2 KONUDA YARDIM İLGİLENİRMİSİNİZ..

Arkadaşlar iyi geceler forumda yeniyim herkese merhaba. Sizlerden 2 konuda yardım isteyecektim daha doğrusu 1 konuda öneri alacağım 1 konuda aydınlatmanızı isteyeceğim ilk olarak ben motora yeni başlayacak olan bir insanım işe gidip gelmek için ve kısmet olursa ilerde daha büyütmek için bir motor alacağım bütçem çok değil 2 Bin TL 2. el bir motosiklet alacağım Scooter olacak biliyorum bütçe az bir çok insan bekle paranı büyüt falan diyor ama elimde olan para bu daha fazlasını verme imkanım yok 2 bin TL ye kötü olmayan daha doğrusu kötünün iyisi olan Scooter önerinizi alacağım..

2. olarak motoru evraklı alacağım ehliyetim olmadan ruhsatı üzerime alabilir miyim ?

Teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:13 ----------

neden kimse ilgilenmedi be

Eğer ehliyetin olsaydı sana şunları yazardım;

100 loyal aldık komşumuza, ablamız tırtır işe gidip geliyor. Arada annesini bile alıyor arkasına. Topcase var üstünde 2000 vermişti, ikinci el ama pek kullanılmamış. Her gün 5-6km gidip geliyor. Akşamları gezmeye çıkıyor. 3 aydır daha masraf çıkarmadı. Ama uzak mesafe gideceksen, ya da İstanbul gibi bir yerdeysen, ne yazık ki bende bütçeni arttırmanı tavsiye edeceğim.

Ama ehliyetin olmadığı için, "ehliyetsiz motosiklet kullanmanın cezasını biliyor musun?" Yazıyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Durum müsait değilse ehliyetsiz trafiğe çıkmak deli cesareti . En iyi! ihtimal polis çevirir yazar cezanızı motor parasını cezaya yatırır yürürsünüz. risk olarak ölümlü kazalar hapisler ve voltalar da var. Şimdi karşı çıkacak olan çok olacak biliyorum ama bu bütçeyle ancak çinli scooter yürütülür , bunun bakımı parçası vs. Bu arada sadece ehliyet alıp minimum kalitede ekipman alacak bütçeniz var , aslında motor alacak bütçede yok ortada...

Başkan kendimce yeterli ekipmanları uzun yıllardır motor kullanan bir abimden alacağım kask mont dizlik falan ehliyet işine gelecek olursak motor konusunda pratiğim var yeterince yani scooter konusunda kendime güveniyorum tabi polis çevirmesine gelirsem sağlam bir ceza yiyeceğimi hatta motoru alabileceklerini bende biliyorum fakat şuan gerçekten ihtiyacım var motora elimde olan miktar bu ve ben olabildiğince araştırıp alınabilecek en iyisini almaya çalışıyorum

yapılması gereken minimum masraf ,
ehliyet 1.250
kask 300
eldiven 100
mont 300
noter ruhsat vs 300
japon 4000 (2.el) yada
çin 2000 (2.el)
sigorta 800
üstüne para olunca bot 400
pantalon 200

bu listeden hangisini çıkartırsan çıkart başın fevkalade ağrıyacak , arkadaşımın dediği gibi 2bin liraya ehliyet alınır , akbil alınır kalan para biriktirilmeye başlanır..

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:53 ----------

Şu konuyu anlatamıyorum neden bilmiyorum . herkes sanki hiç kaza yapmayacakmış gibi düşünüyor. Yapacaksınız diye bir şeyde yok ama bunun adı kaza planlı yapılmıyor bu iş . yaptıktan sonra da kimin haklı olduğunun hiç bir önemi yok tüm masrafı siz ödersiniz , masraftan çoksa zarar bedelini ağır ödersiniz. Polis çevirme sırasında aracınızı bağlayarak sizi hapisten kurtarır .

Reis anlıyorum da ben sabahları 10 dakika işe gidicem motor kapı önünde yatacak akşam 10 dakika işten döneceğim yaşadığım yer esenyurt dışınada pek çıkacağımı düşünmüyorum motorla über bir gezme planım yok köy gibi yerde kullanacağım tamam ekipman güvenlik için şart ehliyet resmi bir şey zaten ama dediğim gibi gerekli ekipmanı ben zaten halledeceğim motor ücreti dışında tek sıkıntım ehliyet..

Motor varken bırak sadece işe gidip gelmeyi bakkala bile motorla gideceksin bunu hepimiz yaşadık .

En iyi ihtimal eninde sonunda polis çevirecek , düne kadar gümbür gümbür bombaların patladığı bir memleketin kalkışmadan sonra daha kaç ay ohal de kalacağı belli değil bu süreç boyunca sürekli denetleneceğiz ( iyiki de denetleneceğiz hepimiz için) Ne olacak 1600 lira sana , ruhsatta görünen sahibi başka biri ise 1600 ona , zaten motor bağlanacak üstüne sigortası yoksa cezasını ödeyip sigortayı yaptırana kadar motoru çıkartmayacaklar ,kaldığı gün kadar ayrıca bedel alacaklar.

Bu paralarla japon alırsın net..karar senin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar