1970 1980 arası doğumlulardan yardım Eski zeka oyuncağı olimpiyat halkaları

Herkese selam!

Eskiden bu zeka küpünün türediği zamanlarda bir oyuncak vardı, ismini bilmiyorum sanırım istanbul sahaflarda satılıyordu, bizde oradan almıştık (1985-90 yıllarındaydı)

Kendisi şöyle birşeydi kalınlığı yaklaşık yarım santim ölçüleri yaklaşık laptop bilgisayar ekranından biraz küçük ölçüde,(25x25 cm dikdörtgen) plastik şeffaf küçük küçük kare kare kutulu misinalar ile birbirini tutan geçen,ilk alındığında üzerinde olimpiyat halkaları olan ve bozduktan sonra şekilden şekile girerken ve sonra olimpiyat halkalarını tekrar eski haline getirmeye çalıştığınız, şekilden şekile giren yaparken ve oynarken birbirine çarpma sesi çıkaran çat çat diye bir oyuncaktı veya zeka testi...

Bundan tekrar almak istiyorum hangi arkadaşıma sorduysam benimle yaşıt (78 doğumluyum) hiçbiri hatırlamıyom abim hariç
:)
Bilgisi olan veya yardımcı olan olursa sevinirim...

:bestmt:

Hahahaha Way anasını arkadaş amma yaşlanmışımz bee. gecenlerde elime gecti biyerden ama hatırlamıyorum. Şimdilerde aynısın pc-telefon versıyonları var lınkını bulabılırsem atarım buraya.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:32 ----------

Sanırım bu gelışmıs olanı. http://www.smart-kit.com/games/four-color-rings/

Hahahaha Way anasını arkadaş amma yaşlanmışımz bee. gecenlerde elime gecti biyerden ama hatırlamıyorum. Şimdilerde aynısın pc-telefon versıyonları var lınkını bulabılırsem atarım buraya.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:32 ----------

Sanırım bu gelışmıs olanı. http://www.smart-kit.com/games/four-color-rings/

Benim dediğim manyak birşey sen bi görsen bağımlılık yapar :) senin verdiğin linkteki gibi birşey değil ama şeffaf ser plastikten, yani içi boş dikdörtgen şeklinede giriyor, dairesel içi boş yuvarlakta oluyor, birbirine katlanıp sigara paketi kadarda oluyor...Senin eline geçen böyle bişeymiydi acaba?

---------- Post added at 12:16 ---------- Previous post was at 12:09 ----------

Resim olarak şöyle bişey paintle çizmeye çalıştım, yandaki girebildiği şekiller:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar