1972 Model Jawa

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çalıştığım iş yerinde değerli bir abimin çürümeye terkedilmiş eski motorunu gördüm bugün ve sizinle paylaşmak istedim.Bir zamanların efsanesi haline gelmiş bu jawa 1972 model ve yaklaşık 15-20 yıldır işletmenin arka tarafında ilgi bekliyor. " İçim acıdı :sunny: " Şöyle bir inceledim, çoook tatlı! :mrgreen: benim gördüğüm kadarı ile tekrardan çalışması için değişmesi gerekenler akü ve lastiklerden başlıyor ama sahibi sadece akü de sorun olduğunu söyledi.Bunca güzelliğin üzerine üzücü bir yönü de var ne yazık ki,sahibi kullanmayı bıraktıktan sonra hurdalığa çıkartmış yani trafiğe çıkışı yasak :pale: Biraz modifiye/tamir bilgim olsaydı almak isterdim açıkcası. Neyse çok konuştum,resimlere geçelim :p

Tam profil bir resim çekemedim çünkü yangın aracının tam arkasında :pale:

Aşağıdaki de bakım yapılırsa alacağı hal :wiinkk:

shaws20r520jawa20012.jpg

Vitesli motor kullanmayı bunlarda öğrendim , paylaşım için teşekkürler.

Bundan daha eski, 40-50 modeller bile şıkır şıkır yapılabiliyor.
Kıbrıs BRT tv sinde görmüştüm. Komple toprağa gömülmüş motoru yıllar sonra çıkarıp cillop gibi yenilemişler.. Hem de geldiği ülke olan ingilterede bile parçaları çok nadir... Kaldı ki Jawa ülkemizde 2 mahalleden 1 inde; ya da 5 köyden birinde 1 tane mutlaka vardır. Parçaları da var.. Pas-toz dediğin nedir ki? Zaman ve sabır olduktan sonra...

bu motosikletin egzoz dan çıkan o acayip sesi çok hoşuma giderdi. bir yakınımda vardı sarı kırmızıya da boyamıştı ama ben 1962 model di diye hatırlıyorum modelini :) kabak java derler di ona :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Güzel motor... Tam bir klasik...
Koyacaksın salonun köşesine seyredeceksin... :cat:

kaç CC motoru var acep merak ettim şimdi böğle klasik motorları severim

far kısmı kafa kısmı biraz hoşuma gitmedi ama gerçekten güzel motormuş hurdaya çıkarmasaymış güzel olurdu.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
kaç CC motoru var acep merak ettim şimdi böğle klasik motorları severim

far kısmı kafa kısmı biraz hoşuma gitmedi ama gerçekten güzel motormuş hurdaya çıkarmasaymış güzel olurdu.

2 zamanlı 250 cc motoru var....

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bundan daha eski, 40-50 modeller bile şıkır şıkır yapılabiliyor.
Kıbrıs BRT tv sinde görmüştüm. Komple toprağa gömülmüş motoru yıllar sonra çıkarıp cillop gibi yenilemişler.. Hem de geldiği ülke olan ingilterede bile parçaları çok nadir... Kaldı ki Jawa ülkemizde 2 mahalleden 1 inde; ya da 5 köyden birinde 1 tane mutlaka vardır. Parçaları da var.. Pas-toz dediğin nedir ki? Zaman ve sabır olduktan sonra...

Doğru bir el atılsa fıstık gibi olucak ama trafikten çıkartılmış artık. Öyle olmasaydı ciddi ciddi almayı planlıyordum :sunny:

bu motosikletin egzoz dan çıkan o acayip sesi çok hoşuma giderdi. bir yakınımda vardı sarı kırmızıya da boyamıştı ama ben 1962 model di diye hatırlıyorum modelini :) kabak java derler di ona :)

I-ıh 1972 Model :wiinkk:

O ses ne öyleee :mrgreen:

Buralarda şöyle birşey olsa da alsam.Plakasız olsa da önemli değil yazlığa motor lazım.Trakyanın deniz kenarındaki köyünde motorda kim plakaya bakacak zaten yüzde 80 plakasız geziyor.
Boya,paslanan yerleri de galvaniz kaplatırdım kız gibi olurdu.

250cc kara jawa derler bizim burda eskiden postacılar kullanırdı.250cc tek silindir ve 350cc çift silindir.genelde 350 twın ateşleme sorunu olur oda işin ehli ustası nadir bulunduğu için iyi ayarlanmış ve motoru düzgün olan bir 2 zamanlı motor rolantideyken tek tek atar aynı videodaki gibi tın tın tın ama o gaz yemesindeki oses beni benden alır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar