2 Gün Önce Kaza Atlattım/ Arabaya Omzumu Çarptım/ İlk Ciddi Kaza Tecrübem

Trabzon Tanjant Yolu'nda sağ şeritte, yaklaşık 60 km hızla ilerliyordum. Her şey normal seyrindeyken, siyah bir yarı ticari araç aniden sağa kırdı. Neyse ki şanslıydım; manevra yapabilecek mesafem vardı. Hızlıca refleks gösterip kendimi sağa attım ama yine de omzumu arabaya çarptım. Canım hiç yanmadı ama olayın psikolojik etkisi beni derinden sarstı.
Kısa bir mesafe gittikten sonra durdum, adama dönüp “Abi manyak mısın, ne yapıyorsun?” diye çıkıştım. O da arabayla yanıma yanaşıp, “Helal et, ama manyak demen olmuyor,” dedi. Ben de “Eyvallah,” deyip elimi uzattım, tokalaştık ve herkes kendi yoluna devam etti. Fakat ben fazla gidemedim. En yakındaki petrol istasyonuna uğrayıp elimi yüzümü yıkadım. Korkarak da olsa gitmem gereken yere vardım.
Olayı tekrar düşündüğümde, hem suçlu hem de üste çıkmaya çalışan bir adamın tavrı canımı sıkmıştı. İstesem yerden yere vurabilirdim ama “Amaan...” deyip geçmeyi tercih ettim. Sakinlik her şeydir.
1,5 yıldır motor sürüyorum. Daha önce de birkaç tehlike atlatmışlığım oldu ama hepsi basit şeylerdi; örneğin sıyırıp geçmeler gibi. Ama bu olay, diğerlerinden farklıydı. Hem ani gelişti hem de psikolojik olarak daha derin bir iz bıraktı.

Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Sakinlik iyidir, zararlada oturabilirdin.çok güzel bir özet.
Bu olayı ( ne kadar yapabilirsin bilmiyorum) kafanın içinde basite indirgeyerek psikolojik hasarı azaltabileceğini düşünüyorum.
Geçmiş olsun.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
O anda o adamı öldürsen ne olacaktı ki. olay olmuş bitmiş, o tipler yaptığı hatayı kabullenecek bir şey öğrenecek olsa zaten bu yaşa kadar öğrenirlerdi, adamı öldürsen katil olacaktın, dövsen adamı dövmüş olacaktın, bir faydası olmayacaktı. Olayı uzatmaman iyi olmuş. Bundan sonra bundan da ders çıkarım trafiğe çıktığın anda "bu trafikte ben hariç herkes psikopat deli herkes salak" diye düşünerek sürersin.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
"bu trafikte ben hariç herkes psikopat deli herkes salak"
Belki de yanlışlık burada. "bu trafikte ben dahil herkes psikopat deli herkes salak" diyebilsek daha makul olur sanki.
Öbür türlü "doblocu dayı" da aynısını düşünüp seni beni haksız çıkarıyor çünkü. :unsure:

Motosikleti
Belki de yanlışlık burada. "bu trafikte ben dahil herkes psikopat deli herkes salak" diyebilsek daha makul olur sanki.
Öbür türlü "doblocu dayı" da aynısını düşünüp seni beni haksız çıkarıyor çünkü. :unsure:
Tabi ki bu da doğru.
Ama ben yollarda kendimi Afrika Serengeti çayırlarında sürüsünden ayrı düşmüş antilop yavrusu gibi görüyorum, bu yüzden tehlikeli olabilecek bütün araçlardan uzak durmaya çalışıyorum, yakınlarına yaklaşmıyorum, yani benden bir zarar görmeleri ihtimali çok düşük oluyor. Nasıl ki o otların arkasından leopar çıkar mı, o ağacın arkasında pusuya yatmış aslan sürüsü olabilir mi, şu sudan geçerken timsah kapar mı diye tetikte oluyor bu hayvanlar ben de kendimi o şekilde besin zincirinin en dibinde görüp ona göre tehlikelerden uzak durmaya çalışıyorum.

Sakinlik iyidir, zararlada oturabilirdin.çok güzel bir özet.
Bu olayı ( ne kadar yapabilirsin bilmiyorum) kafanın içinde basite indirgeyerek psikolojik hasarı azaltabileceğini düşünüyorum.
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O anda o adamı öldürsen ne olacaktı ki. olay olmuş bitmiş, o tipler yaptığı hatayı kabullenecek bir şey öğrenecek olsa zaten bu yaşa kadar öğrenirlerdi, adamı öldürsen katil olacaktın, dövsen adamı dövmüş olacaktın, bir faydası olmayacaktı. Olayı uzatmaman iyi olmuş. Bundan sonra bundan da ders çıkarım trafiğe çıktığın anda "bu trafikte ben hariç herkes psikopat deli herkes salak" diye düşünerek sürersin.
Motordan soğuduğum bile oldu ama daha önemlisi trabzon insanından bir kere daha nefret ettim

Motosikleti
Motordan soğuduğum bile oldu ama daha önemlisi trabzon insanından bir kere daha nefret ettim
Yalnızca bir yerin insanından değil bazen üm insanlıktan nefret ettiğim oluyor. Uzaylılar gelse anında satarım dünyalıları. :)

Bir tane degil ki hangi birisiyle ugrasaksin.O yuzden bosver gitsin belasini baska yerde bulsun.Bir gun Antalya dan donerken makas atan surucuye oha nabiosun diye duduk caldim adam malum seviye inip kavga edesim geldi sonra ailem var dedim gitsin basini yesin dedim.Simdi iyilide oyle yaptim diyorum.Bu ulkede sakin kalmak en akillica is.

Yalnızca bir yerin insanından değil bazen üm insanlıktan nefret ettiğim oluyor. Uzaylılar gelse anında satarım dünyalıları. :)
Şu memlekete uzaylı gelsin bizimkiler onları da yoldan çıkarır abi rahat ol :D
Uzaylı görse şaka için bıçaklayacak insanlarla yaşıyoruz o yüzden kimseye bulaşmadan gitmek en mantıklısı.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Şu memlekete uzaylı gelsin bizimkiler onları da yoldan çıkarır abi rahat ol :D
Uzaylı görse şaka için bıçaklayacak insanlarla yaşıyoruz o yüzden kimseye bulaşmadan gitmek en mantıklısı.
Yapılmışı var. 😜
=============== ÇALINTI ===============

Uşak’ta ‘uzaylı’yı taşla kovaladılar​

Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2001

6be7dc5b1d4a579e65f11d5c9016a35ebc8992aa.jpg

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, DHA

Uşaklı üç köylü, uzaylı gördüklerini, ışıklar saçan cisme taş atınca yükselip uzaklaştığını anlattı. Valiliğin güvenlik toplantısına konu olan olayda, robot resim de çizildi. Kaymakamlık olayı NASA'ya bildirme kararı aldı.

UŞAK'ın Eşme İlçesi Narlı Köyü'nde bir tarlada ‘uzaylı’ görüldüğü iddiası ortalığı karıştırdı. Geçen cumartesi sabahı tütün tarlasına çalışmaya giden Narlı köylülerinden Fevzi Can, Selma Can ve Ayşe Topaloğlu tarlada uzaylı gördüklerini kaymakamlığa bildirdi.

Fevzi Can, traktörle giderken tarlada 60-70 santimetre boyunda, parlak, jelatin renkli elbiseli, göbeği ışık gibi parlak koyu sarı renkli, ayakları kırmızı ışıklı, başı elips şeklinde ve gözleri olan bir cismin kendilerini izlediğini, hareket edip 4-5 metre yakınlarına geldiğini, bu sırada 2 metre kadar da yükseldiğini söyledi.

40 yaşındaki Fevzi Can yerden taş alıp attığında bu cismin hızla yükselip uzaklaştığını öne sürdü. İlginç haber üzerine Narlı Köyü'nü bir anda saran ‘uzaylı’ haberi dalga dalga yayıldı. Kaymakam Mehmet Yıldırım da durumu Vali Ayhan Çevik'e haber verdi.

UZAYLIYA ROBOT RESİM

İddia dün Uşak'ta yapılan Güvenlik Toplantısı'nda ele alındı. Valiliğin hazırlattığı ve üzerinde uzaylının ‘robot resmi’nin de yer aldığı bülten, kaymakam, emniyet amirleri ve jandarma komutanlarına dağıtıldı. Toplantıdan sonra açıklama yapan Vali Ayhan Çevik şunları söyledi:

‘‘Toplantıda Eşme Kaymakamı Mehmet Yıldırım'a ‘Sen inanıyor musun?' diye sordum. O da ‘Birkaç kişinin birbirini teyid ettiğini' söyledi, ‘İnanıyorum' dedi. Kaymakam Yıldırım, bölgede yaptığı incelemede, cismin indiği bölgede is lekeleri olduğu bilgisini de verdi. Aynı yerde bir gün önce de bir pelikan kuşunun havadan hızla yere düşerek öldüğü de görülmüş. Bu da bir tesadüf. Valilik olarak bizim yapabileceğimiz birşey yok. Dünyanın çeşitli yerlerinde bu tür cisimlerin görüntülerinin alındığını duyuyoruz.’’

Şimdiye kadar askeri makamlardan konuyla ilgili bir talep gelmediğini belirten Vali Çevik, ‘‘Dünyada bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlar var. Onların e-mail adreslerine Eşme'deki durumu bildirmesi için Ulubey Kaymakam Vekili Mithat Kuşadalı'yı görevlendirdim’’ diye konuştu. Çevik, bir de espri yaptı, ‘‘Eşme'de altın madeni var. Dünyalılar işlemiyor, uzaylılar mı işleyecek'' dedi.

NASA'YA BİLDİRECEK

Ulubey Kaymakam Vekili Mithat Kuşadalı da Eşme'deki ‘olağanüstü durumu' Amerikan Uzay Üssü NASA'ya bildireceğini belirtti. Kuşadalı, ‘‘Bu konuyla yakından ilgilendiklerini biliyorum. Ufolar'la ilgili İngiltere'de de araştırma yapan bir kurum var. Onlarla da temasa geçeceğim. Bunun dışında irili ufaklı 20-3 0 kadar dernek faaliyet gösteriyor, onların da internetteki mail adreslerine elektronik posta göndereceğim’’ diye konuştu.
=============== ÇALINTI ===============

Yeğenim boş ver böyle şeylere fazla takılma,

O bir hata yapmış senin üzerine doğru kırmış ve hatasını anlayıp helallik istemiş daha ne yapsın inip motosikletinin egzozunu mu öpsün?

Sen olayın sıcaklığı ile bir hata yapmışsın adama manyak demişsin; manyak kelimesi hakaret sayılır.

Olayın sıcaklığı ile böyle söylemen tolere edilebilir o anda soğuk kanlılıkla hareket edemeyebilirsin ama ondan sonra hiddetlenmen yanlış olmuş. Bundan sonrası seni haksız duruma düşürür.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmiş olsun. Ben de dün hayatımdaki en ciddi kaza tehlikemi azıcık soğukkanlılık, azıcık tecrübe, azıcık antrenman ve bol bol şansla atlattım. Dün sabah İzmir'den 470 km sürüp İstanbul'a bayram ziyaretine geldim, öğleden sonra işim bitti ve yine 470 km sürüp İzmir'e dönmek için yola çıktım. İzmir gişelere gelince insan eve vardım sanıyor ve rahatlıyor, benim de evime varmama 30 km varken ve hava hafiften kararmaya başlamıştı ben de yorgunluğun etkisiyle bir an önce eve varmak için gaz açtım. Gaz açınca haliyle risk alıyorsun ve sollama, sağlama, filtreleme Allah ne verdiyse yapıştırıyorsun. Sağlaya sollaya en sağ şeritte ilerlerken biraz ilerimde Doblo vardı ve Doblo'nun önünde dörtlülerini yakıp da giden bir Toros, ben sağ şeridin de sağına geçerek, emniyet şeridinden yapıştırıp iki arabayı da geçip Toros'un önüne geçerek sağ şeritte devam etmeyi planladım. Ben tam emniyet şeridine geçince dörtlülerini yakmış Toros emniyet şeridine girdi. O an frene asılsam benim motor şey etsen durmaz ve sonuç olarak Toros'un arkasına patlardım. Halbuki Toros'un dörtlülerini yakmasından dolayı emniyet şeridine gireceğini tahmin etmiştim. Neyse duramayacağımı bildiğimden risk alarak gaz açtım ve Toros'un solu ile aynı hizadaki Doblo'nun sağında kalan ufak boşluktan kaçtım.

Büyüklerimiz, bir çok uzun yol kazasının eve varmaya yakın noktalarda oluştuğunu söylemişlerdi. Az kalsın deneyimleyerek öğreniyordum. Şükür, verilmiş sadakamız varmış.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Geçmiş olsun. Ben de dün hayatımdaki en ciddi kaza tehlikemi azıcık soğukkanlılık, azıcık tecrübe, azıcık antrenman ve bol bol şansla atlattım. Dün sabah İzmir'den 470 km sürüp İstanbul'a bayram ziyaretine geldim, öğleden sonra işim bitti ve yine 470 km sürüp İzmir'e dönmek için yola çıktım. İzmir gişelere gelince insan eve vardım sanıyor ve rahatlıyor, benim de evime varmama 30 km varken ve hava hafiften kararmaya başlamıştı ben de yorgunluğun etkisiyle bir an önce eve varmak için gaz açtım. Gaz açınca haliyle risk alıyorsun ve sollama, sağlama, filtreleme Allah ne verdiyse yapıştırıyorsun. Sağlaya sollaya en sağ şeritte ilerlerken biraz ilerimde Doblo vardı ve Doblo'nun önünde dörtlülerini yakıp da giden bir Toros, ben sağ şeridin de sağına geçerek, emniyet şeridinden yapıştırıp iki arabayı da geçip Toros'un önüne geçerek sağ şeritte devam etmeyi planladım. Ben tam emniyet şeridine geçince dörtlülerini yakmış Toros emniyet şeridine girdi. O an frene asılsam benim motor şey etsen durmaz ve sonuç olarak Toros'un arkasına patlardım. Halbuki Toros'un dörtlülerini yakmasından dolayı emniyet şeridine gireceğini tahmin etmiştim. Neyse duramayacağımı bildiğimden risk alarak gaz açtım ve Toros'un solu ile aynı hizadaki Doblo'nun sağında kalan ufak boşluktan kaçtım.

Büyüklerimiz, bir çok uzun yol kazasının eve varmaya yakın noktalarda oluştuğunu söylemişlerdi. Az kalsın deneyimleyerek öğreniyordum. Şükür, verilmiş sadakamız varmış.
Çok çok geçmiş olsun, saniyelik durumlar.
Benim konduramadığım şey, abi sen bu hatayı nasıl yapıyorsun ya! Basiretin bağlanmış olabilir mi? Aynı gün 1000 km yol yapmışsın, aslında sorunun tek cevabı bu olsa da böyle tercübeli bir motorcunun "o emniyet şeridi" maceralarına girmemesi gerekirdi.
Sonuç olarak hayatta mıyız, iyi miyiz, olaydan ders çıkardık mı? Önemli olan bu.
Kısa süre önce ben de yazmıştım başka bir başlığa, önce tırın dorsesi sonra da emniyet şeridinden 100 km ile gelen S Class Mercedes maceramı.
Tüm dikkatimi ve konsatrasyonumu kaybettiğim ilk sürüşümde bir dk ara ile iki ölümcül kaza atlatmış ve bu işini şakaya gelmediğini anladığımı yazmıştım.
Tekrar geçmiş olsun. Motor ne dalgınlığa ne de sabırsızlığa müsaade etmiyor dostlar.

Geçmiş olsun abi forumda yeniyim fakat size saygım var büyük tecrübeleriniz olduğunu düşünüyorum.
Bu arada mesajlara geç baktım hayatımın ilk uzun yolunu yaptım(rtr200 ile rizeye gittim :D) çok şüpheci yaklaştım nasıl gideceğim vs. diye ama bunca insanın neden motorla uzun yola gittiğini kendim yapınca anladım başka bir şey bu :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Su ticari arac, servis suruculeri normal degil, 2 kat dikkat edin onlara.

Elâlemin canina kastedip, o anin sokuyla manyak denmesini bile cekememeleri insanin sabrini zorluyor.

Gecmis olsun, dikkat et kendine.
Bütün kazalarımı ticariler yüzünden yapıyordum neredeyse :/
çok teşekkür ederim

Elâlemin canina kastedip, o anin sokuyla manyak denmesini bile cekememeleri insanin sabrini zorluyor.
1 - Burada kast yok. Olayı doğru değerlendirelim adam hata yapmış ve helallik istemiş.

kastetmek:
amaç olarak almak, amaçlamak, bilerek, isteyerek yapmak.

2 - Bize düşen orta yolu bulmak, tarafları sakinleştirmek, olayın sıcaklığı ile söylenen bir lafı bile çekemiyorlar, insanın sabrını taşırıyorlar gibi yaklaşımlarla bir tarafı tahrik etmek doğru değil.

Sonuçta ortada kasıt yok. Hepimizin istemesek te yapabileceğimiz, başımıza gelebilecek bir olay yaşanmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar