1975 Mobylette (Motobecane) AV 7 Restorasyon

av7

Motosikleti
Hero X-Pulse 4v
Çeyreklik diyenler var. 45'lik diyenler var. Mutlaka anlayan bilen birileri vardır.
Bu yaz bir komşudan aldım. Gerçekten de çok pas içindeydi ve ben motosikletlere hiç aşina değildim...
Aldığımda ufak bir temizlikle çalıştırabildik. Çok hoşuma gitti, ne olursa olsun sonuna kadar gitmeye karar verdikten sonra bismillah dedim...

Tesellimiz çok fazla eksiği yoktu. Ama paslar beni çok uğraştırdı..

Sökümü bir kaç gün sürdü. İş çıkışları ve boş zamanlarımda yavaş yavaş...

Dışı kadar içi de paslıydı..

Ne kadar boya varsa önce kazıdım..

Sonra zımparaya başladım. İşin en uzun süren kısmı asıl buradaydı. Aylarca zımpara yaptım...

Bazı parçaların pasını sökmek için hayatımda ilk defa elektroliz yaptım.

O kadar çok aytıntı vardı ki, bir dönem bocaladım. Ama yılmadım. Temizlediğim parçayı koydum güzel bir kutuya devam ettim..

En sonunda kadronun yetişemediğim yerlerini pürmüzle yakarak temizleyebildim..
Son bir temizlikten sonra sonunda boyacıya götürüp astar attırdım.. Bu iş mobilet için bir milat oldu diyebilirim. En zor kısmı bitmişti. Motorunu da temizlik ve tekrar toplanması için bir abime gönderdim, onun da eli kulağında..

Boya için gün sayarken jantlara giriştim. Sanki yıllarca suyun içinde kalmış gibi paslanmışlardı. Uğraşlarım sonucunda bir tanesini kendim gümüş rengine boyayabildim. Diğeri de yarın boyanacak inşallah..

Bu esnada piyasada bulunmayan sticker problemini kökten çözdüm. Gittim toptancısına evladiyelik kalitede stickerlarını bastırdım. Harika oldu. Fazlasını satacağım.

.... devamı gelecek

Süper olmuş. Elinize sağlık. Bitmiş halini görmek için sabırsızlandım :)

O eski şeye Okadar masraf edilirmi ya al bir motor bin diyenler bile çıkacaktır ama o güzel makineyi yenileyip orjinal yepyeni haline getirdiğinizde alacağınız zevki kimse bilemez ancak restorasyon yapanlar bilebilir.

Çok Güzel bir işe girişmişsiniz ama sanki çok hızlı gidiyorsunuz birazdaha yavaş ve daha detaya inerek yaparsanız restoreyi çok çok çok iyi bir iş çıkacaktır şuan çok irdelemeyip üstünkörü geçtiğiniz noktalar çok kısa sürede eski haline dönebilir o yüzden kökten çözümlerle ilerleyin sonucuna sizde şaşırırsınız..

Sabah yola çıkarken gördüm başlığı. İlk bir iki resmi görünce kapattım tuş kilidini çıktım yola. Aceleyle bakmak istemedim. Çay molası verincede çayımı sigaramı aldım tadını çıkara çıkara okudum başlığı.

Eline sağlık çok güzel gidiyor. Devamını bekliyorum.

Bu kadar tırıvırı forum başlığı içinde iyi geldi bu. Hadi bakalım devamını bekliyoruz.
Yalnız bir noktada küçük bir eleştirim olacak; hani alet çok karışık bir şey değil ya, başkasına fazla iş yaptırmayıp, kendin uğraşmayı denesen bitince daha büyük bir haz alırsın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bravo , imrenerek takip ediyorum ..

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bu meretin en çok sorun çıkardığı dalga göbekten kırılması.
Benzin deposunun alt tarafıyla sele arasına parça kaynattırıp sağlamlaştırsan iyi olur.
İlla olacak diye bişey yok ama madem uğraşıyorsun tam yap.
Kolay felsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
el emeği kadar güzel birşey varmı MaşAllah demek bize düşer , bitmiş halinide görelim

av7

Motosikleti
Hero X-Pulse 4v
Öncelikle ilgi için çok teşekkür ederim. İnanın artık her gün yatmadan önce sevgilimi düşünür gibi mobileti düşünüyorum :mrgreen: Çok sevdim bu restorasyon işini. İleride garajım olursa sırada bekleyen çekme belgeli bir '78 Rus motoru var elimde..

Boyanan parçalarla ilgili üstün körü geçtiğim bir nokta yok çok şükür. Fakat gözünüze batan şeyler varsa lütfen söyleyiniz. Şu an beni pişman edebilecek tek şey jantlar olacak sanırım zira o jantların hakkıyla temizlenebilmesi için sökülmesi gerekirdi ama şu an için mümkün görünmüyor. Belki 1 yıl sonra falan jantları tekrar elden geçirebilirim. Belki de sıfır jantlar alırım, öyle düşündüm :)

Çok hızlı gitmiyorum ya :) Aslına bakarsanız işimden dolayı gündüzleri bir sürü boş zamanım olmasına rağmen ancak bu kadar ilgilenebildim.. Astarın sapasağlam olması için muhtemel bekleme sürem 1 ay. Başkası olsa 3 gün sonra boyaya geçerdi herhalde :)

Motoru hariç elimden geleni kendim yapıyorum. Motoruna ne yapacağımı gerçekten bilmiyordum, abimlere gönderdim :) Boya-astar konusunda tecrübem sıfıra yakındı, boyacıya gidip sora sora bayağı ilerlettim fakat yine boyayı boyacı atacak, çünkü en azından boyanın kusursuz olmasını istiyorum. 40 yıllık mobiletin bir de ufak tefek ezikleri vardı. Onları bile çekiçleme yöntemiyle kendim düzelttim, evin içinde biraz gürültü oldu ama acayip zevkliydi :)

Şasenin boğazından kırılabileceği söylenmiş. Doğrudur zira eskiden kalma bir oksijen kaynağı izi var orada. Astardan hemen önce kadrodaki kusurları kaportacıda giderdik. Yine de kırılırsa artık yeni bir kadro bakacağız bir sürü iş çıkacak :(

İki gündür hava bozuktu bir türlü jantın diğerini boyayamadım ama sanayiye gittim. Jantların göbeklerindeki frenlere bakım yaptıracaktım ama sanayide satılan balataları beğenmediğimiz için vazgeçtim.. Başka yerlerden bakacağız artık..

av7

Motosikleti
Hero X-Pulse 4v
Aletin son halini beğenilerinize sunuyorum...

çok güzel olmuş. Nacizane 2 tane eleştirim olacak.

Kasnak krom ve ortası delikli orjinal mobilettin siyah ve deliksiz.

Jantlarda gri boyalı, nikelaj yaptırırsanız çok daha güzel olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar