2 ayda uzun yol.

Merhabalar,

2 aydır aktif motor kullanmaktayım. CL250 motorum vardı fakat satıp Mutt Akita 250 aldım şu an. Bu motor ile Temmuz gibi kız arkadaşımın yanına Fethiye'ye gidip orda gezip tek başıma dönme amacım var. Kamplı olacak, bir sırt çantası ve çadır alacağım. Çadırım ufak. 6 aylık bir tecrübem olacak o zamana kadar, sizce yapmalı mıyım? Tabi ki benim sürüşüme bağlı bir şey o ayrı konu. Motorum uzun yol için uygun mu sizce? 110-120 gördüğü top speed, zorluk yaşar mıyım?

Bu soruyu bence kendiniz cevaplamalısınız. Kendinize güveniniz var mı? Eğer olumsuz düşünceleriniz varsa eğitim alabilirsiniz. Ben ilk motorumla uzun yolumu iki üç ay geçmişken yapmıştım. Ama dediğim gibi eğitimde aldım.

Merhabalar,

2 aydır aktif motor kullanmaktayım. CL250 motorum vardı fakat satıp Mutt Akita 250 aldım şu an. Bu motor ile Temmuz gibi kız arkadaşımın yanına Fethiye'ye gidip orda gezip tek başıma dönme amacım var. Kamplı olacak, bir sırt çantası ve çadır alacağım. Çadırım ufak. 6 aylık bir tecrübem olacak o zamana kadar, sizce yapmalı mıyım? Tabi ki benim sürüşüme bağlı bir şey o ayrı konu. Motorum uzun yol için uygun mu sizce? 110-120 gördüğü top speed, zorluk yaşar mıyım?
Yola odaklanabilirken motosikletinizi rahatlıkla kullanabiliyorsanız yapılır ben motosikleti aldıktan sonra 3. gün kız arkadaşımın yanına 20KMlik bir yol gidicektim artçılı bir şekilde ama dönüşte artçımın yanlış yönlendirmesiyle İzmir Bornova'ya gitmiştim ve oradan geri dönmüştüm :ROFLMAO: şans veya el yatkınlığı denilebilir ama ben şans diyorum. Uzun yol bana nedense trafikten daha rahat geliyor.

Merhabalar,

Benim ilk motorum kuba rx9 di şimdiki gibi işin ciddiyetini kavramadan ehliyetsiz bir şekilde almıştım motoru. Arkadaşımdan ricacı oldu motoru evime beraber getirdik o sürdü bende artçı idim. 1 haftada çözdüm motoru ehliyet alana kadar pratik yaptım. Ehliyeti tekde aldım, ehliyetimi aldığım ilk gün motorla gezdim, normalde hiç yapmayacağım birşey yapıp yokuşta ön fren sıkıp motoru devirdim sonrasında hatalarımı göz önüne aldım ve bir daha böyle bişey yaşamadım. Size tavsiyem imkanınız varsa eğitim alarak böyle birşeye girişmeniz eğer böyle bir imkan yoksa Altın Elbiseli Adamın hayatı bilgiler videolarını izleyin, kendinizi yola hazırlamak için üzün yollara çıkın inanın faydası olur. Yol boyunca gaza gelmeyin sağ ve orta şerit kullanın, yorgun olduğunuz zamanlarda dinlenin. İnşallah o yolu istediğiniz şekilde yaparsınız.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Gayet güzel gidilir, keyfini çıkara çıkara hemde.Bide uzun yolda her türlü tehliye karşı dikkatli olursan tamamdır 👍

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Gidilir ama bazı şeyleri bilmeniz gerekiyor.

Mutt Akita 250 dediğimiz motorda, Brixton Cromwell 250 ve Felsberg 250 modellerinde de olduğu gibi Suzuki GN250'nin kopyası olan hava soğutmalı bir motor bloğu var. Top speed her ne kadar 110-120 görüyor deseniz de sürekli bu hızda gitmek uzun yolda hem sizi hem motoru yoracak. 10-15dk sonra titreşimden yorulacaksınız. 90km/h civarı bir hızla giderseniz daha konforlu olur.
Şehir içinde çok hissetmeseniz de uzun yolda motorun zayıf kaldığını hissedebilirsiniz. Özellikle sıcak havada hava soğutmalı olduğu için motorun performansı bir tık daha düşüyor bir süre sonra.
Lastikleriniz dişli. Özellikle Fethiye'ye yaklaşırken oranın asfaltında ve virajlarda tecrübeniz kadar sürün ve her zamankinden biraz daha temkinli gidin.

Genel olarak baktığımızda bu motor uzun yola uygun bir motor değil ama kişiden kişiye değişebiliyor. İlk uzun yolunuz olacak gibi görünüyor o yüzden sizin için yeni bir deneyim ve macera olacağından keyif verecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar