1981 Yamaha SR500 Projesi

Önerileriniz için teşekkürler.
Sanırım fotoğraf makinesi karşısında insanın postürü değişiyor :)
Belki o yüzden o kadar kasılmışımdır :cherry:
Motosikletin sürüş pozisyonu çok rahat değil,
zaten kısa mesafe eğlence amaçlı kullanacağım için problem olacağını düşünmüyorum.

Söylediğiniz gibi muayene konusu beni de düşündürüyor.
Geçen gün arabanın muayenesi için gittiğimde Sordum.
Kilometre saatinin değişmesi hafif kusur olarak geçiyormuş, muayeneden geçmeye engel değilmiş.
Renk değişikliği de boya faturası ile halledilebiliyor.
Muayeneye gidince göreceğiz bakalım :)

Aynen öyle yalnız hafif kusur sayılmayan bir husus sinyallerin stop içerisine gömülü olması. Eğer öyle ise çözmeden gitmeyiniz. Aynı zamanda far içindeki sinyal de zorluk çıkmasına sebep olabiliyor. Şase numarası okunduktan sonra motor no okunma şartı da yok.

Son olarak malum motor anırmayacak. :) Egzoz...

Aynen öyle yalnız hafif kusur sayılmayan bir husus sinyallerin stop içerisine gömülü olması. Eğer öyle ise çözmeden gitmeyiniz. Aynı zamanda far içindeki sinyal de zorluk çıkmasına sebep olabiliyor. Şase numarası okunduktan sonra motor no okunma şartı da yok.

Son olarak malum motor anırmayacak. :) Egzoz...

Ön sinyaller fardan ayrı, arka sinyaller stopla birlikte ama ekstra bir sinyal daha olacak arka şaseyi kestiğimiz boruların uç kısmına.
Şase ve motor numarası ile ilgili problem yok.
Egzoz problem olmaz diye düşünüyorum çünkü Rize’de egzoz problem olmuyor susturucusuz orijinal olmayan egzozlar ile bile muayeneden geçiliyor.

Kullanmadığım eski fullface bir kaskım vardı.
Onu boyayıp motosiklete uyumlu hale getirmeye çalıştım.
Çok profesyonel olmasa da fena olmadı gibi :)
Önce boya ile yapmak istediğim deseni yapabilir miyim diye düşündüm.
Baktım ki boya konusunda o kadar yetenekli değilim
ve yeterli ekipman yok, sprey boya ile de pek mümkün değil gibi.
İlk olarak ince zımpara ile zımparaladım.
İlk kat boya olarak astar niyetine beyaz ile boyadım
Sonra sarıya boyadım ( boya markası Polisan )
Sonrasında ise sticker ile son haline getirdim.
Yeni konu açmak yerine buraya ekleyeyim dedim.

Kaskın ilk hali buydu

vvOHfZ.jpg

AmxGpF.jpg

Son hali bu

VMbg9V.jpg

cMU2YL.jpg

Motosikleti
XV250 - FZ6
Koltuk cok iyi olmus, sonuc mukemmel.
Bu arada led fardan memnun musunuz, iyi aydinlatiyor mu?
Farı nereden aldiniz, ne marka?

Koltuğun son hali ve kask çok iyi olmuş

Çok teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:54 ----------

Koltuk cok iyi olmus, sonuc mukemmel.
Bu arada led fardan memnun musunuz, iyi aydinlatiyor mu?
Farı nereden aldiniz, ne marka?

Pek gece kullanmıyorum ama aydınlatma fena değil.
Farı AliExpress’den aldım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:56 ----------

Link:
TRY 165.50 66% İndirim | 6.5 inç evrensel Cafe Racer Vintage motosiklet LED kafa lambası far mesafe ışık tamir motosiklet far Cafe Racer https://a.aliexpress.com/_B01fRD

Hocam elinize sağlık çok güzel duruyor. Tek gözüme çarpan şey açıkcası seleyi ne yalan söyleyeyim pek beğenemedim. Tabii bu tamamiyle benim düşüncem. Siz memnunsanız gerisi önemsiz. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Teşekkürler , sele benim de içime çok sinmese de , idare eder deyip geçtim :)

Motosikleti
XV250 - FZ6
Cok guzel gorunuyor. Ama oturus pozisyonundan memnun musunuz, eski hali daha kullanisliymis sanki degil mi.
Bir de poposu acikta kalmis gibi duruyor tabi, cafe-racer olunca boyle oluyor demek ki :)

Hocam dün biraz sizin modelin yaptığınız customa yakın olan modellere biraz bakındım ve sizin sele kendi başına çok güzel olsa da seat hump denilen aşağıdaki gibi bir parçayla uc kısmını yapsanız çok daha iyi olabileceğini düşündüm.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:19 ----------

Buna benzer bir görüntü çok daha şık olabilir sele kısmında. Özellikle ön kısmın yani deponun vs çok canlı bir rengi olmasına rağmen arka kısım biraz cansız duruyor bunun gibi yarım tip seat hump yapılırsa çok feci durabilir.

Cok guzel gorunuyor. Ama oturus pozisyonundan memnun musunuz, eski hali daha kullanisliymis sanki degil mi.
Bir de poposu acikta kalmis gibi duruyor tabi, cafe-racer olunca boyle oluyor demek ki :)

Eski hali yüksek Gidon ve yaklaşık 10cm kalınlığında sele ile inanılmaz konforluydu :)
Arabadan rahattı desem yalan olmaz :)
Şuanki hali oldukça rahatsız.

Guzel olmus, elinize saglik :)

Çok teşekkürler

Cok iyi olmus dayı

Çok teşekkürler yeğen :) :) :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:38 ----------

Hocam dün biraz sizin modelin yaptığınız customa yakın olan modellere biraz bakındım ve sizin sele kendi başına çok güzel olsa da seat hump denilen aşağıdaki gibi bir parçayla uc kısmını yapsanız çok daha iyi olabileceğini düşündüm.

[url]https://i.hizliresim.com/vEsIKd.jpg[/url]

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:19 ----------

Buna benzer bir görüntü çok daha şık olabilir sele kısmında. Özellikle ön kısmın yani deponun vs çok canlı bir rengi olmasına rağmen arka kısım biraz cansız duruyor bunun gibi yarım tip seat hump yapılırsa çok feci durabilir.
[url]https://i.hizliresim.com/g4IBcU.jpg[/url]

Kesinlikle haklısınız.
O şekilde çok daha güzel duruyor ve kuyruk kısmını dolu gösteriyor.
Başlangıçta yapmaya niyetlendim ama baktım uzun iş, vakitsizlikten vazgeçtim.
Ama hala yapılabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar