1968 LAMBERETTA

merhaba.... :)
Benim bir 1968 model babadan yadigar lamberetta scooterım var.İki seneden beri yatıyordu. Onu tekrar hayata döndürmek istiyorum. Şuan çalışıyor ancak bazı arızalar var. Kendim sıfırdan bakım yapmak istiyorum neler yapabilirim yardımcı olurmusunuz.

merhaba lamberetta,
öncelikle hoş geldin...(bir ara TANIŞMA bölümünede uğrarsan seni tanıyalım)
neredensın şu an ne yaparsın motorunun resımlerıde eklersen iyi olur o zaman etraflıca bilgi edinebılırız senın ve motorun hakkında . :cherry: senin olayın umarım halledılır burada .arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır kesin :rendeer:

Süper Moderatör (BBRR)
bu arada motorun markası lamberetta deil Lambretta tam bir klasik eğer ingiltere ayağın varsa her parçasını bulmak mümkün internettede bişeyler bulabilirsin sanırım :bounce:

hadi birde resim size :bounce:

lambrettaviola6bj.jpg

buda ingilteredeki Lambretta klübünün web adresi

www.lcgb.co.uk

güzzel bir motor umarım tamir edersin. ingiliz klasiği austin mini gibi çok tatlı. izmir de 3 yada 4 tane gördüm belki daha fazla görmüşümdür ama sayı olarak emin olamam. onlar nereden buluyorlar parçalırını bilemem. ama çok arıza çikaran bir scooter değil diye hatırlıyom. kıbrısta ki bilgilerime göre söylüyom

Motorumun tam markası 1968 lambretta sip x 150. Şuan bende motordaki arızaları bulmaya çalışıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.
(fotoğrafları eklemek için onları başka bi siteye upload etmek mi gerekiyo???) :silent:

Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
altalta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood oldugu için yasaktır. Aklınıza sonradan bir şey gelirse postunuzun altında cevap yoksa önceki mesajınızda DEĞİŞTİR butonuna tıklayarak o mesajına ekleme yapınız... Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklastırılır...

- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
- Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
- Şikâyetler için... [email protected]
- FLOOD= Arka arkaya atılan mesaj arada başka bir cevap olmadan aynı üyenin birden fazla mesaj atması
********************I**********************

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kimse daha yardımcı olmamışkı teşekkür ediyon bu motor hk; bi fikrim olsaydı seve seve yardımcı olabilirdim :rendeer:

e_erdun' Alıntı:
kimse daha yardımcı olmamışkı teşekkür ediyon bu motor hk; bi fikrim olsaydı seve seve yardımcı olabilirdim :rendeer:
Nasıl resim ekleneceğini sormuş danger de lınkı vermiş teşekkur onun teşekkuru ..!!

Merhaba;

Lambretta Cheetack (yanlış yazmış olabilirim) "şehirlerarası değil molasız kıtalararası yolculuk. 200cc turbo fan soğutma, 4 ileri manuel vites, iki zamanlı 112km hız" hatırlıyorsam ilandaki değerler bunlardı. İlk hayalimdeki motordur. Ankara'da dışkapıda satılırdı.

Neyse, hatırımda kalan tek bilgi bunlar. şimdi sana nasıl yardımcı olabiliriz? Öncelikle motor hakkında detaylı bilgiye ihtiyacımız var. Motor parçaları sağlam mı, eksik mi? bunu kontrol edilmeli. Daha sonra uzun süre yattığı için ilk önce karbüratörü temizlenmeli, benzin deposu ve tüm hortumları sökülüp pas kontrolü yapılmadır. Motor iki zamanlı hatırlıyorsam. İki senedir yatan motorda segamanlar umarın paslanmamıştır. bunu kontrol etmeden bence çalıştırılmamalı. Aksi halde paslı segmanlar, silindiri aşındırır, daha büyük arızalara yol açar. Özellikle motoru su basan otomobillere, motor sökülmeden önce, emme manifoldundan 10 numara yağ basılır, bir süre bekledikten sonra açılır ve temizlik yapılırdı. Motora yağ basılmasıve 1 gün beklenilmesi, en azından segman sağlığı açısından önemlidir (yağ basmadan önce buji sökülür)

Nasıl olsa sende kam mili ve sübab tertibatı yok. Bu nedenle işin kolay. Orjinal parçaları tahmin etmiyorum bulamazsın. Yolda bir 1975 vespa görmüştütüm. Bende 125 asya vardı. Epey sohbet ettik. Türkiye'yi aradım bulamadım falan demişti.

ancak işin kolay. Çünkü benzer cc'ye sahip birçok motor var piyasada. Bence piston+segman bulabilirsin. Tüm contaları değiştirmelidisn. İki yılda kurumuş ve özeliklerini yitirmiştir.

Ateşleme önemli. Ateşleme platinlidir büyük bir ihtimalle. Ama yarın birkaç arkadaşımla konuşurum. Burada Elektronikçi öğretmen arkadaşlarım var. Bendeki asyanın 2 samanlı motora göre ateşlemesi uydurulabilir mi bir bakalım. Yarın söylerim.

Tüm bunların yanında titiz bir işçilikle motoru toplayabilirsin. Bize resimler lazım. Resimleri yayımlarsan, burada sana yardım edecek çok kişi bulursun.

Şimdiden kolay gelsin

başlık resmen hortlamış. ne kadar yardım severiz aradan bir buçuk sene geçmesine rağmen yardımcı oluyoruz hala birbirimize.
ama teknikhoca nın verdiği bilgiler lamberetta nın değilse bile birilerinin mutlaka işine yarar.

hocam forumun eskiliği yeniliği çok önemli değil, verdiğin bilgiler her zaman işe yarar. :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar