2. El alış satışla ilgili

Merhaba motorumu satıcam ama nedir ne değildir bilmiyorum internette de her kafadan ayrı ses var ikinci el motosiklet satışında sırasıyla nelerin yapılması gerektiğini (noter vb.) bilen biri anlatırsa sevinirim şimdiden teşekkürler

Motosikleti
QJ SRT800s
İlk önce e-devlet e girin, motor üzerinde görünen bir ceza / vergi borcu varmı kontrol edin, varsa bunları ödeyin.
Noter satış kısmı en kolay olan bölüm. Ruhsatı ve kimlikleri veznedeki arkadaşa veriyorsunuz, işlemleri yapıyor. Size paranızı aldınız mı diye soruyor. Paranızı almadan işleme onay vermeyin bu aşamada.
Alıcı vezneye ruhsat parasınıda yatırıyor, imzalar atılıyor ve işlem tamam.

Motosikleti
D400
Kardo ; muayanen ve sigortan varsa yapman gereken birşey yok. ceza vs. herşeyini kapat.

Notere gideceksisinz; hesabında parayı göreceksin. Notere parayı aldım diyip imza atacaksın.

Parayı yolladıgın /aldıgın kişi ile satışı yaptıgın kişi aynı olsun kardeşi amcası vs. bahaneleriyle olmasın.

50 e satarsan notere 50 yazdır, fazla gösterelim eksik gösterelim derlerse kabul etme. problem olursa sıkayet edıp yazana göre senden para talep ederler.

bu kadar.

satıstan sonra sigortadan kalan gun sayısı kadar para alıytorsun.sigortan bitimine 3 ay kaldıysa 3 aylık para alıyosun geriye

arkadaşlar söylemiş zaten; ama ben bi daha vurgu yapayım:

Cezan ve vergi borcun olmasın.
Haberlerde boyuna çıkan kerizler gibi parayı almadan satışı verme.
Parayı elden alma.
Eleman nakit getirdiyse de beraber gidip banka hesabına yatır, sonra kendin bi daha mobilden kontrol et, parayı hesabında gördükten sonra notere git.
İmzayı attıktan sonra koşa koşa kaç :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar