2 gece 3 gün Antalya-Karaöz-Kaş Turu (100 CC). Gezi raporu ve aldığım malzemeler.

güzel olmuş Allah dahasınıda nasip etsin. hani eşya malzeme falan hepsi zamanla tecrübe edilir, ama güvenlik ihmale gelmiyor kardeşim. Önteker kaymış, zincir kesilmiş aman dikkat! bence çadırdan vs. daha önemli iyibir takım yol lastiği. motosikletin ne olursa olsun lastiğin yere tutunmuyorsa bi kıymeti yok bence. kazasız günleriniz olsun...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:25 ----------

bişey daha yan çanta denemelisin bence, hem eşyalar çok düzenli hemde motor daha dengeli oluyor.

Büyük cc'den ziyade, küçük cc ile gezi yapmak, çok yol gitmek, ve bunları başkalarının yaptığını da görmek hep daha çok keyif vermiştir bana. Sanki az imkandan daha çok ürün çıkarmak gibi. Tekerine sağlık.

Bir kaç tavsiye de ben vereyim dikkate alırsan.

Sanırım orjinal lastikleri var üstünde, büyük risk almışsın. Kuruda yine bir yere kadar iş görse de nerede yağmur yağar belli olmaz uzun yolda. Tavsiyem acilen lastikleri iyi marka ile değiştirmen.
Aynı şekilde orjinal zincir de mümkünse çok uzun süre kullanılmamalı. 13binde orjinal zincirle iyi cesaret etmişsin, zaten nasibini almışsın :).Arch ve Choco'nun zincirleri iyidir, tavsiye ederim. Zaten 30-50 TL arası fiyatları var, 10-12binde bir değiştir gitsin. Riskine değmez, takla bile attırır.
Özellikle yerleşim yerlerine uzak bir geziye çıkıyorsan mutlaka plastik cırt kelepçe, lastik tamir spreyi veya fitil yanına al.

kendi gezdiğimiz yerleri başkasının kadrajından görmek güzeldi.daha nicelerine dostum.

başkasının kadrajından gördüğümüz yerleri sonra gezmekte güzel oldu. Dün çıktım günübirlik turdu ama güzeldi, RideForLife'a aklımıza getirdiğin için teşekkürler

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Keyifli geziler..

Teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:06 ----------

güzel olmuş Allah dahasınıda nasip etsin. hani eşya malzeme falan hepsi zamanla tecrübe edilir, ama güvenlik ihmale gelmiyor kardeşim. Önteker kaymış, zincir kesilmiş aman dikkat! bence çadırdan vs. daha önemli iyibir takım yol lastiği. motosikletin ne olursa olsun lastiğin yere tutunmuyorsa bi kıymeti yok bence. kazasız günleriniz olsun...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:25 ----------

bişey daha yan çanta denemelisin bence, hem eşyalar çok düzenli hemde motor daha dengeli oluyor.

Yan çanta olayı gerçekten büyük rahatlık getirebilir bana. Turdan önce düşünmüştüm fakat az zamanım olduğu için fırsat bulup ayarlayamamıştım. Lastik zamanı geliyor zaten, bu son sezondu. İnşallah alacağım yakıt vakitte.

Güzel mesajınız için teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:08 ----------

Büyük cc'den ziyade, küçük cc ile gezi yapmak, çok yol gitmek, ve bunları başkalarının yaptığını da görmek hep daha çok keyif vermiştir bana. Sanki az imkandan daha çok ürün çıkarmak gibi. Tekerine sağlık.

Bir kaç tavsiye de ben vereyim dikkate alırsan.

Sanırım orjinal lastikleri var üstünde, büyük risk almışsın. Kuruda yine bir yere kadar iş görse de nerede yağmur yağar belli olmaz uzun yolda. Tavsiyem acilen lastikleri iyi marka ile değiştirmen.
Aynı şekilde orjinal zincir de mümkünse çok uzun süre kullanılmamalı. 13binde orjinal zincirle iyi cesaret etmişsin, zaten nasibini almışsın :).Arch ve Choco'nun zincirleri iyidir, tavsiye ederim. Zaten 30-50 TL arası fiyatları var, 10-12binde bir değiştir gitsin. Riskine değmez, takla bile attırır.
Özellikle yerleşim yerlerine uzak bir geziye çıkıyorsan mutlaka plastik cırt kelepçe, lastik tamir spreyi veya fitil yanına al.

Lastikler yakın zamanda değişecek, teşekkür ederim. Zincir konusunda biraz acemiyim, ne zaman değişir veya koparsa nasıl tamir edilir gibi konularda bilgim yoktu artık oldu. Yeni zincir vakti dediğiniz gibi geldi. Zincirim aynı zamanda biraz bozuk. Giderken gerginleşip tekrar bollaşıyor maalesef. Bu kış motoru değiştirmezsem lastik, zincir ve akü masrafı var motorun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:10 ----------

kendi gezdiğimiz yerleri başkasının kadrajından görmek güzeldi.daha nicelerine dostum.

Teşekkürler. Bir gün Antalya MT olarak beraber yapmak dileği ile :).

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:11 ----------

başkasının kadrajından gördüğümüz yerleri sonra gezmekte güzel oldu. Dün çıktım günübirlik turdu ama güzeldi, RideForLife'a aklımıza getirdiğin için teşekkürler

Rica ederim. Umarım sizin turunuzda sıkıntısız geçmiştir. Yakın zamanda 2 günlük güzel bir tur daha düşünüyorum, onuda paylaşırım :) .

F54

güzel gezi olmuş
aksiliklere takılma onlar olağan şeyler

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------

güzel gezi olmuş
aksiliklere takılma onlar olağan şeyler

Adana İl Temsilcisi
Güzel gezi ve anlatım olmuş.paylaşım için teşekkürler.ADANA'dan selam olsun kardeş.bagaj filesini bende tavsiye ediyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benım ilk motorum yıllar once 100 luk bir cub tı ve 10 bın km sehir içi ve dısı yol yapmama ragmen hiç zıncır kopmamıstı bu durum cok ilginç geldi kalıte iyicd dusmus anlasılan bazı cın modellerinde. Allahtan dagın basında kalmamıasınız

Güzel gezi olmuş. Ben de KUBAzaki ile yazın gezmeyi düşünüyorum. Heybe ya da çanta kullanmam gerektiğini bir kez daha görmüş oldum. Lastikler benim de orijinal. Kimisi yedek iç lastik ve alet al diyor. Kimisi de tubeless lastiğe çevir diyor. O konuda kafam karışık sadece.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Evde tıkıldığımız şu günlerde bu konuya denk gelmem iyi olmadı:) Tekerine taş değmesin. İç geçirerek zevkle okudum.

Mersin İl Temsilcisi
Gergin ve miskin bir sabahı şenlendiren güzel bir paylaşım..
Darısı başımıza..
Tekeriniz düz bassın..

Tebrik ederim başta arkadaşım önemli olan cesaret edip kendine güvenip yola koyulmak yeni yerler bulmak doğa ile içli dişli olmak sonra uzun yol tecrübesi elde etmek ve sagsalim başlangıç noktasına geri dönmek tekerinize taş değmesin yolu açık olsun

Motosikleti
Suzuki burgman 200
o kadar yük ön tekerin tutuşunu azaltır aman dikkat.uzun yolda tecrübe ettiğim tek şey ne kadar yük o kadar ayakbağı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar