2.Elde Ruhsat ve Sigorta Hakkında YARDIM

Hayırlı akşamlar mt ailesi.
Ben Kıbrıs'da öğrenci olan bir kardeşinizim ve nasipse önümüzdeki hafta Türkiye'ye gidip 2.el bir motor alma planım var.
Ve fakat zaman kısıtlamam olduğu için bütün satış-sigorta-ruhsat vs. gibi işlemleri aynı gün içerisinde halledip tekrar Kıbrıs'a dönmem lazım.
Fakat bir türlü cevabını bulamadığım ve kafama takılan 2 önemli problemim var.

1. olarak ben bu motoru aldığımda eğer plakayı değiştirmeyecek olursam ruhsatı aynı gün içerisinde trafik şubeden veya ilgili olan her neresi ise oradan alabiliyor muyum?(Plakayı değiştirirsem tahminen kaç gün sürer bunu da bilemiyorum.)

2. olarak da internette bazı resmi kaynaklar da araç alındıktan sonra sigorta için alıcıya 10 gün gibi bir müddet tanımış ve parantez içinde belirterek araç yurt dışına çıkarsa bu süre değişiklik gösterebilir gibi..
Şimdi bu tabi bu kadar basit bir şekilde yazmadığından ve bende politikacı falan olmadığımdan kendi işime göre yorumladım. Yani motoru aldıktan sonra Kıbrıs'a geçerken bana kimse Türkiye sigortamı sormayacak.Eğer kimse sigortan yok seni Kıbrıs'a gönderemeyiz demeyecek ise (Kıbrıs'da sigortasını yapıcam) aldıktan sonra bir ton para verip sigorta yaptırmama gerek yok gibi bir anlam çıkarttım :queen:
Bunun aslı astarı var mıdır nedir ne değildir bu konularda gerçekten bilgili olan arkadaşlarımın, abilerimin yardımlarına ihtiyacım var.
Herkese iyi forumlar mt ailesi.
:cat:

Sigorta yaptırmazsan ruhsatını alamadığın bir motorun olur. Ruhsat normalde sigorta yaptırdıysan 15 gün içerisinde ev adresine gönderilir. Ancak kıbrısa yollarlar mı bilmiyorum :)

Sigorta yaptırmazsan ruhsatını alamadığın bir motorun olur. Ruhsat normalde sigorta yaptırdıysan 15 gün içerisinde ev adresine gönderilir. Ancak kıbrısa yollarlar mı bilmiyorum :)

Ruhsat çıkartırken emniyetde önce sigorta zorunluluğunun olduğunu bilmiyordum. Gerçekten böyle ise çok kötü oldu.
Muhteşem kanunlar yüzünden ülkede olmayan motora bile sigorta yaptıracaz yani desenize.

Peki ya bütün işlemlerin (sigorta-ruhsat-noter deviri vs.) aynı gün içerisinde tamamlayıp yurt dışı çıkışını sağlayabilirmiyim?

Ruhsat çıkartırken emniyetde önce sigorta zorunluluğunun olduğunu bilmiyordum. Gerçekten böyle ise çok kötü oldu.
Muhteşem kanunlar yüzünden ülkede olmayan motora bile sigorta yaptıracaz yani desenize.

Peki ya bütün işlemlerin (sigorta-ruhsat-noter deviri vs.) aynı gün içerisinde tamamlayıp yurt dışı çıkışını sağlayabilirmiyim?
Motoru üzerine alırsın ama ruhsatı eline vermezler, göndermezler. Kıbrısa götüreceğin için özel bir durum varmı bunu emniyete sorman lazım.

Motoru bi günde alıp gidersin ama ruhsat geride kalır.

dert etmeyin canım kendine benzeyen bi arkadaşına verir kimliği zaten postane yüzümüze bakmıyor o arkadaş alıp peyder pey yollar :D

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
noterde satış yapılır
çıkışta hemen gidip sigortanı yaparsın
oradan da plakanın bağlı bulunduğu trafik şubeye gidip ruhsatını alabilirsin

hepsi birkaç saatte tamamlanabilir işlemler

noterde satış yapılır
çıkışta hemen gidip sigortanı yaparsın
oradan da plakanın bağlı bulunduğu trafik şubeye gidip ruhsatını alabilirsin

hepsi birkaç saatte tamamlanabilir işlemler

Ruhsatı da aynı gün içerisinde alabiliyorsam işim çok kolaylaşıcak.
Fakat hala Türkiye'de olmayan bir motora sigorta ödemenin mantığını anlayamadım gitti.
Ama görünen o ki (seve seve) o parayı da alacaklar.

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
Ruhsatı da aynı gün içerisinde alabiliyorsam işim çok kolaylaşıcak.
Fakat hala Türkiye'de olmayan bir motora sigorta ödemenin mantığını anlayamadım gitti.
Ama görünen o ki (seve seve) o parayı da alacaklar.
aracın nerede kullanıldığı konusu ayrı. hangi ülkeye kayıtlı olduğu ayrı.
kıbrısta kullansan da TR plakalı araca sigorta yaptırmalısın.
Bir de TR plakalı araca kıbrısta sigorta nasıl yaptıracaksın? (internet üzerinden olur ancak aynı gün ruhsatı alacaksan zaten mecburen sigortayı noter satışından hemen sonra yapmalısın)
Senin yapman gereken TR den araç satın alıp o aracı yurtdışında (Kıbrıs) kullanmak işlemi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar