Prometheus' Alıntı:
Farklı bakış açısını sunanlarla, katılanlara:
Üretim Çin olduktan sonra adı Türk olsa ne yazar. Kendiniz üretin ondan sonra koyun Türkçe isim önünüzde eğilelim.
Türk malı mı ooooooo diyen de biz değilmiyiz dostum. Şimdi de Çin malımı oooo diyoruz. Farkeden birşey yok. yerli malı desteklemeyen laf sokan da biziz. Yerli malı desteklemeyen de. Türk Malı olum dandiktir kullanmam diyen de. Türk Malı nı kalitesiz üreten üreticiyi engellemeyen ve bu düşünceyi halka yükleyen de. Ürettiğimiz önünde eğilmemişiz demek ki? Hep dedikodu yapmışız. Okumuşsunuzdur sitede ilk Türk otomobili diye. Benzini koymayı unutmuşlar. Benzin olmayınca haliyle araba durmuş . Cumhurbaşkanı tanıtırken araba bozuldu demişler. Sonrasında Anadol üretilmiş hala insanlar konuşuyorlar. Bir araba yapmışlardı Eşekler kaportasını yiyor diye. Her iki lafımızda bir kendimizi kötülüyoruz.
Prometheus' Alıntı:
Mc Donalds'ın adı Mc Davud olsa ne olacak, yine ABD'ye gitmeyecek mi paralar :wiinkk:
Türkiye'de ekmek arası köfte yapılamıyor mu? Biz de kendi patatesimizi parmaklarımızla yiyemiyor muyuz? Belki Mc Davut yıllar önce fast food u icat etmiştir. Emin ol ki dostum Prometheus Eğer ilk fast food'u bir Türk açmış olsa. Ne biçim ekmek lan bu top gibi köfte ninde içinde ne var belli değil hemde kocaman. Medeniyetsiz olum bu adam patatesi elle yediriyor. Biz batılılaşmaya çalışıyoruz gelmiş elle yemek yediriyor gerici lan bu adam kapattıralım bu dükkanı demez miydik? Biz bizi biliriz

Bak elin amerikalısı nasıl çaktı kültürünü bize dimi.
Gelişmiş ülkelerde kendi kültürüne saygılı ülkelerde diyeyim daha doğru olacak . Bir ürün gelmeden önce Dil Kurumu Benzeri bir kurum kendi dilinde isim verir onaylar sonrasında ülkeye ürünün girişi yapılır. Almanya örnek.
Hemen en yakınımdaki en basit aletlerden örnek vereyim Ayağımın yanında Adsl modemime bağlı olan basit splitter cihazım. Mutfakta kullandığımız blender. Motorumuzdaki reflektör. Yediğimiz fast food.
Neden bunları Türkçe kullanmıyoruz. Neden TDK buna göz yumuyor. Türkçe karşılıkları mı yok?
İşte birebir karşılıkları.
splitter=bölüştürücü, paylaştırıcı
blender=karıştırıcı
reflecter=yansıtıcı
fast food=hızlı yemek
Bunlar benim düşüncelerim. Katılmak zorunda değil kimse. Ortak bir nokta mutlaka vardır aramızda. Vatan sevgisi, Motor sevgisi, Motosiklet.net önemli olan paylaşabilmek sevgiyle önyargısız. :rendeer: :rendeer: