerinde karar :)

Bir eğitim alsan oturuşun sürüşün virajın değişecek sonra güzelce geçiş yaparsın kendin geliştirmeye calışmasan iyi olur..

5000 km'yi hep aynı güzergahta yaptıysan çok tecrübe olmamıştır sana. Yine de altından kalkılmayacak bir güç değil bence. Nasıl hızlanıyorsa ona göre de duran aletler.

127

Honda eğitimlerini al 1 ve 2 yi. Ondan sonra ybr yi kullanışın bile değişecek zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar