Merhaba;
Lambretta Cheetack (yanlış yazmış olabilirim) "şehirlerarası değil molasız kıtalararası yolculuk. 200cc turbo fan soğutma, 4 ileri manuel vites, iki zamanlı 112km hız" hatırlıyorsam ilandaki değerler bunlardı. İlk hayalimdeki motordur. Ankara'da dışkapıda satılırdı.
Neyse, hatırımda kalan tek bilgi bunlar. şimdi sana nasıl yardımcı olabiliriz? Öncelikle motor hakkında detaylı bilgiye ihtiyacımız var. Motor parçaları sağlam mı, eksik mi? bunu kontrol edilmeli. Daha sonra uzun süre yattığı için ilk önce karbüratörü temizlenmeli, benzin deposu ve tüm hortumları sökülüp pas kontrolü yapılmadır. Motor iki zamanlı hatırlıyorsam. İki senedir yatan motorda segamanlar umarın paslanmamıştır. bunu kontrol etmeden bence çalıştırılmamalı. Aksi halde paslı segmanlar, silindiri aşındırır, daha büyük arızalara yol açar. Özellikle motoru su basan otomobillere, motor sökülmeden önce, emme manifoldundan 10 numara yağ basılır, bir süre bekledikten sonra açılır ve temizlik yapılırdı. Motora yağ basılmasıve 1 gün beklenilmesi, en azından segman sağlığı açısından önemlidir (yağ basmadan önce buji sökülür)
Nasıl olsa sende kam mili ve sübab tertibatı yok. Bu nedenle işin kolay. Orjinal parçaları tahmin etmiyorum bulamazsın. Yolda bir 1975 vespa görmüştütüm. Bende 125 asya vardı. Epey sohbet ettik. Türkiye'yi aradım bulamadım falan demişti.
ancak işin kolay. Çünkü benzer cc'ye sahip birçok motor var piyasada. Bence piston+segman bulabilirsin. Tüm contaları değiştirmelidisn. İki yılda kurumuş ve özeliklerini yitirmiştir.
Ateşleme önemli. Ateşleme platinlidir büyük bir ihtimalle. Ama yarın birkaç arkadaşımla konuşurum. Burada Elektronikçi öğretmen arkadaşlarım var. Bendeki asyanın 2 samanlı motora göre ateşlemesi uydurulabilir mi bir bakalım. Yarın söylerim.
Tüm bunların yanında titiz bir işçilikle motoru toplayabilirsin. Bize resimler lazım. Resimleri yayımlarsan, burada sana yardım edecek çok kişi bulursun.
Şimdiden kolay gelsin