2. El Cbr125 Replica Aldım

ylmzzz' Alıntı:
sadece hayırlı olsun diyeceğim. replicadan banane:mrgreen:

Buna çok güldüm :cherry: :cherry:
Ben de tam tersini yapacaktım, Yılmaz sağolsun son anda yırttık :

Hayırlı olsun kardeşim, kazasız belasız sürüşler dilerim !

Gelelim Replica ya : Benim bildiğim kadarı ile, insanlarca bilinen veya tanınan özel yapım bir modelin, görüntüsü aynı ancak teknik özellikleri düşük veya günlük kullanıma uygun hale getirilmiş, ticari versiyonuna "replica" deniyor.
Çoğunlıkla da bu tür ürünler, sınırlı sayıda ve belli bir süre için üretiliyor

Mesela, Schumacher'in veya Rossi'nin yarışlarda kullandığı kaskın aynısı (üstündeki sponsor isimleri vs. dahil) ticari olarak piyasaya sürüldüğünde,
buna "replica" deniyor.

Replica yada replika "taklit" anlamına gelir. "Replika CBR 125" diye ilk okudugum zaman herhalde bu motorun da taklidini yapmışlar diye dusunmustum...

saolun arkadaslar cok yardımcı oldunuz yani sizden isteğim plaka değişikliğiydi olmamasıydı sadece ama bu gidisle trafik takip burosuna basvurucam.

The proper definition of replica is "a copy made by the person who made the original"

Türkçe'si - Replica'nın doğru anlamı "Bir şeyin orijinalini yapanın yaptığı kopya" imiş. :cat:

Kaynak "Answers.com"

Bu arada "CBR 125 Repsol Replica" ibaresi doğru. Motorlarda replica kelimesi üreticinin normalde pistlerde yarışan motorlarının görünüşüne benzer motorları piyasaya sürdüğü zaman kullanılan bir terim. Yoksa kimse kalkıpta sokaklarda Repsol reklamı yapmak istemezdi. :) Aynı şey Aprillia için de geçerli. 125 RS'inde üzerinde yarış motoruymuş gibi reklam renkleri ve amblemleri var.

Son düzenleme:
Motosikleti
Su Motoru
Replica; mesela Aprilia RS 125, Derbi 125 bunlar replica grubuna giriyor. Neyse arkadaşım kazasız belasız güzel günlerde kullan, hayırlı uğurlu olsun ...

saolun arkadaslar en sonunda replica nın anlamını bilen birisiyle karsılasabildim ama neyse dedim ya kimse kırılmasın. arkadaslar ben plakayı değiştirmek istemiyorum ne yapmam gerek. motoru istanbuldan aldım ben bodrumdayım arkadasım gidecek 25 inde istanbul a

İstanbul'da adres gösterip, trafik işlemlerini İstanbul'da yaptırman gerek. Teorik olarak mümkün. Şu anda Trafik motosikletler için ikamet belgesi istemiyor. Herhangi bir adres gösterip İstanbul'daki herhangi takipçi ile halledilebilir.

hayırlı olsun. sınıfının en iyi motorunu alıyosun. iyi günlerde kullan. ayrıca fiyatıda cok iyimiş.

selam tekrar arkadaslar. bugun ise motorumla geldim ve cok zevkliydi. sabah saat 08:00 gibi yola dustum ve 08:15 te isteydim. hayat bu olsa gerek :)

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Başlık konusu dışına çıkan tartışmalar kaldırılmıştır.
Saygılar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar