2. el motosiklet alirken neler yapmak lazim

uzun arastirmalar kisitli butce ve sonunda 2. el derbi gpr 125 almaya karar werdim.

sahibinden.comda 3-4 tane secenek war . sizde bulursaniz yada cevrenizde temiz olduguna inandiginiz gpr ler warsa haber verin . tanidiga para kazandiralim.

onumuzdeki hafta falan gidip secenekleri gozden gecirip motosikletime kavusucam isallah . motosikleti alirken calintimidi kazalimiydi ve bunun gibi seyler ogrenmek icin ne yapmam lazim.

ve motosiketi uzerime alirken nelere dikkat etmem lazim tam olarak izlenecek yol nedir ogrenebilirmiyim. ruhsattti noterdi falan. bu tarz seylerle pek ilgili olmadigim icin elimde patlamasin istiyorum

kabuto oncelıkle sımdıden hayırlı olsun demek ısterım fakat 2 zamanlı bır motor alıyorsun masrafını da bıldıgını goz onune alarak tekrar hayırlı olsun dıyorum.plaka sorgulama yapabılırsın ınternetten en azından sana neyı var neyı yok cıkar.
zaten almaya karar verıp emnıyet e gıttıgınızde ruhsat ıslemlerı ıcın motorun a dan z ye tum dokumanı cıkacaktır o yuzden sorun yasamazsın ıcın rahat olsun.
vergı borcu,muayenesı kazası gıbı..

Kimse bişi yazmamış ben bildiğim kadarıyla yazıyım
öncelikle ruhsatı adamdan alıp motoru kendi üzerine yapmadanda bine bilirsin böylece noter işleri ve masraflarından kurtulmuş olursunuz.
ama eğer üzerine alıcaksan noter zaten motosikletin borcu varsa mesela trafik cezası vb gibi ruhsat sahibi bu borçları ödemeden ruhsatta hiçbir değişiklik yaptıramıyor öde ondan sonra gel işlemini halledelim diyorlar noterden ve borçlar ödendiyse işler yolunda yürüyor.
bide alacağın motorlar 2 zamanlı yüksek devirli makinalardır bunların yıpranması kolaydır ama bence eğer imkan varsa 1 saatliğine motosikleti alıp test etmende büyük sonuç alabilirsin tabii biraz motosikletten anlıyorsan orasıda sana bağlı benden bu kadar sana iyi şanslar insallah gönlüne göre bişi nasip olur hadi Eyvallah

ya 2zamanli motosiklet biraz daha fazla yakiyo performans motosikleti biliyorum.

motor da oyle cok bi masraf cikarmaz die umuyorum sonucta taminen 5.000km de 1 yasinda bisey olucak ama . bunlarin ne kadar yaptigi hakkinda kesin bir bilgim yok 13 lt benzin deposu war kac km yaparim acaba bilgi olan warmi

Merhaba dostum.

Arkadaşlara katılıyorum. Mutlaka evraklarını kontrol ettir. Birde cezası, çalıntı olup olmadığını internetten sorgulayabilirsin.

Motor konusunda 2 veya 4 zamanlı pek endişelenme. Geçenlerde 150cc komple şanzuman+motor 450ytl'ye satıyorlar. Sonuçta sıkışırsan çin malı bir motor atarsın. Hatta motoru pazarlık unsuru bile yapabilirsin. Ama elektrik arızası ve kasa kontrolü yapmalısın. Elektrik aksamını bulamazsın. Modifiyeli motorlardan uzak dur. Sadece eksoz susturucusu kesmek bile, motorun sürüş tarzı açısından önemli bilgi verir. Kasada kaynak veya düzeltmeleri kontrol ettirmelisin. Boya önemli. Ama çürük bir orjinal motor yerine, boyanmış temiz bir motoru tercih ederdim. Sonuçta orjinal olan çürükleri sen temizleyeceksin.

Frenlerini kontrol et. Özellikle diskler sana çok bilgi verir. Ön dislerde kademe (elini sürtünce bilirsin) veya derin çizikler varsa motor hor kullanılmıştır. Arka fren sıkı tutuyorsa, motor tamir görmüş demektir. Motor yağına bak. Hatta kokla (lütfen gülme

:queen:

Lastikler de önemli tabi. Arka lastik veya ön lastik değişmiş mi bak. Özellikle lastikte

yanlarda veya tam ortasında orantısız aşınma varsa, motor kullanıcısı motoruna bakmamış demektir.

Bujiyi kolay sökersin. Aç bir bak. Buji çok kararmışsa, sana motor hakkında epey bilgi verir.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
125lik için çok pahalı (5000 tl'den başlıyan piyasa fiyatı) onun yerine http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=3274005 bu adrese bir bak derim. Bu arada bu ilan ben yada bir arkadaşıma ait değil :) temsili olarak say yani örnekten. Hem 250 cc hem daha yaygın bir model dolayısıyla ikinci elide çok işlek olacak satmayı düşündüğünde başın ağrımaz.

kabuto oncelıkle sımdıden hayırlı olsun demek ısterım fakat 2 zamanlı bır motor alıyorsun masrafını da bıldıgını goz onune alarak tekrar hayırlı olsun dıyorum.plaka sorgulama yapabılırsın ınternetten en azından sana neyı var neyı yok cıkar.
zaten almaya karar verıp emnıyet e gıttıgınızde ruhsat ıslemlerı ıcın motorun a dan z ye tum dokumanı cıkacaktır o yuzden sorun yasamazsın ıcın rahat olsun.
vergı borcu,muayenesı kazası gıbı..

emniyete gidene kadar siz parayı ödemiş oluyorsunuz orada çalıntı olduğu ortaya çıksa ve adamı bir daha bulamazsan ne olacak:pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar