2.el motorda km'nin önemi

boy

@Carcharoth
Mehmet abi zaten bu 1000F ler tam bir efsane.
Birde şöyle bir motor var;
Benim de gördüğüm bunun aynısının mavi renkte olanıydı. Motosiklet motorlarının kolay kolay bozulabileceğini düşünmüyorum. Ancak ikinci el motor alırken mutlaka çok dikkat etmek gerekiyor. Özellikle Supersport makinaları bilen bilmeyen kullandığı için genelde kaza yapıp makinayı toplatıp satıyorlar. Siz de bunlardan birine denk gelip de motorun kazalı olduğunu çok sonra öğrendiğinizde pek iyi olmuyor. O yüzden motoru almadan önce mutlaka çok iyi anlayan birine inceletmeniz şart.

slm
hayır dostum bi sorun olmaz
zaten 3-4 yasında bi motorun helede600 cc lerde ise 30-40 bin km yapması cok normal.Eger olurda satamassan göstergeyi degiştirirsin:)
zaten bu gösterge degiştirme yöntemi sıkca basvurulan bı yöntemdir ben kac kere sahit oldum.
önemli olan sende alınca temiz kullanki satarken simdi senin begendigin gibi alıcı motoru begensin.

Peki o gunahının vebalinin göstergesini nasıl degistireceksin ?
O alan adamın hakkını göstergen hangi ibredeyken vereceksin ?
Sahtekarlık hiçbirimize asla yakısmaz. Dosdogru adam olmalıyız biz. Bize bu yakısır...

bence acele etme çünkü piyasa kışa doğru çok fazlasıyla düsüyo bnde motorumu kışın değiştireceğim wede motorumu ewde koruyacağım kışın değiştirmek bence daha mantıklı ama yine de nasıl istersen

Kışı beklemeyi düşünüyordum aslında ama kışın istanbul'da olmayacağım için şimdiden bir motor almam gerekiyor..Güneyde bir şehire taşınıyorum ve motoru oraya götürmem gerekiyor...Kış sezonunda fiyatlar ne oranda aşağı düşüyor? Mesela ben motoru alım satım masrafı dahil 9000 ytl'ye buldum..Kışın düşük km'li bir er-6n 9000 altına bulunabilir mi? Eğer rahat bulunabilecek gibiyse başka bir plan da yapabilirim..

Ülkemizde esas meselede km'li motorları sahiplerinin gerekli bakımları yaptırdığımı işte :)

gerçi düşük km'li rodajı iyi yapılmamış birçok motosiklet vardır mutlaka

alınacak motorun kullanıcısını sürüş,titizlik yönünden tanıma imkanı varsa km'de pek sıkıntı değil aslında

ama açık konuşmak gerekirse tercihim düşük km'li bir motosiklet almak olur,para v.s durumları olmazsa makul ölçülerde km yükseltebilirim :)

Evet ben de düşük km'li motoru tercih ederim..Ama şunu merak ediyorum..Normal bir kullanımla bir motorda yıllık kaç km yol yapılır..Örneğin İstanbul içinde kullanıyorsanız bir yılda ortalama kaç km yol yapılır..Eğer zaten genel ortalam 10.000-15.000 arasıysa dert etmeye gerek yok bu motoru..Rahatlıkla alınabilir..

Bir şekilde bu c.tesi karar vereceğim sonuçta..Ama buraya değerli fikirlerini aktaran herkese çok teşekkür ederim..

Son düzenleme:
İkinci el motosiklet almak gerçekten bazıları (ben dahil) için zor oluyor. En ufak şeyler kuşkulandırıyor bizi. Kilometresi yuksek olsa neden bu kadar yüksek , düşük olsa neden bu kadar az diye şeytan adamın içini yiyor. Bence motor kadar sahibide önemli eğer motorun sahibi sana güven verdiyse kmsi hiçte fazla değil hele istanbul şartlarında.motor kültürü ülke arttıkça km de artacaktır zaten.

bak benden sana söylemesi eğer küçük cc lik bi motor olsaydı çok daha önemli olurdu mesela honda activa-beat 30000 kusur km de motor bitiyor ve piston segman atılıyor motor yeni bir motor oluyo 100cc olduğu için motor çabuk yıpranıyo ancak dediğin 650cc ise bence hiç önemli değil

Honda Cbf Hakkinda

30,000km De Ama Motorun Hiçbir Parçasi Değişmedi?

Bu Motor Nasil Peki Kilometre Olarak

MOTORSİKLET 2005 MODEL

HONDA CBF 250 VE CBX 250 TİVİSTERS

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar