- Konu Yazar
arkadaş bu insanlar kafayı yemiş ne bu ya böle sıfırı 4250 tl olan motoru 4000 e sahibindene koymuş bitanesi 3000 olanı 2900 e koymuş manyakmı bu millet ya :s ikinci elden soğuttular adamı
Hazır rodajı yapılmış. Plakası çıkmış. Test edilmiş onaylanmış.. ilave çanta, koruma demiri, kask falan da veriyorlar daha ne olsun dimi ama..
Bu dediklerimi altın elbiseli adam yapmış olaydı.. 4.000 TL lik motora 4.500 TL verirdim.. Altın elbiseli adam işin ucuzuna da kaçmaz.. Hatta 5.000 TL verirdim yaaaaa!....
Ama başkasına asla!...
Çoğu motor kullanıcısı motoru ve ekipmanını alıp sıkılıyor yada başka bir ihtiyacı ortaya çıkıyor, satması gerekiyor... ve bütün harcamalarını ilk günkü değeri ile paraya tekrar çevirmeye, en az zararla kurtarmaya çalışıyor ama bu pek mümkün olmuyor.
Bazende pazarlık payını da gözetip fiyatı biraz yüksek tutuyorlar. Sonuçta serbest pazar söz konusu, kızmamak lazım.
benim motordan sahibinden com da 12 tane ilan var . motorumu satarsam, 12 ilanın fiyatını toplayıp 12 bölecem çıkan fiyatı motoruma değer biçecem. hepsinin ortalaması, daha ne olsun
2 ay önce metzeler lastik taktım 1050tl +sisi bar+custom elcik vs vs toplasam 1500tl üstüne koymam lazım. fiyatı buna göre tutarsam adam boşunu alır kendi zevkine göre aksesuar takar. bu iş ticaret işi değil gönül işi yeri gelir değerinden düşük satarsın. yeri gelir iyisi olsun dersin masıraf yapacağıma 2000 lira pahalı olsun temiz olsun dersin, ki benim motor da pek boş sayılmaz hepsinin ortalama fiyatını aldığım zaman zaten kar etmiyorum. makul fiyat vereceksin altı ay bir sene bekleyeceğine bir an önce elinden çıkarıp yoluna devam edeceksinMantıklı gibi aslında ama bu durumda henüz "0" denecek lastikleri olan, elcik korumaları olan, 400-500 liralık çantası olan bi adam çok zarar etmezmi:silent: Çünkü %95i çıplak haliyle satışta :silent:
En azından sen güzel bi fikir attın ortaya diğer arkadaşlar buna bile yanaşmamıştı :thumleft:
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:51 ----------
Şu başlıkta çokkez sormuştum ama herkes mesajlarımı görmeyi engellemiş olacakki duymamış gibi yaptılar :mrgreen:
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/119782-sifirindan-pahali-2-el-motosiklet-satmak-4.html