- Konu Yazar
Herkese merhaba. Yaklaşık 25 yıldır aktif kullanılan son 2,3 yıldır emekliye ayrılan pejo mobiletimize sonunda el atmaya karar verdim. Bir süredir cafe racer motorları inceliyorum.Jawa 350 ts yi cafe ye dönüştürmek gibi bir planım var ve şuan yaptığım mobiletle de buna gitgide yaklaşıyorum. Asıl proje olan jawa da yapacağım birçok işlemi pejoda uygulayarak hem alıştırma yapıyorum hemde bizim yadigarı gün yüzüne çıkarmaya çalışıyorum. Neyse çok konuşmadan resimlere geçeyim.
Motorun ilk hallerini çekmeyi unuttum tabiki o heyecanla girince işe resimlerde çok kaliteli değil telefonunda miladı doluyor artık :cherry:
Öncelikle sökme işlemleri tabiki.
koltuk ve şaseyi küçültükten sonra denemeler
Tabi uzun süredir el değmediği için yağlar her yerde katman katman pas ve yağ çözücülerle sınav. Deponun boyası çok uğraştırmadı beni boya sökücü :cat:
Kir pas sökme,depoya zımpara işlemleri devam ederken koltuğu kaplattım o arada fena olmadı aslında daha ince istiyordum süngeri fakat döşemeci abimiz beni düşünüp biraz daha kalın yapmış. Ercan ustanın eline sağlık.
Sonra ufak detaylar tabi, depo üzerine söyle bir deri düşündüm kalıp aldım.
Yavaştan bir şeyler çıkmaya başladı. Elimdeki gidon uymadı yuvaya bende ikiye böldüm fena olmadı bence. Çok baskı gelmeyeceği için sorun olmayacağını düşünüyorum.
Elcik ve ayna denemeleri. Daha küçük ve yuvarlak bir ayna düşünüyorum tabiki.
Evet şimdilik bu kadar. Malesef ön ve arka amortisörler çok paslı vede işlevini kaybetmiş artık. Çıkma parça arıyorum şuan bakalım. Yaptıkça ekleyeceğim.
Motorun ilk hallerini çekmeyi unuttum tabiki o heyecanla girince işe resimlerde çok kaliteli değil telefonunda miladı doluyor artık :cherry:
Öncelikle sökme işlemleri tabiki.
koltuk ve şaseyi küçültükten sonra denemeler
Tabi uzun süredir el değmediği için yağlar her yerde katman katman pas ve yağ çözücülerle sınav. Deponun boyası çok uğraştırmadı beni boya sökücü :cat:
Kir pas sökme,depoya zımpara işlemleri devam ederken koltuğu kaplattım o arada fena olmadı aslında daha ince istiyordum süngeri fakat döşemeci abimiz beni düşünüp biraz daha kalın yapmış. Ercan ustanın eline sağlık.
Sonra ufak detaylar tabi, depo üzerine söyle bir deri düşündüm kalıp aldım.
Yavaştan bir şeyler çıkmaya başladı. Elimdeki gidon uymadı yuvaya bende ikiye böldüm fena olmadı bence. Çok baskı gelmeyeceği için sorun olmayacağını düşünüyorum.
Elcik ve ayna denemeleri. Daha küçük ve yuvarlak bir ayna düşünüyorum tabiki.
Evet şimdilik bu kadar. Malesef ön ve arka amortisörler çok paslı vede işlevini kaybetmiş artık. Çıkma parça arıyorum şuan bakalım. Yaptıkça ekleyeceğim.