2.El MSX 125 hakkında.

Burası motosiklet hakkında bilgi alışverişi yapılan bir forum olduğu için bir sorum var.

Ehliyetimi aldıktan sonra MSX125 almak istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar sorum şu, acemi olduğum için illa ki düşmeler olacak. Parça fiyatları nasıl? Koruma demiri taktırmak mantıklı olur mu? Satın alırken nelere dikkat etmeliyim?

Kullanım açısından bana uygun olur mu? Boyum 163 ve 66 kiloyum.

Yani verdiğim paraya değer mi? Bilgisi olanlar şöyle özet bir bilgi yığını yazabilir mi? Benim için önemli.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:04 ----------

Gördüğünüz gibi bilgi almak istediğim bir konuya adam akıllı cevap gelmiyor. Başka ir şey sorsam yanıt yağmuru olurdu.

Motosikleti
Yok
Burası motosiklet hakkında bilgi alışverişi yapılan bir forum olduğu için bir sorum var.

Ehliyetimi aldıktan sonra MSX125 almak istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar sorum şu, acemi olduğum için illa ki düşmeler olacak. Parça fiyatları nasıl? Koruma demiri taktırmak mantıklı olur mu? Satın alırken nelere dikkat etmeliyim?

Kullanım açısından bana uygun olur mu? Boyum 163 ve 66 kiloyum.

Yani verdiğim paraya değer mi? Bilgisi olanlar şöyle özet bir bilgi yığını yazabilir mi? Benim için önemli.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:04 ----------

Gördüğünüz gibi bilgi almak istediğim bir konuya adam akıllı cevap gelmiyor. Başka ir şey sorsam yanıt yağmuru olurdu.

Mesaj yazali 1 saat olmus, hemen yanit beklemeyin, forum burasi. Insanlar okuyup yanit verecektir. Bildigim kadariyla Amerika'da en cok sevilen motosikletlerden bir tanesi, GROM deniyor MSX 125'e yanilmiyorsam. Bir kac tane video birakiyorum, motosikletin incelemesi ile ilgili.

Forumda KirmiziGrom vardi bir de Kural[Z] var benim hatirladigim MSX 125 sahibi.

Guvenli surusler.

https://www.youtube.com/watch?v=j6_v-N2RHlQ
https://www.youtube.com/watch?v=OBxxptgFOxI
https://www.youtube.com/watch?v=y3VeMoPnrtA

forumda 120 sayfa konusu mevcut. herkes alacağı motor için konu açsa forum forum olmaktan çıkar.

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/132412-honda-msx-125-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-117.html

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cevap versenize lan allahsizlar.iki saat olmus sadece iki yanit var..

Ozellikle kezban taklidi yaptigini dusunuyorum.

MSX125 çok güzel motor alıp şehir içinde keyfini çıkar. Kamyon vs sollarken biraz zorlanırsın sadece o kadar. Ben denedim çok keyifli. Tam bir şaka makinesi. Bi de benzin deposu küçük ona dikkat et uzun yola cıkma :D

Yakıt deposu 5,5lt' dir ama bitirmek çok zor. Bitmiyor...

Parça fiyatları göreceli olarak makul hatta ucuz sayılır.

Eşim için aldım, lakin kendisi hala kullanmadığı için kenarda duruyor. Kapalı alanda muhafaza ediliyor, tertemiz, bakımlı... ama satılık değil.

Açıkçası satmayı da düşünmüyorum. Kullanması çok ama çok keyifli. Motosiklet küçük, gerçekten küçük. Bunun da etkisiyle kimse size yolda kolay kolay korna çalıp sıkıştırmıyor. Büyük ihtimalle "-Ah canıııımmm, canı ne ki bunun. Yerim ben onu." falan diyorlardır :mrgreen:

Bakım maliyeti yok gibi, çok kıvrak, sıkışık trafikte bulunmaz nimet, motor kondisyonu iyiyse 95-115 km/h ve hatta fazlası hızları görebiliyorsunuz.

Sele alçak, yapı itibari ile küçük bir topcase fazla sırıtmıyor. Ama topcase alacaksanız yuvarlak yapıda birşey öneririm, daha hoş duruyor.

Dışarıdan aksesuar getirmek isterseniz seçeneğiniz çok. Ama ülkemizde depo yan pedi dahi bulmak çok zor. Neyse ki orjinal parçaları ucuz, bu nedenle sorun olmuyor.

Lastik açısından da ebat ve bulunabilirlik konusunda sorun yaşamıyorsunuz. Pirelli ve Anlas gibi markaların güzel birçok lastik modeli bununla uyumlu, birebir ölçülerde bulmak kolay.

Çok dayanıklı, bozmak için çaba da sarfetseniz gerçek anlamda kasıt yoksa bozamıyorsunuz. Yağ eksiltme gibi derdi de kesinlikle yok.

Ara ivmelenme bu tip bir motosiklet için oldukça tatminkar, ama 125cc keyif motosikletinden bir CBR125R veya R125 performansı beklemeyin.

Şirin bir motosiklet, ancak ikinci eli bir üst satırdakiler gibi hareketli değil.

Motosikleti veya hacmi büyütmek isterseniz de bunu satmak istemeyeceğiniz, ikinci bir motosiklet olarak kalmasını tercih edeceğiniz bıcırık birşey.

Kullanımı çok çok keyifli, eğlenceli ve hatta komik. Tabiri caizse kendinizle dalga geçebilen ve bununla eğlenebilen birisiyseniz bu motosiklet sizin için ayrı bir eğlence oluyor.

Boyum yaklaşık 178, kilom olmuş 92. Üzerinde beni hayal etmeyi deneyin. Ve çok ama çok eğlenceli, motosiklet altımda kayboluyor gibi geliyor bana. Arkada çanta olmasa ayağa kalktığımda motosiklet altımdan yürüyüp kayıp gidecek :queen:

Trafikte ise küçük boyutlarına rağmen kesinlikle dikkat çekiyor, park halinde de mutlaka kendisini o ufacık boyuyla fark ettiriyor.

Eğer eğlenceli bir motosiklet arıyor, kolay kolay bozulmayacak birşey istiyor, al sat gibi birşey ile uğraşmıyorsanız şiddetle öneririm. Boy ve benzeri takıntılar varsa, size bakıp gülümseyen insanlardan hoşlanmıyorsanız uzak durmalısınız. Sanırım anlatabildim.

Motosikleti
D400
eşimizden sevgilimizden yemediğimiz tribi yiyoruz konusuna hemen cevap vermedik diye.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Kullanım açısından uygun olur selesi çok alçak olmasa da oldukça hafif, 110 kg filan. Ki hafiflik boy/güç problemi olan insanlar için sele yüksekliği kadar önemli. Ağırlık merkezi de biraz aşağıda kalıyor. Dolayısıyla dengede tutması çok kolay. Tez zamanda "slow race" uzmanı olacaksınız.

Yalnız daha önce de bu uyarıları yaptım. MSX sınırları olan bir makine. Şehir içinde o sınırlara ulaşmanız zor olsa da motosiklet şehirler arası yolculuk için uygun değil. Tek başınaysanız (başka motosikletlere ayak uydurması çok zor), biraz da macera ruhunuz varsa zevkli olabiliyor. Şehir içinde motordan, insan biraz taşıma kabiliyeti bekliyor. Arka çanta filan uygun değil. Uyduranlar var ama lütfen yapmayın iğrenç duruyor. Selenin arka tarafına çanta vs bağlamak bir çözüm ama onun için bile sele çok küçük kalıyor. Sırt çantası tek çözüm gibi. Bu da motorun pratikliğini limitliyor biraz. Market alışverişinizi sınırlamanız gerekebiliyor. Yani benim aklım scooter'lara gitmiyor değil sırf bu yüzden.

Bir diğer problem de, eğer kısa süreli kullanıp daha büyük bir motosiklete geçmeyi planlıyorsanız; geçiş sırasında bazı şeyleri baştan öğrenmeniz gerekecek. Çünkü MSX çok kıvrak ve zapt etmesi çok kolay olduğu için insan normal boyutlarda bir motosiklete bindiğinde zorlanabiliyor. Ben mesela U dönüşlerinde hala tedirgin oluyorum. Çünkü MSX'in dönüş yapmak gibi bir problemi yok. Küçük bir bisikletin dönebileceğinden daha dar bir alanda dönebiliyorsunuz.

Koruma demiri vs bence gerekli değil. Hafif olduğu için düşürme ihtimaliniz az. O da duruşlarda ayağınız çukura gelirse, kayarsa vs olur ancak. Biraz ekstra dikkat ederseniz sorun çıkmaz.

Ama kazalar oluyor. Ben sadece bir defa arkadan araba çarpınca dengemi kaybedip düşürdüm. Sağ tarafa. Tabi biraz tuttuğum için sert düşmedi. Egzoz koruma çizildi, ön fren maneti ve arka fren pedali yere değdi ama hasar görmedi. Sadece egzoz koruma kötü olmuştu o da biraz yani, öyle çok takacak bir durum değildi. Başka hiç bir problem yoktu. Fikir versin diye söylüyorum egzoz korumanın fiyatı 250tl civarı bir şeydi. Manetler de sanırım 100-150 gibi bir şeydi. Ama plastik grenaja veya kafaya bir zarar gelirse onun masrafı çok daha yüksek olabilir. Sizi şaşırtabilir.

Özetle; hevesiniz varsa mutlaka alın bir müddet kullanın derim. Yüzünüzü bunun kadar gülümsetecek başka bir motor yok!

Not: arkadaşlar zaten uyarmış ben vurgulayayım; ilgiden sıkılıyorsanız uzak durun. Mıknatıs gibi alakalı alakasız tipleri çekiyor motor :D

Motosikleti
Ns200
Msxi kullanamayacaginizdan şüpheleniyorsanız motosiklet almayın eğitim alın.

Cevap versenize lan allahsizlar.iki saat olmus sadece iki yanit var..

Ozellikle kezban taklidi yaptigini dusunuyorum.

Biraz evet

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:49 ----------

Abla sen hani scooter e karar vermiştin

Geçen scooter sürdüm ve scooter surersemdaha da vitesli sürmem çok rahat. O yüzden küçük direkt vitesli başlamak konusunda istikrarliyım şu anda. Msx biçilmiş kaftan. Küçük tifil tam benlik. Hiz da yapmaz benim için ideal. Ikinci el fiyatına baktım alsam mı diye düşünüyorum uygun fiyatlı da var da bir çelişkide kaldım piyasadan dolayi

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------

Msxi kullanamayacaginizdan şüpheleniyorsanız motosiklet almayın eğitim alın.

Kullanamamak değil tekerleri de küçük olduğu için virajlarda düşmek gibi bir şeyler anlatıyordu bazıları o yüzden bir düşündüm ve beni daha çok düşündüren fiyatı oluyor verilen para değer mi vs diye

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------

Kullanım açısından uygun olur selesi çok alçak olmasa da oldukça hafif, 110 kg filan. Ki hafiflik boy/güç problemi olan insanlar için sele yüksekliği kadar önemli. Ağırlık merkezi de biraz aşağıda kalıyor. Dolayısıyla dengede tutması çok kolay. Tez zamanda "slow race" uzmanı olacaksınız.

Yalnız daha önce de bu uyarıları yaptım. MSX sınırları olan bir makine. Şehir içinde o sınırlara ulaşmanız zor olsa da motosiklet şehirler arası yolculuk için uygun değil. Tek başınaysanız (başka motosikletlere ayak uydurması çok zor), biraz da macera ruhunuz varsa zevkli olabiliyor. Şehir içinde motordan, insan biraz taşıma kabiliyeti bekliyor. Arka çanta filan uygun değil. Uyduranlar var ama lütfen yapmayın iğrenç duruyor. Selenin arka tarafına çanta vs bağlamak bir çözüm ama onun için bile sele çok küçük kalıyor. Sırt çantası tek çözüm gibi. Bu da motorun pratikliğini limitliyor biraz. Market alışverişinizi sınırlamanız gerekebiliyor. Yani benim aklım scooter'lara gitmiyor değil sırf bu yüzden.

Bir diğer problem de, eğer kısa süreli kullanıp daha büyük bir motosiklete geçmeyi planlıyorsanız; geçiş sırasında bazı şeyleri baştan öğrenmeniz gerekecek. Çünkü MSX çok kıvrak ve zapt etmesi çok kolay olduğu için insan normal boyutlarda bir motosiklete bindiğinde zorlanabiliyor. Ben mesela U dönüşlerinde hala tedirgin oluyorum. Çünkü MSX'in dönüş yapmak gibi bir problemi yok. Küçük bir bisikletin dönebileceğinden daha dar bir alanda dönebiliyorsunuz.

Koruma demiri vs bence gerekli değil. Hafif olduğu için düşürme ihtimaliniz az. O da duruşlarda ayağınız çukura gelirse, kayarsa vs olur ancak. Biraz ekstra dikkat ederseniz sorun çıkmaz.

Ama kazalar oluyor. Ben sadece bir defa arkadan araba çarpınca dengemi kaybedip düşürdüm. Sağ tarafa. Tabi biraz tuttuğum için sert düşmedi. Egzoz koruma çizildi, ön fren maneti ve arka fren pedali yere değdi ama hasar görmedi. Sadece egzoz koruma kötü olmuştu o da biraz yani, öyle çok takacak bir durum değildi. Başka hiç bir problem yoktu. Fikir versin diye söylüyorum egzoz korumanın fiyatı 250tl civarı bir şeydi. Manetler de sanırım 100-150 gibi bir şeydi. Ama plastik grenaja veya kafaya bir zarar gelirse onun masrafı çok daha yüksek olabilir. Sizi şaşırtabilir.

Özetle; hevesiniz varsa mutlaka alın bir müddet kullanın derim. Yüzünüzü bunun kadar gülümsetecek başka bir motor yok!

Not: arkadaşlar zaten uyarmış ben vurgulayayım; ilgiden sıkılıyorsanız uzak durun. Mıknatıs gibi alakalı alakasız tipleri çekiyor motor :D

Valla çok güzel yazmışsınız öncelikle çok teşekkür ediyorum. Ben zaten evli çocuklu bir anniş olduğum için öyle başka motorlara ortamlara vs pek girmem, işim olmaz yani. Ben tabii ki bireysel sürüş yapacağım. Birlikte süreceğim tek kişi eşim olabilir. O da ayak uydurur zaten bana. :)

Ya aslında ilk gördüğüm zamandan beri msx ilgim var ortalama 4 senedir almak da nasip olmadı ama inşallah şimdi olacak. Markete vs motorla da gitmem sirt çantası kafi. Bana her türlü yeter ve eminim çok uzun süre kullanacağım bu motosikleti. Bu bir tarz bence ya bayılıyorum Msx e :)
Ilginin de canı cehenneme. Trafikte beni küçük diye araçlar ezmesin sıkıştırmasın görsünler yeterli. Trafik çok bursada zaten. Şehir içi benim için aşırı kolay ve ideal olacak.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:00 ----------

hondanın tüm modelleri verdiğiniz paraya değer.

Teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:01 ----------

eşimizden sevgilimizden yemediğimiz tribi yiyoruz konusuna hemen cevap vermedik diye.

Başka soru sorunca 1 saat içinde bir sürü cevap geliyor da :D şaka bir yana burada bkr hanım kardeşiniz olara azıcık da nazımı çekin ya ne olmuş ki

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:02 ----------

Yakıt deposu 5,5lt' dir ama bitirmek çok zor. Bitmiyor...

Parça fiyatları göreceli olarak makul hatta ucuz sayılır.

Eşim için aldım, lakin kendisi hala kullanmadığı için kenarda duruyor. Kapalı alanda muhafaza ediliyor, tertemiz, bakımlı... ama satılık değil.

Açıkçası satmayı da düşünmüyorum. Kullanması çok ama çok keyifli. Motosiklet küçük, gerçekten küçük. Bunun da etkisiyle kimse size yolda kolay kolay korna çalıp sıkıştırmıyor. Büyük ihtimalle "-Ah canıııımmm, canı ne ki bunun. Yerim ben onu." falan diyorlardır :mrgreen:

Bakım maliyeti yok gibi, çok kıvrak, sıkışık trafikte bulunmaz nimet, motor kondisyonu iyiyse 95-115 km/h ve hatta fazlası hızları görebiliyorsunuz.

Sele alçak, yapı itibari ile küçük bir topcase fazla sırıtmıyor. Ama topcase alacaksanız yuvarlak yapıda birşey öneririm, daha hoş duruyor.

Dışarıdan aksesuar getirmek isterseniz seçeneğiniz çok. Ama ülkemizde depo yan pedi dahi bulmak çok zor. Neyse ki orjinal parçaları ucuz, bu nedenle sorun olmuyor.

Lastik açısından da ebat ve bulunabilirlik konusunda sorun yaşamıyorsunuz. Pirelli ve Anlas gibi markaların güzel birçok lastik modeli bununla uyumlu, birebir ölçülerde bulmak kolay.

Çok dayanıklı, bozmak için çaba da sarfetseniz gerçek anlamda kasıt yoksa bozamıyorsunuz. Yağ eksiltme gibi derdi de kesinlikle yok.

Ara ivmelenme bu tip bir motosiklet için oldukça tatminkar, ama 125cc keyif motosikletinden bir CBR125R veya R125 performansı beklemeyin.

Şirin bir motosiklet, ancak ikinci eli bir üst satırdakiler gibi hareketli değil.

Motosikleti veya hacmi büyütmek isterseniz de bunu satmak istemeyeceğiniz, ikinci bir motosiklet olarak kalmasını tercih edeceğiniz bıcırık birşey.

Kullanımı çok çok keyifli, eğlenceli ve hatta komik. Tabiri caizse kendinizle dalga geçebilen ve bununla eğlenebilen birisiyseniz bu motosiklet sizin için ayrı bir eğlence oluyor.

Boyum yaklaşık 178, kilom olmuş 92. Üzerinde beni hayal etmeyi deneyin. Ve çok ama çok eğlenceli, motosiklet altımda kayboluyor gibi geliyor bana. Arkada çanta olmasa ayağa kalktığımda motosiklet altımdan yürüyüp kayıp gidecek :queen:

Trafikte ise küçük boyutlarına rağmen kesinlikle dikkat çekiyor, park halinde de mutlaka kendisini o ufacık boyuyla fark ettiriyor.

Eğer eğlenceli bir motosiklet arıyor, kolay kolay bozulmayacak birşey istiyor, al sat gibi birşey ile uğraşmıyorsanız şiddetle öneririm. Boy ve benzeri takıntılar varsa, size bakıp gülümseyen insanlardan hoşlanmıyorsanız uzak durmalısınız. Sanırım anlatabildim.

Çok teşekkürler. Alıp satmayı düşünmüyorum. Çok uzun süreli kullanmayı düşünüyorum. Dikkat çekip cekmemesi umrumda değil. Hız yapması da önemli değil. Bana keyifli sürüş versin yeterli. Zaten boyum 163 ve 66 kiloyum. Üzerinde abes duracağımı düşünmüyorum. Küçük ve şirin gerçekten dikkat çekiyor.
Peki sizce 2.el mi sıfır mi almam lazım? Sıfırı çok pahalı geliyor. Sıfır ayarında bulamaz mıyım? Küçük ve şirin olduğu için de ne bileyim cok hirpalamislardir diye onyargi ile bakıyorum :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:07 ----------

MSX125 çok güzel motor alıp şehir içinde keyfini çıkar. Kamyon vs sollarken biraz zorlanırsın sadece o kadar. Ben denedim çok keyifli. Tam bir şaka makinesi. Bi de benzin deposu küçük ona dikkat et uzun yola cıkma :D

Şehir içi işimi görsün yeterli

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Kullanamamak değil tekerleri de küçük olduğu için virajlarda düşmek gibi bir şeyler anlatıyordu bazıları

Orjinal lastikleri çok ama çok kötü. Düşenler genelde orjinal lastikleri ile düşüyor. İyi bir lastikle düşmezsiniz korkunuz olmasın.

Yalnız lastiklerinizi iyi olsa da biraz dikkatli olmakta fayda var. Çünkü grom'un kıvraklığı insanı biraz yaramazlığa itiyor. Hadi şu viraja bir dalayım gibisinden. Arka tekerin üzerinde pek bir ağırlık olmadığı için, virajda biraz eğim varsa arka kolay kayabiliyor. Benim başıma bir iki kere geldi, ama motor hep kendisi kurtardı. Aslında bu kadar kayma da motosikletin değil bizim iğrenç asfaltımızı kusuru. Eğer bahsettiğiniz gibi biriyseniz, sakin sürüşle korkacak bir şey yok.

Sıfırı bence de çok pahalı. Ben olsam ikinci el bakardım. Ancak ikinci eli de genelde acemi insanların elinden geçtiği veya gençlerin elinde suyu çıkarıldığı için biraz tedirgin edebilir. Çok da ucuza kaçmayıp düzgün bir şey almakta fayda var.

Şehir içi işimi görsün yeterli

Bir süre sonra sırt çantası taşımak bayabiliyor. Scooter olayını da iyi düşünün derim.

sadece şehir içi kullanılacaksa 50-100 cc bi scooter daha mantıklı olur bence.
çarşı pazar yapıp poşetleri koltuğun altına veya arka çantaya atarsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar